Thuis doen! Met Kunstmuseum Den Haag

21 december 2021
Mis jij ook de Wonderkamers, droom je van een wandeling door de tuinen van Monet en is de Boogie Woogie een dikke blues geworden? Niet getreurd en ga thuis aan de slag met de doe-bladen van het Kunstmuseum.
Thuis doen met het Kunstmuseum
Bekijk de nieuwe thuis opdrachten voor kinderen van het Kunstmuseum Den Haag. Er zijn leuke doe-bladen gemaakt bij kunstwerken van het Kunstmuseum. Zo kan je thuis zelf aan de slag tot het museum weer open is! Want dat doen we natuurlijk het allerliefst, lekker rondlopen door het museum zelf.

Je download de bladen via de roze website button op deze pagina.



Download button onderaan deze pagina

Maak je eigen Boogie Woogie!
Ken je het beroemdste schilderij van Piet Mondriaan? Victory Boogie Woogie is een schilderij in ruitvorm, een vierkant op zijn punt. Maak ook zo'n vrolijke compositie, waar de lijnen en vormen dansen!

De tuin van Monet
Hier zie je de schilder Monet, op zijn beroemde bruggetje. Hij kijkt uit over zijn tuin met Blauweregen. Kan jij een mooie tuin maken? Hoe, dat mag je zelf weten!

De jurk van Edith
Edith draagt al honderd jaar dezelfde jurk. In het echt was de jurk zwart-wit gestreept, op het schilderij met heel veel kleuren. Op een schilderij kan alles, bedenk jij iets nieuws voor Edith?

Zoek de verschillen
Op dit doe-blad zie je twee schilderijen. De bovenste is zoals Willem Roelofs hem schilderde. Wat is er anders aan de onderste? Zoek de verschillen.



Teken een labyrint
Ken je het Labyrint in Wonderkamers? Het is een spannend doolhof, vol met vreemde hoeken, doodlopende paadjes en grappige kunstwerken. Maak zelf het labyrint verder af, door te tekenen en te knippen en plakken. Je kan kiezen voor geel of zwart.

Tekenen in een gouden lijst
Je hebt vast wel eens gezien dat schilderijen van vroeger in versierde lijsten zitten. Ze lijken wel van goud! Verzin zelf wat je wil gaan tekenen en maak iets moois in deze gouden lijst.

Tekenen in een ronde lijst
De schilder Monet maakte een rond schilderij. Dat zie je niet zo vaak, de meeste schilderijen zijn rechthoekig. Ga je anders tekenen in een ronde lijst? Probeer het eens.

Verzin het verhaal
Op dit doe-blad zie je drie schilderijen van Willem Maris. Bekijk ze goed. Wat zie je? Wat is er gebeurd? Verzin het verhaal!

Klik door voor de downloads-> Naar de website