• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Klimpark het KlimeilandTerug naar het overzicht

Hoog in de bomen klimmen en dan met de kabelbaan naar beneden! Of blijf je liever wat lager bij de grond?

Dit té gekke klimpark vind je op een eiland in recreatiegebied Vlietland. Via een oversteekvlot bereik je het eiland en dan kun je als een aap zo hoog door de bomen en zoef weer naar beneden. Op het Klimeiland klim je op 4 verschillende hoogtes.

Kies voor een klimroute op 1, 4, 7 of 11 meter hoog. Hoe hoger je komt, hoe uitdagender de routes zullen worden.

1 meter route
Dit parcour is vooral bedoeld voor de kinderen die nog geen 1.40 meter zijn. Op dit echte klimparcours vinden kinderen v.a. 6 jaar genoeg uitdaging. Helm op, korte uitleg en je kan vrijuit klimmen en klauteren. 

4 meter route
De 4-meter route bestaat uit twee routes. Op 4A begin je over stabiele obstakels, maar zal je gaandeweg steeds meer schommels tegen komen. Op 4B kom je twee korte kabelbanen en onder andere een stukje klimmuur tegen.

7 meter route
Deze route heeft ook twee routes. De 7B bestaat voornamelijk uit stabiele obstakels waar je overheen klimt, waarbij je eindigt met 2 lange ziplines van zeker 100 meter lang. 7A is een pittige route voor krachtpatsers en hierbij ga je ‘te paard’.

11 meter route
Ook deze route heeft twee mogelijkheden. Op de 11B suis je na een zware klim met 2 lange ziplines weer naar beneden. De 11A is daarentegen zwaar tot het eind en alleen voor de echte diehards.

Bereikbaarheid
Het Klimeiland is op de fiets via Voorschoten, Leidschendam en Leiden bereikbaar, volg de borden in Recreatiegebied Vlietland. Ook met de auto kun je er in de buurt parkeren op 10-15 minuten loopafstand, check hiervoor de website.

Let op: Reserveren kan (alleen) online. Klik door via de roze button!

Tip: je kunt op Het Klimeiland ook een geweldig partijtje vieren!

Tip: kijk wat er nog meer te doen is bij recreatiegebied Vlietland!

Het Klimeiland

Rietpolderweg 300
2266 BM Leidschendam
Openingstijden

Zie website

Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Beestachtig leuk!

Beestachtig leuk!

Deze zomer draait de nieuwe grootbeeldfilm Animal Kingdom bij Museon-Omniversum. Ook zijn er beestachtig leuke dierenactiviteiten te doen. Kom zeker even langs!

Zomerprogramma Museon-Omniversum