Pompoen adresjes in Zuid Holland!

8 september 2021
Wij zijn fan van pompoenen! Om op te eten, mee te knutselen, neer te zetten... We hebben adresjes voor je waar je ze in Zuid-Holland kunt kopen. En we geven er tips voor een leuke dag uit bij én hoe je ze handig uitholt!
Natuurlijk kan je naar de groenteboer, Intratuin of ander tuincentrum voor een pompoen. Maar je kan er ook een leuke dag uit van maken met de kinderen bij deze adresjes met heel veel keus!

Feetjes Pluktuin - Voorschoten

Bij Feetjes Pluktuin in Voorschoten pluk je zomers een boeket bloemen en in het najaar allerlei soorten pompoenen, zowel eetbaar als sier. Feetjes pluktuin is van maandag tot en met donderdag geopenend. Van 9.00 tot 16.00. Kom gezellig langs op Laantje van van Wissen 1 in Voorschoten. Je betaald contant of met QR code.



Pompoenerie Marie - Leidschendam

Dit is een hele leuke plek om je pompoenen te kopen, met veel leuke familie-uitjes in de omgeving. Ze hebben een heel uitgebreid aanbod, van losse pompoenen tot opgemaakte stukjes. Leuk om je tuin mee te decoreren of om pompoenen uit te hollen voor bijvoorbeeld Halloween of een fijne herfstsfeer.

Je vindt pompoenerie Marie aan de Veursestraatweg in Leidschendam, op het terrein van de vlindertuin Vlinders aan de Vliet. De verkoop start meestal eind augustus.

Tips in de omgeving van Voorschoten en Leidschendam
In de buurt van bovenstaande pompoenadresjes vind je Kasteel Duivenvoorde, hier maak je prachtige herfstwandelingen met je kinderen. Een kleine honderd meter verder kom je bij de natuurspeeltuin van Voorschoten en pannenkoekenrestaurant en natuurboerderij Tante Tokkie



Monique’s pumpkin factory -Lisse

Wat een fijn adres voor pompoenen in Lisse. Ze hebben bij Monique's pumpkin factory ongeveer 70 soorten pompoenen en kalebassen. Grijze, groene, witte en roze soorten. Grote, hele grote en kleine pompoenen. De meeste eetbaar! Maar leuk om te decoreren voor halloween of herfstsfeer zijn ze ook.

In september is het oogstfeest! Veel familie, vrienden en bekenden komen helpen oogsten. De hele tuin vol gezelligheid, taart en natuurlijk pompoensoep! Ze verkopen ook honing.

Adres
Pompoenen: bij de Pumpkin-Factory, Akervoorderlaan 1.
Ook is er een bloemenpluktuin bij Monique: de pluktuin is aan de Achterweg-Zuid in Lisse tgv nr. 94 tussen de Catharijnelaan en Akervoorderlaan.



Dagje uit met het gezin rondom Lisse
Ook hier kan je een leuk dagje uit van maken. In Lisse breng je een bezoek aan Kasteel Keukenhof. Je kunt hier fijn wandelen bijvoorbeeld het laarzenpad, er is een hofboerderij voor wat lekkers en een kinderboerderij. Ook leuk is het nieuwe museum LAM Lisse, wat je op het terrein van Kasteel keukenhof vindt. Aanrader! In het dorp Lisse zelf zit pannenkoekenrestaurant Pannekoe. Wil je er echt een te gekke dag van maken boek dan de gave Renault Twizy's bij Renzy voor een GPS puzzeltocht met het gezin.



De Buytenhof - Rhoon

Op een prachtig plekje midden in de natuur vlakbij Rotterdam ligt zorgboerderij de Buytenhof. In de voormalige aardappelkoeling is nu een Theeschenkerij. Hier proef je de pure producten van de Buytenhof. Vlees, groenten, jams en chutneys komen zoveel mogelijk van de boerderij zelf. En de taarten en cakes worden bijna allemaal zelf gebakken. In het najaar zijn hier de pompoenen van het land te koop. In de boerderijwinkel verkopen ze ook maaltijdtasjes met pompoen, zoals pompoensoep. In 1 tasje vind je alle ingrediënten en het recept om wat lekkers te maken. Tip: ook leuk als cadeautje!

Adres: Rijsdijk 98 in Rhoon

Pompoenen gekocht? Loop dan het kabouterpad bij Tasman, Portugaal met je kabouters. Of zoek het wat hoger op, in en om Grand cafe Abel. Maar ook voor golfen, wandelen en klimmen in een heus klimbos ben je hier aan het juiste adres!



Overige adressen voor pompoenen

In Bleiswijk zit Elsje Fiederelsje een grote pompoenenboerderij, helaas hebben zij dit jaar geen pompoenverkoop. Veder vind je in de polder op diverse plaatsen verkoop in stalletjes langs de weg. Zo kochten wij laatst een énorm examplaar aan de Noordpolder in Benthuizen. Ook in Boskoop aan het Zwarte Pad vind je een verkooppunt van pompoenen en kalebassen langs de weg.

In Alphen aan de Rijn kan je terecht bij het fruitstalletje aan de Landlustweg. Hier hebben ze ook een groot assortiment vooral oranje pompoenen, en ze komen zo vers van het land!

Tip: bij Stadsboerderij Buytendelft kun je in de herfstvakantie pompoen uithollen!




Wat te doen met een pompoen?

Wij hollen elk jaar een pompoen uit. De jongens doen een wedstrijd wie het engste gezicht kan maken. Ook zonder gezicht staan ze leuk als decoratiemateriaal, bijvoorbeeld op de tuintafel. Hoe je hem het handigst uitholt lees je hier. De restanten vruchtvlees kan je natuurlijk prima voor een lekkere pompoensoep gebruiken. Pompoen is een typische herfstgroente en lekker in zowel hartige als zoete gerechten.

Weten jullie nog leuke adresjes om pompoenen te kopen? Laat het ons weten! denhaag@kidsproof.nl