• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

GAOS KuierlattenwandelrouteTerug naar het overzicht

Ga wandelen en ontdek het boerenland in Swifterbant!
GAOS is een biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf in Swifterbant. Het familiebedrijf zet zich in voor een evenwichtige kringloop van de natuur. Plant, dier, mens en de wereld om ons heen spelen een belangrijke rol in het bedrijf. Samen dragen zij bij aan een levende bodem, waarop smaakvolle gewassen worden geteeld.

De boerderij heeft een wandelpad dat je langs hun akkers en natuurstrook leidt. Het pad is 3,5 km lang en is een officiële kuierlattenwandelroute.

De natuurstrook is jaren geleden aangelegd als natuurlijke buffer tussen hun land en de Hanzenspoorlijn. Inmiddels is de strook uitgegroeid tot een natuur-rijk gebied met vele bomen, (frambozen) struiken en wilde bloemen. Verder vind je er drie kleine vijvers, natuurlijke kunstwerken, een groot vogelhotel, verschillende bankjes en doorkijkjes de polder in. Onderweg kom je ook een schuilhutje tegen dat landarbeiders vroeger gebruikten om in te schaften (middageten).

Naast hazen, konijnen en een grote verscheidenheid aan vogels, treffen we af en toe vossen en reeën. De strook biedt een ideale, beschutte broedplek voor vogels en mooie woonplek voor drie van onze vier bijenvolken. Kortom: het is er goed toeven voor dier én mens.

Honden zijn helaas niet toegestaan op het GAOS-pad.

Super leuk dus om met je kinderen te doen! Je kunt het ook gelijk combineren met een bezoekje aan de polderbloemen pluktuin!

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton!

TIP: Wist je dat we op onze zorg- en opvoedingspagina heel veel fijne tips hebben voor je over opvoeden en alles wat daarbij nodig is. En natuurlijk kun je op onze eropuitpagina nog steeds heel veel fijne eropuit-tips vinden voor het hele jaar door!

GAOS Boerderij

Elandweg 46
8255 RK Swifterbant
Openingstijden - Prijs - Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Almere Floats 2024

Almere Floats 2024

Waterliefhebbers opgelet! Alles wat drijft in Almere is welkom op het Weerwater in het weekend van 20 & 21 juli! Kom naar het stadsstrand en doe mee aan de leukste clinics en wateractiviteiten, zoals kanoën, zeilen en suppen. Ga lekker het water op.

Beleef een spetterend feestje!