• Kidsproof.nl
 • Bezoek Kidsproof Vakantie
 • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek Den Haag met kinderen

1 mei 2024
Den Haag is onze eigen stad, we kennen het (bijna) op ons duimpje. Onze tips voor een fijn verblijf in Den Haag met kinderen delen we graag met je!
Mooie stad achter de duinen!

Wat Den Haag onze favoriete stad maakt is dat het aan zee ligt. Met 11 kilometer kust heb je hier letterlijk een zee aan ruimte. En daar heb je echt geen auto voor nodig want van stad naar kust rijden volop trams en je bent er binnen het kwartier. Nog veel leuker is het natuurlijk om dit met de boot te doen! De boot? Ja! Den Haag heeft kanalen en één daarvan loopt van de stad in een mooie rechte lijn naar Scheveningen.

Stap aan boord bij schipper Chris van de Willemsvaart en laat je naar Scheveningen brengen én terug naar het Haagse centrum. Maar natuurlijk niet voordat je de leukste kindvriendelijke plekken op Scheveningen hebt ontdekt.Scheveningen, strand, golfsurfen en meer.
Helemaal aan de noordkant van Scheveningen ligt het Zwarte Pad. Wil je het wat relaxter dan rondom de Pier loop dan door naar de laatste strandtent van het rijtje: DownUnderBeach. De ontbijtjes (vooral de croissant) zijn onze favoriet.

Op het Scheveningse strand alléén al kun je prima een leuk dagje uit in Den Haag met je kinderen doorbrengen. En ben je het zand even zat? Dan doe je toch gewoon mee aan een van de activiteiten! Surfles, powerkiten, skimboarden, bodyboarden en golfsurfen. Kids vanaf 4 kunnen al meedoen met de surf guppies. Wij houden van de Haagse golven!

surfguppies bij DownUnder met de Pier op de achtergrond

Op Scheveningen merk je dat je rustig een heel weekend van je stedentrip met kinderen Den Haag door kan brengen. Er is zoveel te doen! Het enorme reuzenrad op de Pier is echt een toffe ervaring! Ook zijn we dol op Sea Life, op de boulevard. Met de stempelkaart kom je langs alle zeedieren, de schattige pinguins en je krijgt in het winkeltje een leuke verrassing! Zoonlief vond de VR-bril (of eigenlijk zit je in een ouderwetse duikbril:-) echt hélemaal te gek. Kom je hier vaker omdat je in de buurt woont, overweeg dan eens een abonnement. Je kan trouwens zels een combinatie met Legoland Discovery Centre maken.Niet te missen op de boulevard: Beelden aan Zee. Zonder het museum zelf te bezoeken zie je al de leukste beelden (van reuzengroot tot heel erg klein).Nog zoiets typisch Scheveningen: vis eten! En dat kan natuurlijk bij Simonis aan de Haven. Een van onze favoriete restaurants. De aquaria, de vissen aan het plafond, schelpen in de tafel en verdieping in de vorm van een boot; alles is leuk en lekker hier. Geen visliefhebbers? In Scheveningen Haven kun je ook heerlijke pannenkoeken eten bij Oma Toos.

Wil je het oude Scheveningen van vroeger bekijken? Ga dan zeker naar Panorama Mesdag en bezoek het magische Panorama van Scheveningen: het grootste schilderij van Nederland en een echte 360º beleving van het Scheveninger strand uit de 19e eeuw. Deze zomer hebben ze ook nog een fijne zomeractie: kinderen t/m 11 jaar mogen gratis naar binnen.Westbroekpark
Tijdens het boottochtje naar de stad met de Willemsvaart kun je stoppen bij De Waterkant. Een theehuis in het prachtige groene Westbroekpark. Kom je niet met de boot, dan kan je vanaf de Haringkade met een handpondje zelf overvaren. Pak een stoeltje in het gras, schuif aan aan de lange tafel, neem een kijkje in de bunker of huur een roeibootje. Dit is een heerlijke plek en een leuk uitje met kinderen in Den Haag!Ben je toe aan een rustmomentje tijdens je dagje uit in Den Haag met kinderen, blijf dan zeker wat langer in het Westbroekpark en ontdek de rozentuin, de speeltuin en restaurant Greens.En wat is een bezoek aan Den Haag zonder Madurodam! Madurodam ligt vlakbij het Westbroekpark. Bij veel mensen bekend, maar wist je dat ze iedere keer weer nieuwe attracties hebben? Nieuw is bijvoorbeeld de attractie Hollandse Meesters! Neem een duik in het ballenbad van van Gogh, echt gaaf! En met de kinderen kijk je hier ook je ogen uit. En spelen kan volop in de verschillende speeltuinen voor grote en kleine kids. Kortom: echt een aanrader voor je dagje Den Haag met kids!

Naast Madurodam mag je ook zeker het Museon-Omniversum niet missen. Ga bijvoorbeeld naar de prachtige familiefilm in de dome op het reusachtige koepelscherm van Omniversum in Den Haag!Stadscentrum
Uiteraard slaan we tijdens onze Haagse citytrip het centrum van Den Haag niet over. Het Binnenhof, de Hofvijver, het Lange Voorhout, allemaal mooie plekken om langs te lopen. Natuurlijk zwaai je even naar het torentje van onze minister-president. Wandel naar het Noordeinde om naar het werkpaleis van onze Koning te kijken. Aan de achterkant rust je even lekker uit in de Paleistuinen.Boeken

Omdat we échte boekenwurmen zijn deden we ook een rondje kinderboeken. Vlak bij Den Haag centraal station vind je het Kinderboekenmuseum, zowel voor kleintjes (met Kikker) als iets grotere kinderen (Papiria) een Haagse must-see. En ook de nieuwe tentoonstelling over de 'Eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt' is super! Hier lees je onze ervaring met ons eigen Floddertje en check ook het filmpje dat we maakten tijdens ons bezoek:Bij Kinderboekenwinkel Alice in Wonderland op de Piet Heinstraat is er voor alle kinderen wel iets te vinden. Als je hier toch bent loop dan even door en ontdek het zeeheldenkwartier. Wat een leuke buurt! Tot slot nog een heel bijzonder winkeltje als tip: het rariteitenkabinet in de Korte Molstraat 23. Hier zie je .....heel veel rariteiten, ga zelf maar kijken:-).

Musea... dat is een leuk uitje met kinderen in Den Haag
Nu wordt het kiezen.. Den Haag heeft ontzettend veel Kidsproof musea. Je kunt er een weekend mee vullen. Wat dacht je van Escher in Het Paleis, vol optische illusies. Of het Museon met de nieuwe superdierenarena. En wat is een bezoek aan Den Haag zonder bezoek aan het Mauritshuis! Het meisje met de Parel móet je een keer gezien hebben. Ook zijn hier superleuke activiteiten met kinderen en geniet je deze zomer van heel veel kinderworkshops met Maurits Muis.


Wil je meer tips voor leuke dingen in Den Haag? Check dan zeker www.kidsproof.nl/denhaag

Veel plezier!

groet, Tamara & Jantine - Kidsproof Den Haag


Praktisch: zoek je een overnachting met je kids? Wij deden dat bij Stayokay Den Haag, een fijn en betaalbaar verblijf met de stad aan je voeten. Klik vooral even door om te lezen over ons verblijf.

Kidsproof Den Haag, de leukste tips voor:

 • Zomervakantie Den Haag
 • Zomervakantie 2024 Den Haag
 • Zomer Den Haag
 • Schoolvakantie Den Haag
 • Zomervakantie Midden
 • Zomervakantie Den Haag
 • Uitjes zomervakantie Den Haag
 • Uitjes in coronatijd
 • Dagje weg Zuid-Holland
 • Goedkope zomervakantie
 • Hittegolf Den Haag
 • Verveel tips Den Haag
 • Overdekte uitjes Den Haag
 • Leuke goedkope uitjes Den Haag
Naar de website