Naar de Kinderwerkplaats

28 april 2017
Vandaag ging ik met m'n 3 kids naar de Kinderwerkplaats in Den Haag. En kwam ik met 3 héle enthousiaste kinderen weer thuis!
Gaatje in de dop timmeren en klaar is je wiel!
Vrijdag, meivakantie, wat gaan we doen? De Kinderwerklaats stond al héél lang op m'n lijstje. Dus dat is het plan!

Met 3 kinderen van 10, 7 en bijna 4 is het best lastig iets te vinden wat ze alledrie leuk vinden. De oudste is een stoere knul, de jongste 2 zijn echte meiden. Maar vandaag maakte dat niks uit: bij de Kinderwerkplaats hebben ze álledrie (en dus dus ook hun moeder;-) enorm genoten.

Bij de balie kregen we allemaal een gereedschapskistje met spullen. Een stukje papier, piepschuim, een plankje, een ballon... Met de uitleg erbij werd ons duidelijk dat we van alles kunnen gaan maken vandaag!


We begonnen met het maken van een bootje. Uit piepschium een vorm snijden met de piepschuimsnijder. Daar een zeil op fabricreren en dan testen in het water of ie het wel doet. En heel veel races houden welk bootje het snelst is... Voornamelijk door zoonlief die úren bezig was z'n bootje nóg sneller en stabieler te maken!

De meiden vonden hun bootje wel snel genoeg en ginden lekker verven en kliederen. Een papiertje in een machine, deurtje dicht, druppels verf door het gaatjes doen, hendel om, draaien maar, tot 5 tellen, en tadaaa: klaar is je prachtige verftekening!Daarnaast kon je smurfensnot maken. Of snurfensmot;-). Dat ken ik ook nog wel van langlang geleden! Zeepje schaven, in een zakje doen, beetje water erbij en kneden maar. ''Dit vind ik echt heel verslavend, mam'', aldus de middelste... Ik weet dan dat we dit thuis ook vaak zullen gaan doen!

We hebben nog veel meer gemaakt. Dammetjes in het water, een raket en die gelanceerd, een straat gemaakt, een auto, een auto gerepareerd, een button, noem maar op. Er is echt zoveel, veel zijn we nog niet een aan toe gekomen! Ook supertof vonden ze de zandtekeningen maken. Net als de zandtovenaar...Ook kun je er een kopje koffie drinken en lunchen. Of schaften;-). Wij vonden dat we wel een lekkere tosti en wat drinken hadden verdiend na al ons harde werk!

Het fijn vond ik dat alles mag en niks hoeft. Je doet gewoon je eigen volgorde, je eigen ding. Natuurlijk zijn er wel at regels. Het lijmpistool heeft hete lijm, bril moet op bij de zaagmachine (en denk om je vingers...). Maar dat alles er is en te gebruiken is: geweldig toch!Kortom: hier gaan we vaker naartoe. Het is écht een hele toffe Haagse Kidsprooftip!

groet, Jantine

Enthousiast? Kijk snel voor alle informatie over De Kinderwerkplaats.