• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zoetermeer is super Kidsproof!

19 december 2023
Zoetermeer lijkt wel een kinderstad! Er zijn zo veel toffe kinderactiviteiten in Zoetermeer te vinden. Binnen, buiten, leerzaam, sportief of met dieren, er is genoeg te doen en te ontdekken! Daarom werd het tijd voor een speciale Kidsproof Zoetermeer blog. Lees snel verder en plan de leukste dagjes uit in Sweet Lake City!
Kidsproof Zoetermeer
Zoetermeer is 'the place to be' voor kinderen en families. Er is zoveel te doen! Niet alleen in de weekenden, maar ook tijdens schoolvakanties. Echt een aanrader om hier bijvoorbeeld een vakantie dicht bij huis van te maken, want je bent wel even zoet met alle speelbossen, boerderijen, musea en kindvriendelijke fiets- en wandelroutes, speurtochten en sportieve uitjes!

Speelbossen en speeltuinen
Kinderen zijn het liefst buiten en dat is in Zoetermeer heel goed geregeld met hele toffe speelbossen en speeltuinen! In het Speelbos bij de Balij draait alles om spelen en ontdekken in de vrije natuur. Denk aan slootje springen, klimmen en struinen of een hut bouwen. Er zijn picknickbankjes, dus neem een feestelijke lunch mee!

In het superleuke speelbos Bentjungle in het Bentwoud kun je slingeren, klimmen en klauteren. Er zijn heuvels, waterpartijen en boomstammen over het water. Alles voor een groots avontuur! Neem ook een bal of vlieger mee, voor op de grasvelden. Je kunt hier ook een te gek kinderfeestje vieren in combinatie met kinderboerderij De Balij! Je leest hier meer over in dit blog bij het stukje over de Kidsproof Zoetermeer kinderboerderijen.

Zoetermeer speelbossen

Bij speeltuin Westerpret is er vertier voor iedereen! Er zijn genoeg speeltoestellen, maar er is ook midgetgolfbaan en een speciale kinder quadbaan! Voor de kleintjes is er een aparte peuterzone en een grote speelbunker. Met mooi weer kun je met een bootje of een waterfiets de vijver op!

En wat toch wel heel bijzonder is, is speeltuin SnowWorld met 1000 m2 speelplezier volledig in Alpenstijl, alsof je echt in de bergen aan het spelen bent! De speeltuin is dagelijks geopend en de toegang is gratis. Eten en drinken hoef je niet mee te nemen, want bij Snowworld kun je genieten van een uitgebreid assortiment aan hapjes en drankjes op het zonneterras.

Speeltuin Snowworld

Voor de echte zomerse dagen moet je bij Speelstrand Noord Aa zijn. Een mooi zandstrand met ligweiden en een restaurant aan de noordzijde van de Zoetermeerse plas. Wel even goed kijken waar je gaat liggen, want een gedeelte van het strand is ook bestemd voor naaktrecreatie. Je kan bij Noord Aa ook verschillende watersporten doen zoals windsurfen, kitesurfen en zeilen.

Speelstrand Noord Aa

Natuurlijk Zoetermeer
Wist je dat er in Zoetermeer wel 6 recreatiegebieden en 26 stadsparken te vinden zijn? We gaan ze niet allemaal omschrijven, maar in veel van deze gebieden en parken vind je natuurspeeltuinen die je gratis kunt bezoeken. Niets is zo leuk als spelend leren over en midden in de natuur! Dit kan in natuurspeeltuin Burgemeester Hoekstrapark, in natuurspeeltuin De Vrijbuiter in het Heempark en het kan ook heel goed met een speelse speurtocht in het Bentwoud, doe bijvoorbeeld het Kabouterpad Bentwoud. Zet de rode puntmuts op en ga op zoek naar kaboutersporen! Zouden ze echt bestaan?

Zoetermeer speeltuinen

Ben je al wat ouder en toe aan wat extra uitdaging? Kom dan klimmen, kanoen of suppen bij Adventure Valley! Het park, wat eerst Ayers Rock heette, beschikt over een geheel vernieuwd klimpark. Met verschillende klimroutes tot wel 12 meter hoogte, spannende obstakels en 4 ziplines beleef jij avontuur op grote hoogte.

Zoertermeer klimmen

Indoor actief
Met koudere temperaturen, maar juist ook met de warmste zomerdagen kan het heel prettig zijn om binnen actief te zijn. Zo kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar (en ouder) zich helemaal uitleven bij indoor speeltuin Funzone. Voor de kleintjes tot 4 jaar is er een speciaal speelgedeelte. Oudere kinderen kunnen los in de klimtoestellen of op de springkussens van Bounce Valley en glow in the dark midgetgolfbanen! Kom vooral naar Funzone voor een onvergetelijk kinderfeestje!

Funzone ballenbak

Supercool het hele jaar door is indoorschaatsbaan SilverDome in Zoetermeer. Met elke woensdagmiddag de Kidsmiddag. De ijshockeybaan wordt dan een swingende Disco schaatsbaan, met na afloop lekker eten en drinken in de sportsbar! En om even in winterse sferen te blijven hebben we natuurlijk nog Snowworld! Hier heb je echt het hele jaar door sneeuwpret. Van vrij skiën of snowboarden, tot verschillende soorten lessen, kinderfeestjes in de sneeuw en coole vakantiekampen. Het kan hier allemaal! En heb je trek gekregen van al die activiteiten, dan is een winters hapje en drankje in het restaurant echt een aanrader.

Snowworld

Voor echte daredevils is er bij Gamecity genoeg uitdaging te vinden met minigolf in het donker, lasergamen voor de teamplayers en voor nog meer kick ook nog:
Prison Island - de perfecte mix tussen Fort Boyard en Escape Room
Bungee Soccer - voetballen terwijl je vast zit aan een elastiek
Arcade Game - speel samen een potje Airhockey, motorracen, autoracen of andere super toffe spellen.

Wil je eens lekker uit je bol gaan? Jump dan tot grote hoogtes bij Jump One! In dit vernieuwde trampolinepark (voorheen Jump XL Zoetermeer) vind je nu ook levensechte Virtual Reality Gaming en Ninja Tag Active, de spannendste Obstacle Run van Nederland! Ook aan de kleinere jumpers tot 7 jaar is gedacht met de speciale Puppy Jump tijden. Ben je ouder dan 7 jaar en heb je zin in een feestje? Jump dan samen met je vrienden een gat in de lucht met een kicken Jump One Party!

Zoetermeer indoor actie

Bowlen is altijd een goed idee. Voor jong en oud is dit toch wel de leukste guilty pleasure om aan toe te geven! Bij Bowling Westerpark zijn er wel 20 banen om op los te striken. Voor de kleinste bowlers zijn er zelfs twee kleuterbanen. Hoe leuk is het om jouw partijtje hier te vieren met als afsluiting een bezoekje aan buitenspeeltuin Westerpret. Ook bij Lucky's Bowling is het een feestje. Geniet van een moderne industriële inrichting en een waanzinnige video wall met de mooiste skylines. Laat je vooral niet afleiden en maak je ouders in zodat je nog snel even kunt spelen in de indoor en outdoor speeltuin van Lucky's Bowling!

Lucky's Bowling

Musea
Speel, leer, ervaar en (her)ontdek de vergeten schatten van de videogames bij het Nationaal Videogame Museum. Het museum heeft wel meer dan 200 spelcomputers, homecomputers en arcadekasten speelklaar staan voor jou en jouw (groot)ouders. Een feest van herkenning en nieuwigheden voor jong en oud!


Zoetermeer musea

Boerderijen
Zoetermeer is super groen, dus ook niet gek dat je er heel veel dieren vindt! Kinderen en dieren gaan hand in poot. Dit kun je ondervinden bij Speelboerderij het Buitenbeest. Kinderen kunnen de dieren aaien, er veel over leren en spelen op het Speeleiland. Gezellige kinderboerderijen in de natuurgebieden van Zoetermeer zijn Stadsboerderij de Balijhoeve in natuurgebied De Balij en Stadsboerderij de Weidemolen naast natuurgebied het Bentwoud.

Zoetermeer boerderij

Last but zeker not least is de welbekende Boerderij 't Geertje. Je vindt er niet alleen de reuze schattige babygeitjes die je melk mag geven, maar ook heel veel andere gezellige boerderijdieren! Wist je dat je naast een gewoon bezoekje aan de boerderij ook kunt overnachten bij 't Geertje? Dit kan overigens ook op de mini-camping van de boerderij, echt leuk voor een vakantie dicht bij huis! 

Zoetermeer Geertje

En dacht je dat dit alles was? Nee dus. Zoetermeer heeft nog veel meer te bieden voor jonge avonturiers! Blijf ons volgen en bekijk regelmatig de Kidsproof uitagenda voor actuele uitjes en activiteiten in Den Haag, Zoetermeer en andere leuke plaatsen in de omgeving. Zoek je een nieuwe uitdaging in een hobby of sport? Kijk dan bij Kidsproof Clubjes, want ook hier vind je genoeg tofs in Zoetermeer en omgeving.

Veel ontdek- en kijkplezier!