Speurtocht Vroege VogelbosTerug naar het overzicht

Leer van alles over de natuur met de twee speurtochten door het Vroege Vogelbos van Stad & Natuur Almere!
Houden jouw kids ook zo van al het moois in de natuur? Leer er alles over met de twee avontuurlijke speurtochten van Stad & Natuur in het Vroege Vogelbos in Almere! De speurtocht 'schaapje in het bos' is leuk in de herfst en de winter. 'Speuren met muis Spetter' kan in elk seizoen en is leuk voor kids van alle leeftijden. Beide speurtochten zijn online te koop bij Stad & Natuur. 

Speurtocht Schaapje in het bos

Speur met schaapje Zoë en ontdek het Vroege Vogelbos. Je leert in deze seizoensgebonden speurtocht hoe de dieren en bomen zich klaar maken voor de winter. Het Vroege Vogelbos is het oudste bos van Almere en bestond in 2022 50 jaar!

De speurtocht start voor de schaapskooi in het Vroege Vogelbos aan Muiderweg 8. Volg hier de palen en doe bij elke opdrachtenpaal een opdracht van het speurvel.

Speuren met muis Spetter

Waterspitsmuis Spetter wilt graag het bos verkennen en het liefst samen met kinderen. Onderweg kom je allemaal vragen tegen. De letters in de blauwe vakjes van de juiste antwoorden vul je in op de achterkant. Als je klaar bent, kun je de letters van de blauwe vakjes in de juiste volgorde zetten om een woord te vormen. Zo ontdek je waar Spetter al heel lang naar op zoek is.

De speurtocht doe je op eigen gelegenheid. Het startpunt: Schaapskooi, Muiderweg 8. De speurtocht is leuk voor kinderen van verschillende leeftijden.

Klik op de roze button om alles over de speurtochten te lezen!

TIP: Wij zijn ook helemaal fan van deze 5 wandelspelletjes voor kinderen van Stad & Natuur!

Stad & Natuur

Kemphaanstraat 1
1358 AD Almere
Prijs €1,50 of €2,00 voor een speurtochtenboekje Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kidsproof Kinderfeest in Almere Buiten

Kidsproof Kinderfeest in Almere Buiten

YES! Zaterdag 18 mei is het Kidsproof Kinderfeest in Almere Buiten, een dag vol met toffe activiteiten. Neem ook je boeken mee naar de gratis boekenruilbeurs en lever je spellen/puzzels in! Gratis entree voor iedereen.

Wat is er allemaal te doen?