Krokodil makenTerug naar het overzicht

Leuk om te maken, deze enge krokodil!
Wat heb je nodig?
Twee kleuren groen papier (licht en donker), wit papier, een zwarte stift, een kartelschaar, lijm, groene verf en een lege eierdoos (10 eieren). 

Aan de slag!
Verf de eierdoos groen en laat deze goed drogen. Knip ondertussen acht reepjes uit het lichtgroene papier. Vouw hier 4 muizentrappetjes van. Je maakt een muizentrappetje door twee repen met de uiteinden in een hoek op elkaar te plakken. Vouw daarna de repen om en om om elkaar heen. Doe dit tot de stroken op zijn.

Hierna knip je de staart van de krokodil met de kartelschaar uit het donkergroene papier. Uit dit papier knip je ook de boven- en onderkant van de bek. Knip tenslotte uit het witte papier 2 rondjes voor de ogen en twee rijen tanden.

Is de eierdoos droog? Dan kun je de krokodil in elkaar gaan zetten. De muizentrappetjes zet je als poten op de zijkanten vast. De staart plak je onderaan op de achterkant van het lijf. De onderbek komt aan de onderkant van de voorkant en hier lijm je aan beide kanten een rij tanden op. Dan plak je de bovenkant van de bek vast. Die maak je met de brede kant vast op de bovenkant van de eierdoos, de smalle kant plak je vast op het uiteinden van de onderkant van de bek. Plak tenslotte de ogen vast en teken daar twee pupillen in met zwarte stift. Klaar!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Wat kan er nog wel?

Wat kan er nog wel?

In verband met het Coronavirus zijn de meeste activiteiten de komende tijd geannuleerd. Zo jammer! Op Kidsproof houden we zo goed mogelijk bij wat nog wel kan en delen we uit én thuistips! Sterkte allemaal en een fijne kerstvakantie toegewenst!

Lockdown tips