Gave Naar Buiten plannen!

30 augustus 2017
Wij spraken Harrie Ozinga van het project Naar buiten! over alle leuke nieuwe plannen! 
Ken je Naar buiten! al? Zij organiseren allerlei superleuke buitenactiviteiten voor kinderen. Naast wat ze nu al doen (kijk hier voor meer info), zijn er ook veel nieuwe plannen waar wij heel blij van worden.  Zo wordt het steeds leuker om met de kinderen er lekker in de natuur op uit te gaan bij ons in de buurt. Joehoe!

Wij spraken met Harrie Ozinga van het project Naar buiten! in Leidschendam-Voorburg: “We verleiden kinderen tussen 4 en 12 jaar en hun ouders meer buiten te gaan spelen en de natuur te beleven. Zo zijn we nu bezig met het organiseren van activiteiten in het natuurgebied Duin, Horst & Weide. Dit gebied loopt van het duingebied Meijendel in Wassenaar, via landgoederen De Horsten in Wassenaar en Duivenvoorde in Voorschoten naar de polder- en weidelandschappen van Leidschendam en Stompwijk”.

En dit zijn de plannen:
1. Spring op de fiets en eet de lekkerste dingen van het land: een beleefroute met de fiets door Leiden, Voorschoten, Stompwijk en Zoeterwoude langs locaties zoals Tuin van de Smid, Zorgboerderij Cronesteyn, ontdektuin Voorschoten, Valk Versmarkt, paviljoen Duivenvoorde, kaasboerderij Vierhouten, geitenboerderij Het Geertje en streekwinkel Boer & Goed.
2. Archeoloog aan het werk en doe zelf ook mee. Zo ontdek je de schatten die in onze bodem liggen! Een jaarlijks archeologisch evenement.
3. Fladderen en zoomen. De leukste bijen- en vlinder activiteiten voor kinderen bij Vlinders aan de Vliet en de imkers van kasteel Duivenvoorde, Stadstuin Rusthout, kinderboerderij Essesteijn en Buitengoed Dorrepaal.
4. Op schoolreis! Geen groot pretpark dit jaar maar een Naar buiten! - schoolreisjes met natuurbeleving in het bos, aan het strand en op de boerderij. Zoals het schoolreisje Overleven in de natuur in recreatiegebied Vlietland.
5. Naar buiten met de BSO! Hoe fijn zou dat zijn: een lijst met 25 bijzondere Naar Buiten locaties in Duin Horst & Weide waar BSO’s heerlijk buiten kunnen spelen. Natuurspeeltuinen, stadstuinen, boerderijen, bezoekerscentra, musea en meer!.
6. Naar Buiten met het hele gezin bij Kasteel Duivenvoorde. Een bezoekje aan kasteel Duivenvoorde combineer je met een vaartochtje op de Vliet, of een bezoek bij boerderij de Kasteelhoeve of lekker spelen in de nieuwe natuurspeeltuin.

Zodra het zover is, laten wij dit natuurlijk volop zien via onze sites www.kidsproof.nl/denhaag en www.kidsproof.nl/leiden en delen we het via onze andere kanalen zoals onze nieuwsbrief en de Facebookpagina's van Den Haag en Leiden.

Heb jij ideeen?
Voor iedereen die ideeën heeft, mee wil denken of een lokale partner aan kan dragen: neem contact op met Projectleider van Naar buiten! Leidschendam-Voorburg, Harrie Ozinga. Voor nadere informatie: ozinga@naarbuiten-lv.nl en 06-11316606.

Wij kijken er naar uit!

groet, Tamara & Jantine - Kidsproof