HUIS73 DEN BOSCHTerug naar het overzicht

Lezen, naar verhalen luisteren en nog veel meer, dat kan bij Huis73 in het centrum van Den Bosch.
Bij Huis73 komen kennis, ontmoeting en cultuur samen. De bibliotheek van Huis73 is sinds 4 maart 2024 gevestigd op een tijdelijke locatie: de oude Militaire Rijbaan op Hekellaan 2.

Op een steenworp afstand van de Hinthamerstraat 72, de vertrouwde locatie waar ze medio 2026 terugkeren.

De bibliotheek is een plek in de binnenstad waar mensen elkaar ontmoeten, zich ontwikkelen, kunnen werken of studeren, een krantje kunnen lezen met een kopje koffie en waar een ruime boekencollectie aanwezig is.

Het pand aan Hinthamerstraat 74 van Huis73  blijft voorlopig open voor cursussen, workshops en lessen. Ook kan je daar terecht om te werken, studeren, een krantje te lezen onder het genot van kopje koffie en iets lekkers.

Ook biedt Huis73 een uitgebreid en gevarieerd programma van voorlezen, workshops, lezingen, exposities en nog veel meer. In de agenda op de website vind je altijd het volledige overzicht.  

Natuurlijk vind je bij de bibliotheek een speciale ruimte die ingericht is voor de jeugd. Kinderen van 0 tot 14 jaar kunnen hier gezellig snuffelen naar een leuk boek of lekker rustig lezen. Er is een groot assortiment aan kinderboeken, en een aparte voorleesruimte waar je wekelijks op meerdere momenten kunt luisteren naar de mooiste verhalen. Ook voor de allerkleinsten is er genoeg te beleven: in de babybieb maken ze al spelend kennis met lezen.

En er zijn veel leuke kinderactiviteiten door het jaar heen. Kijk voor een actueel aanbod in onze Uitagenda.  

Praktisch
Parkeren: vlakbij de Hekellaan zit parkeergarage Sint Jan (betaald)

Voor meer info, klik op de roze button!

 

Huis73

Hinthamerstraat 72-74
5211 MR Den Bosch
Openingstijden Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Bijna meivakantie!

Bijna meivakantie!

Lekker niet naar school en heel veel leuke dingen doen! Onze Uitagenda staat bomvol te gekke meivakantie-tips in Den Bosch én omgeving. Coole films, toffe exposities, coole workshops & nog veel meer. Leuk voor het hele gezin!

Wat zijn jullie plannen?