Speelbos bij de BalijTerug naar het overzicht

Klimmen en klauteren, een hut bouwen of kliederen met water. Kom spelen in het Speelbos!
Verstoppertje spelen, slootje springen, klimmen en struinen of een hut bouwen? Dat kan in het speelbos De Balij van Staatsbosbeheer in natuurgebied De Balij bij Zoetermeer.

Alles draait hier om natuurlijk spelen en ontdekken. En om ridders! Houten ridders, die de poort in de stadsmuur en het kasteel bewaken. Met de pomp in het midden van het plein kun je zelf de slotgracht vullen. Er zijn picknickbankjes, dus neem je boterhammen mee. En gaat het regenen? Geen probleem, er is ook een schuilhut.

Naast het speelbos ligt Stadsboerderij De Balijhoeve, een ‘traditionele’ kinderboerderij met veel verschillende dieren, maar eigentijds opgezet. Het complex is ruim, modern en milieuvriendelijk. Er is een leuke speeltuin waar de kleintjes heerlijk en veilig kunnen spelen. De Balijhoeve leent zich ook uitstekend voor een gezellig en aaibaar kinderfeestje.

Het bos ligt tussen Zoetermeer, Pijnacker, Nootdorp en Delft. Het gebied is het hele jaar toegankelijk. Honden zijn welkom, behalve in het speelbos. Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer via onderstaande link!

TIP: Het meest complete overzicht van alle leuke speelplekken in bossen, parkjes en andere natuurgelegenheden vind je in de categorie Eropuit/Natuur!

Staatsbosbeheer Hof van Delfland

Kurkhout 100
2719 JZ Zoetermeer
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Er is zoveel te doen in Madurodam

Er is zoveel te doen in Madurodam

Van Nederland in het klein tot spectaculaire attracties en de leukste doe-dingen. In Madurodam kom je ogen, maar vooral handen tekort! Ben jij klaar voor een dag vol doen, zien, spelen en leren voor jong én oud?

Moet je meemaken. Kom langs!