icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

14x de leukste kindermusea in NL

30 september 2019
Tip: neem jouw kleine speurneus mee naar een museum deze herfst. Want wát hebben we te gekke musea in Nederland. Met speurtochten, dino's, brandweerauto's, escaperooms en nog véél meer!
De leukste kindermusea voor deze herfst
Kom naar Naturalis!
Wow! In het nieuwe Naturalis zie je al het leven in één dag! Je gaat met het hele gezin op ontdekkingstocht in fonkelnieuwe tentoonstellingszalen vól met het mooiste uit de natuur. En natuurlijk is T. rex Trix er ook!
Zien, doen én beleven >Op avontuur bij GeoFort!
Ga met het hele gezin op expeditie bij dit spannende forteiland. Reis naar de kern van de aarde. Raak gedesoriënteerd in de donkere ondergrondse tunnel. En red het virtuele forteiland van overstroming met de Minecraftspeurtocht!
Daar wil ik naartoe! >Kinderboekenmuseum
Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is zó leuk! En de hele maand oktober kun je hier op Verhalenreis. Maak in het Verhalenlab een giga ansichtkaart, stap in het land van Kikker, spring bij Spuit Elf in de brandweerauto en nog veel meer!
Ga je mee op Verhalenreis? > Kom Schokland beleven!
Bouw je eigen landschap in de interactieve zandbak, ontdek de vele schatten uit de bodem of ga op expeditie met de speciale expeditie-kit. Kom bij Museum Schokland meer over dit eeuwenoude eiland te weten!
Met natuurlijke speeltuin >Hét Mediafestival van NL
Dutch Media Week is hét Mediafestival voor jong tot oud, met bijzondere en actuele verhalen van en over media. Doe van 4 t/m 13 okt mee met alle activiteiten, laat je verrassen en inspireren en beleef de wereld van Radio en TV.
Naar Dutch Media Week >Space Academy zoekt jou!
Droom jij van een ruimtebezoek? Van 12 t/m 27 oktober staat het vernieuwde Luchtvaartmuseum Aviodrome in het teken van ruimtevaart. Word ook astronaut of ruimtetechnicus en leer alles over het heelal met de Space Academy.
Ontdek alle activiteiten >Oudhollandse Kermis
Geniet in het sfeervolle buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum van gratis kermisattracties uit de jaren '20. Kom in de herfstvakantie rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
Dat wordt genieten >De hele herfstvakantie
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Komen jullie samen de musea ontdekken? Als Museuminspecteur vertellen kids over hun museumervaring. Daarmee maken ze kans op een VIP-bezoek mét hotelovernachting!
Ontdek alle activiteiten >De vloek van Batavia
Durf jij op zaterdagavond 19 oktober op de Batavia? De piraten hebben de Batavia veroverd en ze hebben gezegd niemand er levend vanaf te laten gaan. Laat je rondleiden op een spannende en spookachtige manier in Batavialand.
Lees snel verder >Melden bij het NMM!
Tijdens de herfstvakantie is er binnen én buiten van alles te doen in het Nationaal Militair Museum. Binnen maak je geheimtaal en ontmantel je een bom. En buiten stap je zelf in een mini-tank of mini-jeep. En er is nog veel meer!
Hier melden >Gruwelijk Lekker
Ervaar deze herfst in het Nederlands Openluchtmuseum hoe we eten door de eeuwen heen (en nog steeds) smakelijk bewaren. Is een rottig smaakje gruwelijk of lekker? Kom zelf proeven! Bezoek ook de Suikerwerkplaats met de kinderen.
Daar wil ik graag heen >Je maakt het in Delft!
Tijdens de herfstvakantie is het 'Maker Week' bij Science Centre Delft. Met als klap op de vuurpijl de gratis Science Day met Mini Maker Faire. Er is een Mad Science show, Escaperoom, 3d gaming en meer. Supertof voor alle leeftijden!
Beleef Science >Hoe word je een held?
Heb je een masker nodig of een cape? Natuurlijk niet! Échte helden zijn gewone mensen. Ook jij kan dus een echte held worden. Hoe? Kom naar het PIT Veiligheidsmuseum en ontdek alles over politie, brandweer en ambulance.
Wat voor held wordt jij? >Expeditie Noordpool...brrr
Ga van 19 t/m 27 okt mee op expeditie naar de Noordpool. Het wordt een ontdekkingsreis van het Verre Oosten via de Noordpool. Brrr is dat je te koud? Er zijn deze vakantie heel veel toffe familie activiteiten in Het Scheepvaartmuseum.
Lees meer >Check voor nog véél meer leuke uitjes deze herfst de Uitagenda!