• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Madurodam in de lente

17 april 2023

Op zoek naar een gezellig lente-uitje? Kom naar Madurodam! Wandel door de bloemenzee langs kleurrijke taferelen, geniet van een lekker ijsje en ervaar de indoor attracties en superleuke doe-dingen. Moet je meemaken!

Madurodam in de lente
Er is zoveel te doen, kom het ontdekken!
Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. Je komt ogen, maar vooral handen tekort tijdens je ontdekkingsreis door klein Nederland! Vooral in de lente is Madurodam een kleurrijk tafereel met vrolijke lentebloemen en de nieuwe groene blaadjes aan de bomen. Beleef samen in Madurodam een dag vol doen, zien spelen en leren. Voor jong en oud, binnen en buiten. Stroop je mouwen maar alvast op, want er is werk aan de winkel. 

Madurodam voorkant

Nieuw deze lente; afstand bestuurbare bootjes!
Wil jij je een echte kapitein voelen en meevaren met de reddingsbrigade? Kom dan varen met de nieuwste afstand bestuurbare bootjes. Nu al één van de populairste doe-dingen van Madurodam. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij (groot)ouders. Kies je boot, neem plaats achter het roer en varen maar. Kom jij de bootjes vanaf april uitproberen? Wij wensen je een goede vaart!

Madurodam bootjes

Nederland in het klein, speeltuinen en meer

In de lente staat het park schitterend in bloei en geniet je tussen de Nederlandse gebouwen van honderden bloemen en nog veel meer moois. Spot jij alle treinen, vliegtuigen, paleizen en de allerkleinste kermis van Nederland?

Madurodam trein

Natuurlijk kun je ook buiten spelen en ravotten. Roetsj met de kabelbaan over speeltuin de Waddenzee en klauter in het reusachtige speelschip. Ahoy, wat een mooi uitzicht over Madurodam!

Madurodam speeltuin Waddenzee

Superleuk voor peuters en kleuters is het Nijntje speeltuin! Kom lekker spelen in de tuin van het beroemdste konijn ter wereld! Spring erop los op de trampoline en wip-wap op en neer in het vliegtuig van kleine nijn. Speelplezier gegarandeerd.

Indoor attracties
En dan hebben we het over attracties waarin je zelf een rol speelt én aan de knoppen mag zitten in thematische verhalen, zoals bij de The Flying Dutchman. Stap aan boord van een écht Dakota-vliegtuig, doe je stoelriem vast en maak je klaar voor een vlucht die verder gaat dan vliegen. Maak een unieke vlucht vlak over de Amsterdamse grachten, scheer rakelings langs de reusachtige containerschepen in de Rotterdamse haven en dompel ten onder in de muzikale wereld van de Nederlandse DJ’s. Zo zag je Nederland nog nooit!

Madurodam Flying Dutchman

Vaar met het schip De Vergulde Bever van Amsterdam naar Nieuw Amsterdam. Verdedig de wereldstad onderweg tegen de Engelsen: vuur op tijd de kanonnen af! Ook met attractie De Waterwolf ga je terug in de tijd. Zet samen het reusachtige gemaal in werking en help mee om de 800 miljard liter water van het immense Haarlemmermeer weg te pompen en versla die woeste Waterwolf. Zo ontdek je de Nederlandse roots alsof je er zelf bij was!

Indoor attracties Madurodam

Doe-dingen en waterspellen
Spelenderwijs grote verhalen van Nederland ontdekt, door je handen uit de mouwen te steken met Hansje Brinkerspel. Steek net als de bekende Hansje Brinker je vinger in de dijk en zorg dat Nederland niet overstroomt. Pas op dat je geen nat pak krijgt door de waterstralen! 

Madurodam Hansje Brinkerspel

En zo zijn er nog veel meer doe-dingen waarbij je echt aan de slag moet, zoals containers aan boord laden als een heuse kraanbestuurder, loods als een echte kapitein je schip door de waterweg van Nederland, de sluizen van de Oosterscheldekering bedienen en vliegen als een KLM-piloot op Schiphol!

Madurodam doe-dingen

Voor de kleine en grote krachtpatsers is er werk aan de winkel bij de Brandblusboot: oh jee, er is brand op het schip in de zee van Madurodam. Pomp samen snel genoeg water naar het reservoir van de blusboot. Daar heb je echte spierballen voor nodig. Lukt het je om op tijd de brand te blussen?

Madurodam brand blussen

Klaar voor een feestje? Stap achter de draaitafels van DJ Armin van Buuren en mix zélf de beats: heb jij een megahit te pakken? De Madurodammertjes gaan al dansend uit hun dak op het festivalterrein. Alle handjes de lucht in!

Madurodam draaitafel DJ

Genoeg te beleven dus, groots in het klein. Madurodam heeft alles voor een heel gezellig dagje uit met de hele familie! En terwijl je van attractie naar doe-ding loopt mis dan niet al het wonderlijke van klein Nederland in hartje Den Haag. Er is zóveel te zien!

Madurodam zien

Maak het mee en geniet van de lente! Naar de website