Vakantieparken Nederland

12 april 2021
Op vakantie in Nederland? De mooiste vakantieparken in Nederland voor het hele gezin!
Vakantieparken Nederland
Hebben jullie al vakantieplannen gemaakt? Dit jaar is alles een beetje anders en hebben wij besloten in Nederland te blijven! En dat is zeker geen straf, want Nederland heeft zoveel moois te bieden én met heel veel mooie vakantieparken keuze genoeg.

Voordelen vakantiepark in Nederland
Wij verblijven heel graag in een bungalow of vakantiehuis op een vakantiepark. Lekker zelf koken of juist uit eten, op je luie stoel in de zon in de tuin. De hond kan ook meestal mee naar het vakantiepark. De kinderen willen graag een zwembad en wij houden van een verblijf in het groen. Natuurlijk gaan de mountainbikes mee en de fietsjes van de kinderen. Ga je naar een vakantiepark in Nederland dan hoef je ook niet zo ver te rijden wat voor mij echt wel een heel groot voordeel is. Nu nog kiezen waar we naartoe gaan? Strand, Veluwe, Limburg...

Er is zoveel aanbod qua vakantieparken in Nederland dat we je graag even op weg helpen. Hierbij onze tips van toffe vakantieparken waar we zelf geweest zijn!

1. Dormio Resort Maastricht

Tijdens de kerstvakantie waren we bij Dormio Resort Maastricht. Reden: we gingen op bezoek bij vrienden die in Maastricht wonen en wilden meteen een paar dagen citytrip eraan vast plakken. Het vakantiepark ligt rustig, maar toch vlakbij de stad. Fijn! De huisjes zijn bijzonder mooi en luxe en ook de speeltuin en het binnenzwembad (mét glijbaan) vielen in de smaak. Voor de kidsclub was ons verblijf te kort, maar dat zag er wel erg goed uit. Er is een leuk centraal plein met een winkeltje en een koffiebarretje. We hebben vanuit hier een dag gewandeld door het Limburgse heuvellandschap en zoals gezegd de stad Maastricht bezocht. Ons verblijf was maar kort, maar we gaan  zeker graag nog een keer naar dit vakantiepark toe.



2. Safaripark Beekse Bergen


Veel leuker dan dit wordt een vakantiepark niet. Behalve misschien als je écht in Afrika op safari gaat.... Het Safari Resort is bijzonder ruim opgezet met luxe lodges. In bijna alle accommodaties heb je direct zicht op bijzondere dieren. Word wakker van een brullende leeuw of ontbijt samen met nieuwsgierige giraffen!




Ontspannen baantjes trekken in het overdekte zwembad, terwijl de kinderen zich vermaken in de avontuurlijke waterspeeltuin. Er is onzettend veel te beleven in dit vakantiepark, klik vooral even door via de roze button om alle aanwezige extra's van speeltuin, stormbaan tot bowling te bekijken!



3. Roompot Beach Resort Nieuwvliet-Bad

Meest recent (deze voorjaarsvakantie) waren we bij dit spiksplinter nieuwe Roompot park aan de Zeeuwse kust. We hebben heel wat wandelingetjes gemaakt naar het strand. Echt een prachtig strand trouwens in het bijzondere landschap van de Verdronken Zwarte Polder. Je kan hier uren doorbrengen. Omdat wij in coronatijd waren konden we niet de grens over naar Belgie, maar steden als Brugge en Knokke liggen vlakbij.



Zoals je van een mooi vakantiepark in Nederland mag verwachten is er een binnenspeeltuin, zwembad, midget golf en veel buiten speeltuintjes. Wij verbleven in een huisje maar de beachhutten zagen er ook heel tof uit. Deze liggen ook nog eens het dichts bij de centrale faciliteiten én het strand. Het zijn net tiny-houses, klik vooral eens door via de roze button om ze te bekijken.



4. Europarcs resort Veluwemeer


Dit vakantiepark kozen we vanwege het water. Met twee waterratten, die graag zeilen en zwemmen zit je bij dit vakantiepark aan het Veluwemeer op een top locatie! Vanuit dit vakantiepark zit je ook zo in Giethoorn, waar we een fluisterbootje gehuurd hebben, superleuk.

5. Roompot Kijkduin


Natuurlijk mag dit park in onze eigen achtertuin niet ontbreken. Kijkduin is onlangs helemaal vernieuwd en een prachtige badplaats geworden. De Haagse stranden, de stad om de hoek en het fijne Westduinpark. We houden ervan. Waarom zou je verder weg gaan als je in dit vakantiepark in Nederland zo'n fijne vakantie kan hebben.



Via de roze button kom je bij een compleet overzicht van vakantieparken in Nederland die door TUI aangeboden worden. Met een fijn en duidelijk zoekmenu vind je vast een vakantiepark in Nederland dat aan jouw wensen voldoet.

Fijne vakantie! Naar de website