Naar Haagse stadsboerderijen met je 50-dingen lijst

20 juni 2016
Verschillende Haagse stadsboerderijen organiseren leuke activiteiten die je kunt vinden op je 50-dingen lijst. Neem je lijst mee en strepen maar!
Ken jij hem al? De lijst met '50 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde'? Een lijst met 50 toffe dingen om te beleven, te onderzoeken of te maken. In de tuin, in het park, het bos, op het strand of bijvoorbeeld op de stadsboerderij.

Wat er zoal op die lijst staat? Slootje springen, een hut bouwen, koken op een kampvuurtje, tussen de koeien zitten, van een heuvel rollen en nog veel meer te gekke dingen.

Heel veel dingen kun je natuurlijk gewoon zelf doen en vervolgens afstrepen van je lijst. Maar het is ook leuk om dat samen met een heleboel anderen te doen. Regelmatig organiseren de Haagse stadsboerderijen activiteiten die je kunt vinden op je lijst. Tip: op de stadsboerderijen kun je de lijst ook ophalen.

Zo organiseert Stadsboerderij de Schildershoeve op 5 en 26 juni verschillende activiteiten. Neem je lijst mee en streep bijvoorbeeld nummer 24: naar de boerderij, nummer 27: tussen de koeien zitten en nummer 28: een dier uit je hand laten eten af.

Heb je nummer 12: over een omgevallen boom, nummer 28: een dier uit je hand laten eten en nummer 26: naar de vogels luisteren nog openstaan op je lijst? Breng dan een bezoekje aan Stadsboerderij De Herweijerhoeve. Iedere woensdag in juni (1, 8, 15, 22 en 29 juni) organiseren ze deze 3 activiteiten tussen 13.30 en 14.30 uur.

Op Stadsboerderij de Kakelhof kun je ook lekker strepen van je lijst. Op 8 juni om 14.00 uur kun je een natuurschilderij maken (nr 44). Op 15 juni om 13.00 uur kun je eten uit eigen tuin (nr 41). En op 28 september om 13.00 uur kun je een zandkasteel maken (nr 42).

Neem je lijst ook zeker mee als je een bezoekje gaat brengen aan Stadsboerderij de Molenweide. Om af te kunnen strepen dat je van een heuvel bent gerold (nr 15) bijvoorbeeld. Dit kun je namelijk doen op 24 juli tussen 12.00 en 16.00 uur. Of om op 2 oktober tussen 12.00 en 16.00 uur een streep te kunnen zetten door nummer 28: een dier uit je hand laten eten. Op 30 oktober ben je tussen 12.00 en 16.00 uur van harte welkom om de mooiste bladeren te zoeken (nr 50).

Natuurlijk zijn de Haagse Stadsboerderijen ook te bezoeken op andere moment dan hierboven genoemd. Om lekker te knuffelen met de dieren, om ze te verzorgen of om te helpen bij het geven van eten. Kijk gerust op de website voor meer informatie over deze boerderijen. 

Veel plezier in ieder geval met knuffelen, knutselen, zandkastelen maken, naar vogels luisteren en al die andere toffe dingen!

PS. Heb je de lijst nog niet? Vraag er dan even naar bij een van de Haagse Stadsboerderijen of download hem gratis van onze website.