Kidsreporter naar het Schaap Veronica

22 oktober 2015
Onze Kidsreporter Teun van 9 ging naar de première van Het Schaap Veronica van NTjong in Koninklijke Schouwburg Den Haag. Een vrolijke, eigenzinnige familievoorstelling met het beroemde schaap van Annie M.G. Schmidt in de hoofdrol. In januari ook nog in Delft en Den Haag te zien. 
-verslag van onze Kidsreporter Teun-

Er stonden 4 mensen op het toneel. Het schaap Veronica, de dominee en twee dames Groen. Een van de dames Groen was eigenlijk een meneer, dat vond ik wel grappig. Het toneel was helemaal wit en het schaap ook. De dames Groen waren natuurlijk groen. Er stond een enorme theekop, en zo'n ouderwetse klok. Het podium was mooi gemaakt, met deurtjes, luikjes, een ladder en een glijbaan. En alles was dus wit... behalve soms, want dan kwamen er allemaal letters of mooie kleuren en vormen.

We vonden het stukje van de Spree met Voeten het leukst. Het ging over een mislukte fee met sproeten dat naar de Koning ging.

En wit van zenuwachtigheid
zei ‘t feetje: Uwe Majesteit,
m’n moeder doet de groeten.
Ik ben een spree met foeten

De koning had nog nooit een spree gezien en vond dat zo bijzonder dat ze in het paleis mocht blijven wonen. Dat was mooi.

Drie keer kon je ook een liedje meezingen, ik hou daar niet zo van, maar mijn broertje van bijna 6 vond dat wel heel leuk. Het liedje dat je nooit naar je moeder luisteren moet, want dan komt alles goed vond ik natuurlijk superleuk! Het Schaap was heel eigenwijs, net als ik en daar hebben we lekker om gelachen.

Tip; Het Schaap Veronica speelt in onze regio:
do 22 oktober- Koninklijke Schouwburg Den Haag
vr 24 oktober - Koninklijke Schouwburg Den Haag
zo 3 januari in Delft - Theater de veste 
za 23 januari en zo 24 januari in Den Haag - Theater aan het Spui