8x mooie pluktuinen voor kinderen

18 mei 2021
Hoe leuk is het om samen met de kinderen bloemen en groenten te plukken bij een gezellige pluktuin! Met een mandje aan de arm gaan de kinderen hier op plukavontuur. Mooie bloemen en kruiden vind je niet alleen in de bloemenwinkel; verse bloemen uit de tuin blijven zelfs langer goed in een vaas! Wij verzamelden 8 prachtige pluktuinen in Flevoland en verder in Nederland, om te bezoeken met de kids.
Pluktuinen in Nederland

1. Hanneke's pluktuin

Op het grote stuk land van Hanneke's pluktuin in Biddinghuizen pluk je samen met de kids een prachtig boeket. Voor welke gekleurde bloemen gaan jullie? Met 250 verschillende soorten tulpen is er zoveel keus! Daarnaast is er een moestuin waar je eigen groenten kunt oogsten. Rust na al het plukken uit op het terras, het wordt een echt dagje uit!

2. Tuinbouwbedrijf LOT

Is jouw kleintje een tuinier in de dop? Tuinbouwbedrijf LOT is een super toffe plek om zelf groenten en bloemen te leren oogsten. Iedere week ontvang je een mailtje welke groenten je op biologische manier kunt komen oogsten bij het Tuinbouwbedrijf in Dronten. 

3. Pluktuin La Fleur

Ga jij toevallig op vakantie naar Zeeland, West-Brabant of Oost-Vlaanderen? Vergeet dan geen bezoekje te brengen aan één van de acht pluktuinen van Pluktuin La Fleur! Deze pluktuinen zijn extra leuk voor kinderen, zij kunnen hier zelfstandig hun gang gaan en zelf hun mooiste boeketje maken!

4. Boshoeve Sprankenhof

Van spinazie tot frambozen en van bosui tot radijsjes. Bij Boshoeve Sprankenhof in Udenhout kun je met de kinderen een mandje vers fruit en groente plukken. Wat je kunt plukken hangt af van de planten die klaar zijn voor de oogst. Leuk om die avond gelijk mee te koken. Vanaf Almere is dit ongeveer 1,5 uur rijden.

5. Pluktuin Amstelveen

Dit keer komen de bloemen niet van de markt of uit de winkel, maar is het bosje op de keukentafel helemaal zelf geplukt. Bij Pluktuin Amstelveen mogen kinderen zelf zomerbloemen plukken en er een boeket van maken. Je kunt hier (bij opening) trouwens ook lekker eten óf een leuke workshop volgen. Deze pluktuin ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Flevoland. 

Hoeve Ravenstein
Hoeve Ravenstein

6. Bloemenpluktuin Hoeve Ravenstein

Met een mandje aan de arm op weg naar de bloemenpluktuin van Hoeve Ravenstein in Baarn. Vergeet ook niet langs te gaan bij de moestuin vol verse groente en kruiden en bij de kippen, konijnen en geitjes. Wat een gezellig dagje uit!


Lees ook:
11x leuke buitenactiviteiten voor kinderen7. Pluktuin Bakkum

In het Noord-Hollandse Bakkum staan van het vroege voorjaar tot de late herfst de mooiste bloemen en planten in bloei. Bij de kassa van Pluktuin Bakkum haal je een emmer op die je helemaal mag vullen met zelf geplukte bloemen. Bakkum ligt in de buurt van de Noord-Hollandse kust, dus extra leuk om het bezoekje aan de pluktuin te combineren met een dagje strand!

8. Pluktuin Stoutenburg

De plukschaartjes en manden staan ook klaar bij Pluktuin Stoutenburg. In de kinderpluktuin kunnen kleine bloemisten naar hartenlust een eigen boeket samenstellen. Deze mooie pluktuin ligt in de buurt van Amersfoort, in een prachtige natuuromgeving. Tip: in zo’n kleurrijke bloementuin maak je prachtige foto’s van je kinderen!


Veel plukplezier!

TIP: hoe leuk is het om thuis je eigen vaasje te knutselen voor je zelfgeplukte boeket? Doe je de bloemen cadeau? Knutsel er dan een gepersonaliseerd vaasje bij voor de lieve ontvanger! Naar de website