Haaien en piratenTerug naar het overzicht

Dit spelletje is altijd een succes op kinderfeestjes. Winnen de haaien of de piraten?
Wat heb je nodig?
Een paar oude kranten.

Hoe gaat het spel?
Verdeel de kinderen in twee groepen. Vertel de kinderen dat een groep piraten schipbreuk heeft geleden en dat al die piraatjes nu op een stuk hout in open zee drijven. Neem de ene groep kinderen, de piraten, en leg voor hen allemaal een opengevouwen krantenpagina op de grond. De piraten gaan ieder op een eigen krantenpagina staan. Vertel ze dat dit hun stuk drijfhout is.

Vertel de kids nu dat er groot gevaar dreigt voor de piraten, de haaien komen eraan. De overgebleven kinderen zijn de haaien. Zij moeten proberen zoveel mogelijk stukken van de krantenpagina's van de piraatjes af te scheuren. Als de piraten er niet meer met twee voeten op kunnen staan, zijn ze af. Maar haaien pas op! De piraten mogen zich wel verdedigen. Als een piraat een haai tikt, is de haai af! Wie blijft er als laatste over?
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Wat kan er nog wel?

Wat kan er nog wel?

In verband met het Coronavirus zijn de meeste activiteiten de komende tijd geannuleerd. Zo jammer! Op Kidsproof houden we zo goed mogelijk bij wat nog wel kan en delen we uit én thuistips! Sterkte allemaal en een fijne kerstvakantie toegewenst!

Lockdown tips