Goed voorbereid op wintersport!

7 december 2015
Skiën is wel een dingetje bij ons thuis. Manlief is een echte pro, oudste zoon (9) ondertussen ook, de jongste (5) staat met trillende beneden na 2 jaar nog steeds op de babyhelling, wat ie ongetwijfeld van zijn moeder heeft. Hoe ga je dan leuk op ski-vakantie?

Een paar weken geleden reden we langs SnowWorld in Zoetermeer en zagen een groot bord 'Goed voorbereid op Wintersport'. Ik heb meteen gebeld en 5 minuten later waren beide zoons geboekt voor een ski-cursus. SnowWorld biedt voor zowel skiers als snowboarders lessen op verschillende niveaus aan. De jongste bij de beginners en de oudste bij de gevorderden. Ik was benieuwd.

Sfeer
Wat meteen opvalt als je aan komt rijden is dat je direct de wintersportbeleving ervaart. De bouw van de hallen, de muziek, de krakende sneeuw, sfeervolle restaurants/ apres-ski met warme chocolade en apfelstrudel. Iedereen in zijn ski-pak, je voelt je even helemaal in de bergen.

En blijkbaar werkte dat voor de kinderen ook, want de jongste verdween fluitend door het hekje richting de ski-leraren voor zijn eerste les. Met gehuurde ski's, schoenen en helm, een sticker op zijn jas met naam en niveau startte ze met een flink groepje kids en 3 leraren. Naarmate de les vorderde werd het niveau van de kinderen duidelijker en werd er gesplitst. Hartstikke fijn, want zo voelt jongste zich prima op zijn gemak. 

Uitdaging
Onze oudste zagen we af en toe voorbij schieten. Doordat SnowWorld het grootste indoor skiresort ter wereld is, is er ook voor hem genoeg uitdaging op de verschillende pistes. Ze hebben nu 3 lessen gehad uit een reeks van 4 en het leuke is dat iedereen er plezier in heeft. En dat was precies de bedoeling.

Ik weet zeker dat jongste straks met meer zelfvertrouwen en plezier op de berg in Oostenrijk staat. De oudste ziet de fun van het lessen weer in en wil in Oostenrijk gaan leren 'stunten' als hij dan volgend jaar bij SnowWorld op snowboardles mag.... Dat gaat helemaal goed komen dit jaar!


Tip: Je kan naast cursussen bij SnowWorld ook eerst een proefles volgen. Er worden tijdens de feestdagen speciale Kidsfestijn middagen georganiseerd of doe eens mee aan een Kidsfunweek. Voor de jarige is er een Kidsparty.