Een met de natuurTerug naar het overzicht

woensdag 17 april 2024
Museon-Omniversum staat in het teken van Jane Goodall: bezoek haar grootbeeldfilm en fototentoonstelling!
Dit jaar staat de wereldberoemde biologe en natuurbeschermer Jane Goodall centraal in Museon-Omniversum. Je ziet er haar bekroonde grootbeeldfilm Jane Goodall: Reasons for Hope. In de fototentoonstelling maak je kennis met haar leven. Ook zijn er superveel activiteiten voor jong en oud. Kom langs en laat je inspireren door Jane Goodall!

Grootbeeldfilm
De wereldberoemde biologe en natuurbeschermer Jane Goodall neemt je in haar film mee op reis rond de wereld. Ze vertelt over drie hooopvolle, inspirerende verhalen, die het verschil maken voor een betere wereld. De tocht langs drie initiatieven die door jongeren zijn opgezet, zal je zeker raken.

Fototentoonstelling
De foto's in deze tentoonstelling vertellen je over Janes boeiende, bijna sprookjesachtige leven. Als jonge vrouw vertrok Jane naar Afrika om jarenlang tussen de chimpansees te wonen. Na ruim 25 jaar besloot ze de bossen te verlaten, om zich volledig in te zetten voor het behoud van de chimpansees en natuur. Ook vraagt ze aandacht voor actuele problemen zoals ontbossing en stroperij.

De activiteiten
Rond het thema ‘Eén met de natuur’ organiseert Museon-Omniversum veel activiteiten voor jong en oud. Een kleine greep: bij Aanraken mag! onderzoeken jonge bezoekers natuurobjecten en bij Veerkracht! ontdekken ze hoe bijzonder vogels zijn. Je kunt van gerecycled papier een zaaipotje maken, zodat je je thuis groener kunt maken. Voor de jongste bezoekers is er een spannende dierenspeurtocht en in het Clubhuis wordt voorgelezen uit een van de boeken van Jane Goodall. In de tentoonstelling liggen chimpansee-ansichtkaarten die je met een boodschap naar Jane Goodall kunt sturen. Tenslotte kun je je idee voor natuurherstel indienen naast de natuurherstel-landkaart. 

De terugkeer van de natuur
Ook in Nederland vind je hoopvolle verhalen over natuurherstel! Museon-Omiversum heeft 12 mooie voorbeelden verzameld, in elke provincie één.

Klik op de roze button voor meer informatie en om tickets te reserveren. Kom ook!

Museon-Omniversum

Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Openingstijden Voor actuele openingstijden zie website via roze button Prijs Voor ticketprijzen zie website via roze button Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Supergave attractie in Madurodam!

Supergave attractie in Madurodam!

Leef je uit in de wereld van De Hollandse Meesters: spring, klim, klauter en doe alles wat je niet laten kunt. Dé nieuwe familieattractie in Madurodam!

Ontdek de Hollandse Meesters