Kinderen thuis aan de slag met techniek

15 december 2020
Science Centre Delft heeft supergave activiteiten voor thuis! Ga aan de slag met techniek; leuk en leerzaam. Doe je mee?
Wetenschap en techniek, de thema’s van het Science Centre Delft. Het mooie is, dat je niet specifiek naar hen toe hoeft te komen om deze wereld te ontdekken! Op de website van Science Centre Delft vind je allerlei leuke opdrachten en filmpjes om thuis te doen. Hieronder de onderwerpen:

Aerodynamica
Aerodynamica beschrijft hoe lucht om een voorwerp heen beweegt. Goede aerodynamica is bijvoorbeeld heel belangrijk om een vliegtuig de lucht in te krijgen. Hier kun je zelf mee experimenteren. Met hulp van de filmpjes en de sjablonen kun je deze week je eigen vliegtuig ontwerpen, dat hopelijk zo ver mogelijk vliegt!



Virussen en bacterien
Leer alles over Kleijne Diertgens, zoals Antoni van Leeuwenhoek ze noemde. We hebben het over kleine beestjes die je met het blote oog niet kunt zien: virussen, bacteriën en beerdiertjes. Je leert hoe een microscoop in elkaar zit, hoe je zelf beerdiertjes kunt vinden. Daarbij kun je straks zelf virussen verslaan én leren over constructie met Whack-A-Virus! Superinteressant in deze tijd... ga aan de slag!



Vallende eitjes & constructies
Doe mee aan de Egg-Drop-Challenge: bouw een constructie waarmee je een rauw ei van de eerste verdieping naar beneden kunt laten vallen, zónder dat hij kapot valt. Of wat dacht je van Automata, een mechanisch apparaatje dat je eenvoudig met de hand in beweging kunt zetten. Toch liever iets meer de natuur in? Maak dan de bloemenpers. Hier vind je alle informatie.



Vulkanen en Mineralen
In de grond onder je voeten zitten allerlei geheimen en schatten verborgen. Wist je dat we zelfs een Nederlandse vulkaan hebben? In deze opdracht kun je een vulkaan in je eigen achtertuin maken! En echt laten uitbarsten!!



Op de website van Science Centre Delft staat alle uitleg en voorbeelden. Superleuk om thuis te doen!

Klik door via de roze websitebutton!

Veel plezier!
Naar de website