Yes, het is herfstvakantie

7 oktober 2021
Heb jij al bedacht wat je allemaal gaat doen? Naar een museum, zwembad, workshop, film of lekker naar buiten? Wij inspireren je graag met de leukste tips!
Geniet van de herfstvakantie, Maud
Herfst in 't Gooi

Herfst op het Muiderslot
Beleef bij Kasteel Muiderslot een dag vol avontuur. Leef je creatief uit in het atelier doe mee met de dansworkshop, bekijk de theatervoorstelling, ervaar zelf hoe de ridders leefden en ga op tuinsafari! Alles volgens de regels en dus coronaproof.
Naar het kasteel >>Herfst 
Bezoek Pampus, ga op avontuur in de geschiedenis, vlieg in een luchtballon, doe mee met de workshops en speel verschillende spellen in het fort. Boek snel!
Ga mee op avontuur >>


Naar buiten
Herfst is hét seizoen om met kinderen extra vaak de natuur in te gaan. De grond ligt vol kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten: perfect voor kleine verzamelaars. Check hier onze 19 herfst tips voor thuis!
Bekijk alle 19 tips >>
Cinekid Festival
In de herfstvakantie vindt bij het Filmtheater Hilversum het jaarlijkse Cinekid Festival plaats. Er draaien weer leuke kinderfilms voor alle leeftijden. Elke dag is de bioscoop extra vroeg open. Plan dus fijn een dagje bios met de kids!
Bekijk het aanbod films >>Onze 24 favoriete culturele uittips in heel NL
Wij hebben onze favoriete musea in Nederland met activiteiten, workshops én rondleidingen voor kinderen op een rij gezet. Alle musea houden zich aan de coronarichtlijnen, reserveer dus vooraf alvast een kaartje.
Reserveer kaarten >>Jumpen in de herfstvakantie
Ga je uitleven in de kerk! Flight Deck 53 is namelijk de coolste locatie voor een trampolinepark, waar je absoluut geweest moet zijn. Spring in de herfstvakantie naar grote hoogtes en oefen al je tricks in een veilige omgeving!
Boek online je tijden >>Zwieren en zwaaien
Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
Reserveer online >>


Wandelen, spelen en eten 
Een absoluut favoriete plek van ons hele gezin is Café Restaurant Brambergen! Met de prachtige natuurspeeltuin, de bossen en het geogamepark is dit de perfecte plek voor alle leeftijden. Geniet van de herfst en de heerlijke menukaart!
Restaurant mét speeltuin >>TIP: check hier kindvriendelijke wandelingen in de regio: 10x boswandeling