Yes, het is herfstvakantie

18 oktober 2023
Heb jij al bedacht wat je allemaal gaat doen? Naar een museum, zwembad, workshop, film of lekker naar buiten? Wij inspireren je graag met de leukste tips!
Geniet van de herfstvakantie, Maud
Herfstvakantie uittips in 't Gooi

Dagje de boer helpen

Boer Arnold kan wel wat hulp gebruiken. Daarom mogen de kinderen een uurtje komen helpen op de Hoeve Ravenstein. Ze mogen de boer helpen met het verzorgen van de koeien en kalfjes en andere boerderij klusjes.
Reserveer een plekje

Ridderweekend Muiderslot

Beleef de middeleeuwen tijdens het Ridderweekend bij het Muiderslot op 21 & 22 oktober. Ontdek hoe ridders vroeger leefden in een kasteel en waan je je volledig in de tijd van toen. Leuk uitje met kinderen. Echt een aanrader!
Naar de middeleeuwen

Ontdek het Mediamuseum

Van 14 t/m 29 oktober zijn er extra activiteiten in het Mediamuseum. Bezoek Nova & de Herinneringenmachine, check de smartphone goochelshow en kom alles te weten over 30 jaar gaming in de tijdelijke tentoonstelling. Benieuwd?
Bekijk het hele programma



So What kinderconcerten

De muzikanten nemen de jonge kinderen en hun ouders, opa's, oma's en wie maar wil genieten van leuke muziek, mee op de muzikale reis. Zing, klap en dans mee. Klassiek, jazz, alles komt voorbij. Elke maand in de Van Houtenkerk in Weesp.
Bekijk de data en reserveer

Zin in actie?

Op zoek naar een spectaculair herfstvakantie uitje? Bij Coronel is er van alles te doen! Karten, indoor lasergamen, glowgolven, klimmen in een indoor klimbos en nog veel meer. Een super gaaf uitje voor de herfstvakantie.
Plan je uitje

Cinekidfestival in Hilversum

Deze herfstvakantie is het Cinekid Festival weer bij Filmtheater Hilversum. Bekijk de nieuwste films en bouw je eigen robot. Op dinsdag en donderdag mogen kids in hun pyjama komen en genieten ze van een pannenkoekenontbijt.
Yes, dit wil ik

Pampus kortingsactie

Tijdens de herfstvakantie valt er van alles te beleven bij Forteiland Pampus. Maak je eigen flessenpost, een sleutelhanger, of doe een spannende speurtocht. Check de toffe kortingsactie: kom met 2 kids, dan mag er 1 extra kind gratis mee!
Herfstvakantie actie

Klimmen! Wie durft?

Kom samen in de herfstvakantie klimmen bij Klimbos Lage Vuursche. Een unieke beleving voor jong en oud. Er zijn maar liefst 10 routes die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad. Durf jij de route met een hoogte van 22,5 meter?
Actief uitje

NIEUW: Bergse Beestenpad

Welke dieren wonen er allemaal rondom de Spiegelplas? Ontdek het met de gloednieuwe wandelroute het Bergse Beestenpad. Alles wat je nodig hebt zit in een handig tasje, die haal je op bij Het Pannenkoekenhuys. Echt super leuk!
Ga op ontdekkingstocht



Halloween Aquadisco

Kom griezelen tijdens de Halloween Aquadisco bij De Trits. Lekker feesten, zwemmen, spelen en natuurlijk luidkeels meezingen en dansen met alle hits die de DJ draait. Extra leuk: kom verkleed in je engste outfit en maak kans op een prijs!
Zwemmen en swingen

Kermisfeest

Het is het hele jaar al feest in het jarige Zuiderzeemuseum, maar als de Oudhollandse kermis neerstrijkt in het buitenmuseum, gaat het dak eraf! Geniet in de herfstvakantie van de gratis attracties; ook 's avonds op 21 en 28 okt!
Zwieren & zwaaien

Leef je uit!

Kom deze herfstvakantie jumpen, stunten en chillen in de rijk monumentale Clemenskerk in Hilversum. Dat is een super sportief en gezellig uitje voor het hele gezin. Spring naar grote hoogtes op deze te gekke locatie.
Springen en stunten

Hotspot in Soesterberg

Dit is een fijn plekje om in de vakantie naar toe te gaan. Eerst lekker wandelen en genieten van de herfstkleuren, of naar het NMM en dan neerploffen bij Café Restaurant Soesterdal. Een topplek om samen met de kinderen heen te gaan.
Samen eten en spelen

Speelgoed van het Jaar 2023

Help, welk speelgoed is nu écht leuk? Ook dit jaar selecteerde de vakjury van Speelgoed van het Jaar winnend speelgoed. Maar liefst 17 categorieën met mooi, verrassend speelgoed voor alle leeftijden! Wat is jullie favoriet?
Bekijk Speelgoed van het Jaar

Jazz voor kinderen | 8+

Nina is ontzettend verlegen. Volgens de dokter is er een perfecte oplossing: muziek! En waar vind je dat meer dan in Het Concertgebouw? Zal Nina op 22 oktober veranderen in een echte jazz-zangeres? Komt dat zien!
Wereld vol jazz

Spellenspektakel in Utrecht

Superveel leuke gezins- en kinderspellen liggen klaar om gespeeld en getest te worden. Ontdek 4 & 5 november de leukste spellen én het Speelgoed Festival tijdens het Spellenspektakel in Jaarbeurs Utrecht. Klaar om te spelen?
Tickets voor gezinsuitje

Kermis in Hilversum

Van 20 t/m 25 oktober is het kermis in Hilversum. Gaan jullie ook een rondje draaien in de attracties en smullen van alle lekkernijen? Mijn kids zijn altijd gek op het Boobytrap Hotel, voor de kleintjes is er natuurlijk ook een draaimolen.
Komen jullie ook?



Word een onderzoeker

Ga deze vakantie samen op onderzoek uit en krijg een kijkje onder de motorkap van de wetenschap bij het gloednieuwe Universiteitsmuseum Utrecht. Er zijn extra onderzoeksactiviteiten voor het hele gezin. Bezoek ook de Oude Hortus!
Uitje naar het UMU

Zwemmen in de vakantie

Het is herfstvakantie in het zwembad van R&A in Blaricum. Dit vieren ze door extra leuke activiteiten te organiseren. Zo is er familiezwemmen, een zeemeermin workshop, jumpen op trampolines en discozwemmen. Leuk toch?!
Naar het hele programma

Creatieve workshop

Nog op zoek naar een leuke middag activiteit in deze herfstvakantie? Grafisch Atelier Hilversum organiseert een workshop monoprinten met herfstbladeren. Speciaal voor kinderen van 7 t/m 12. Meld je snel aan.
Aanmelden

Plan een dagje Amsterdam


Magie in de familiemaand | 3+

De familiemaand in het Rijksmuseum staat in het teken van Disney. Het belooft magisch te worden. Ga met Mickey op tekentour, doe de familierondleiding of ga aan de slag in een Disney workshop (gratis). Neem de hele familie mee.
Bekijk het magische programma

Ode aan de zee en boten

Alles over boten en de zee. Maar ook zeemonsters kleuren en meelezen over Bibi Kayman en de Zee van liefde. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam vult de herfstvakantie met zoveel leuke extra kinderactiviteiten. Al leuk vanaf 2 jaar!
Alle extra activiteiten

Herfstvakantie bij Move

De Kids workshops bij Move Amsterdam zitten deze vakantie bomvol creativiteit en mobiliteit. Van griezelige chocolade insecten en pimp je pompoen tot drones in de lucht en BMX'en over de grond. Alle reden voor een bezoekje dus! Als je durft.
Voor kinderen met lef

ARTIS-Micropia kleurroute

Veel microben gebruiken de mafste kleuren om te concurreren, zich te voeden of te communiceren. Deze kleurrijke wereld zie je niet met het blote oog. Deze herfst kun je ze bekijken door in te zoomen in ARTIS-Micropia.
Van 14 t/m 31 oktober

Wandelen, spelen en eten 

Kijk in onze eropuit categorie voor de leukste plekken om lekker de natuur in te gaan. We hebben mooie wandelroutes, leuke natuurspeeltuinen en fijne hotspots voor koffie en limo voor je op een rij gezet. Filter eenvoudig op 'natuur' of 'speeltuin' voor een fijn overzicht.
Wandelroutes met kinderen >>





TIP: check hier kindvriendelijke wandelingen in de regio: 10x boswandeling