• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

12 survivaltips voor een dagje strand!

23 januari 2024
Eindelijk lekker weer! Tijd om een dagje naar het strand te gaan. Terwijl kinderloos Nederland heerlijk ontspannen ligt te bakken, zit ik alles behalve relaxed op mijn zanderige handdoekje...
12 survivaltips voor een dagje strand met kinderen

Hoezo een ontspannen dagje? Er wordt gemopperd over zand, ruzie gemaakt over schepjes en rustig zitten is er niet bij want voor je het weet ben je ze kwijt. Pfff, inmiddels heb ik wat foefjes geleerd om alles toch 'redelijk' in goeie banen te leiden. Hierbij mijn 12 overlevingstips voor een dagje naar het strand!

Ga vroeg!

Tip 1: Dat onze kids altijd vreselijk vroeg wakker zijn, heb ik nooit als een voordeel gezien BEHALVE in de zomer! Wij zitten om 9.00 uur al aan het water. Voordeel; je hebt nog alle ruimte voor een goede plek en je kunt de kids goed zien. Tegen de tijd dat ik knettergek word van de drukte, gaan wij weer richting huis. Scheelt ook weer filerijden.

Zonnebrand crème

Tip 2: Oh nee, wéér vergeten: die wriemelende lijfjes moeten nog ingesmeerd worden. Smeer ze vóór je van huis gaat alvast voor de eerste keer in! Zo heeft het tijd om in te trekken (want zodra je er bent, willen ze het water in) en zonnebrand smeren in combinatie met zand is natuurlijk vragen om drama...

Uiteraard moeten ze meerdere keren ingesmeerd worden. Zet een daarom een timer op je telefoon of gebruik één van de gratis apps zoals Sunscreen Reminder. Jij moet tenslotte al aan genoeg dingen denken!

Overal zand….

Tip 3: Neem in plaats van een badhanddoek een hoeslaken mee om op te liggen. Draai hem om zodat de openstaande randjes boven liggen en plaats in de hoeken een koelbox of tas. Zo heb je veel minder last van zand!

Tip 4: En over zand gesproken… wist je dat babypoeder helpt om plakkerig zand van het lichaam te verwijderen? Geen grap, haal een flinke fles en wanneer het gepiep over zand tussen de tenen begint, ben jij er klaar voor!

Tip 5: Je telefoon in combinatie met zand/zonnebrandcrème is vragen om ellende. Stop je mobiel gewoon in een ziploc boterhamzakje. Scheelt heel veel gepeuter na afloop!Kind kwijt…

Het gebeurt echt in een paar seconden, het ene moment zie je hem nog en daarna is hij verdwenen. De ergste nachtmerrie van elke ouder. Trek je kind in ieder geval een opvallende zwembroek of badpak aan, je wil niet weten hoeveel jongetjes er rondlopen in een blauwe zwembroek.

Tip 6: Is je kind oud genoeg? Spreek dan herkenningspunten af (douches, ijsco-kraam of een bord) zodat ze zich daarop kunnen oriënteren. Of maak van je plek zelf een herkenningspunt: neem een felgekleurde parasol mee, een oranje vlaggetje of zet een vliegertje op.

Tip 7: Doe je kind een polsbandje om met hun naam en je telefoonnummer. Wanneer je kind dan kwijtraakt, kunnen ze iemand op het strand vragen je even te bellen. Goed om te weten: een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg en meisjes met lange haren lopen vaak tegen de wind in!

Eten en drinken

Tip 8: In een geplette boterham heeft niemand zin op een warme dag. Maar je wilt toch ook wat gezonds meenemen. Zorg dat je wat bakjes meeneemt met voorgesneden fruit en groenten. Frist lekker op. Deze tabouleh salade is bij ons altijd een succes en blijft goed in de koelbox!

Tip 9: Vergeet niet genoeg drinken mee te nemen! Wij vriezen van te voren altijd wat flessen water in. Zo blijft alles in de koelbox extra koud en heb je heerlijk koud water voor op het strand.

Tip 10: Natuurlijk willen ze ook een ijsje en tja wat gebeurt er op een warme dag met ijsjes… Alles vies en als je pech hebt, een brullend kind dat niet van plakkerige handen houdt. Neem een paar papieren muffinvormpjes mee naar het strand en prik het ijsstokje door het muffinvormpje heen. Ook weer opgelost!Speelgoed

Tip 11: Grote opblaasbare drijfdingen ten alle tijden vermijden! Dat ding moet natuuuurlijk meteen opgeblazen worden, zit helemaal onder het zand en zijn een ellende om weer leeg te laten lopen. Daarnaast krijgen die van mij het ook altijd voor elkaar om ruzie te maken om die dingen. Gewoon niet aan beginnen… Neem een aantal schepjes, emmertjes en waterpistolen mee, meer dan genoeg. Met een paar flessen water en een bal kunnen ze zich ook prima vermaken! Lees voor meer inspiratie ook onze strandspelletjes blog!

Voor je waardevolle spullen…
Tip 12: Ik hou er niet van om m’n sleutels/geld en telefoon onbeheerd achter te laten als we met z’n allen het water in gaan. Nu kwam ik toch een goudentip tegen! Stop het in een luier en plak die dicht alsof hij gebruikt is! Geen mens die daar in wil gaan neuzen. Deze ga ik zeker gebruiken deze zomer. Moet ik alleen nog even een luier bietsen bij iemand...En voor de rest? Geef je er aan over en geniet ervan! En als je toch wel heel graag een keer rustig wil gaan liggen, gewoon een vriendinnendagje inplannen.


Fijne zomer!