• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Strandjes in Flevoland

13 mei 2024
Zon, water en strand, een super combinatie met dit weer! In Flevoland zijn er genoeg strandjes, waterspeeltuinen, peuterbaden, buitenzwembaden en zwemplekken. Wij hebben ze voor je op een rij gezet!
Zwemmen en strandjes: Flevoland heeft vele leuke strandopties, inclusief drijflijnen voor de kleintjes. Kidsproof zet er met veel (strand-) plezier een paar voor jou op een rijtje. Wil je alle zwemplekken op een rij, bekijk dan onze pagina Zwemmen & Strandjes!

Strandjes in Lelystad

Op het Houtribhoekstrand vind je een zandstrandje waar je je uitstekend kunt vermaken. Zonnen, met zand spelen, zwemmen, volleyballen (neem een bal mee, het net staat er), klimmen in een klimspin, en ijsjes en andere lekkernijen bestellen bij Eetcafé @ the Beach.

Het tweede strandje is ’t Bovenwater. Dit ligt naast Toms Creek, Toms Beach & surf. Daar kun je kano’s, sups, waterfietsen, zeilbootjes en nog veel meer huren. Voor een actief uitje op het water ben je hier zeker aan het goede adres. Ook hebben ze horeca op het strand en kun je er onder begeleiding met een groep Expeditie Robinson spelen. Voor kinderfeestjes zijn er ook verschillende activiteiten mogelijk!


‘t Bovenwater, Lelystad

Strandjes in Almere

Strandlaken en badkleding ingepakt? Zonnebrand ook? Je kunt nu naar hartelust spelen op het Lumierestrand aan het Weerwater, of genieten aan het Almeerderstrand, waar je ook heerlijk kunt genieten bij de ijssalon of op het terras van restaurant Harbor House. Laat de kinderen zorgeloos spelen terwijl jij rustig nipt van jouw koffie, frisje, of wijntje. Dat is toch een luxe? Bij Strand Almere Haven is het ook dolle pret voor de kleintjes. Dit zandstrand biedt behalve water en zand ook een speeltoestel, en een beach bar & brasserie (De Jutter) Nog een geweldig standstrand is het Fantasiestrand, dat water, zand én gras biedt. Kijk met de kleintjes naar de stoere stunts van de waterskiërs. En misschien willen de grotere kinderen ook wel eens een gokje wagen op de waterski’s? Dat kan, bij het nabijgelegen Lido.

Strand en speelbos in Zeewolde

Wat een weelde: het Erkemederstrand in Zeewolde. Met maar liefst 3 kilometer strand vol zand en gras, is er hier altijd wel wat te beleven. Dit strand ligt aan een camping, en daarom kun je behalve zwemmen en relaxen ook nog de kinderboerderij en de speeltuintjes ontdekken. Er is een speelbos, een airtrampoline, tafelvoetbal, kanoverhuur, en nog veel meer!

Veluwemeer in Biddinghuizen

Bij strandpaviljoen Bremerbaai aan het Veluwemeeer kun je écht zwemmen; er is een zwemgedeelte dat pas na 1.80 meter de bodem bereikt! Verder is er een heus speeleiland, en heeft het strandpaveljoen een uitgebreide (kinder-) menukaart. Klim met het hele gezin in de uitkijktoren, meer aan met je eigen bootje, of stap op de fietspond naar de Veluwe. Een rijkdom aan mogelijkheden.

Schokkerstrand in Nagele

Op het Schokkerstrand aan het Ketelmeer kunnen kinderen zich compleet uitleven: zand, water, een klimtoren, en een klimspin. Daarna uitgebreid tafelen bij Pier16, een geweldig restaurant. Terwijl jij nageniet van de fabuleuze maaltijd, voetballen en rennen de kinderen nog even op het gras. Prima dagje, toch?

Nog meer inspiratie? Bekijk hier alle zwemplekken in de regio! Naar de website