Yes, het is herfstvakantie

8 oktober 2020
Heb jij al bedacht wat je allemaal gaat doen? Naar een museum, zwembad, workshop, film of lekker naar buiten? Wij inspireren je graag met de leukste tips!
Geniet van de herfstvakantie, Maud
Herfst in 't Gooi
Kinderworkshop bij Singer Laren(6+)
Doe in de vakantie mee met de creatieve workshops van museum Singer Laren! In de ochtend bezoek je het museum als het nog gesloten is en kijk je goed naar de werken in de tentoonstelling. Daarna ga je zelf aan de slag in het atelier. Echt tof!
Ja, dat wil ik >>


Herfst op het Muiderslot
Beleef bij Kasteel Muiderslot een dag vol avontuur. Leef je creatief uit in het atelier doe mee met de dansworkshop, bekijk de theatervoorstelling, ervaar zelf hoe de ridders leefden en ga op tuinsafari! Alles volgens de regels en dus coronaproof.
Naar het kasteel >>


Kinderen voor Kinderen bij Beeld en Geluid
Zing en dans op de leukste Kinderen voor Kinderen-hits en ontmoet jouw idolen bij Beeld en Geluid. Volg een van de vele workshops, zing samen met Ridder van Kooten mee met de Sing-Along, check het speciale parcours en nog veel meer...
Check hier alle info >>
Nieuw: De Clipper & Bark
Nieuw aan de steiger: de driemasters Clipper Stad Amsterdam en bark Europa. Plus extra vakantieactiviteiten: familiekijktocht, verhalenverteller en speciaal kleuterprogramma bij Het Scheepvaartmuseum deze herfst!
Alle herfst-activiteiten >>


Verzetsmuseum
Het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam is het eerste museum in Nederland dat dove en blinde kinderen helemaal zelfstandig kunnen bezoeken. Ontdek met de gidslijnen of een audio- of videotour het leven als kind in WOII.
Lees hier alles >>


Herfst 
Bezoek Pampus, ga op avontuur in de geschiedenis, vlieg in een luchtballon, doe mee met de workshops Morse & Mooimakers en speel verschillende spellen in het fort. Alle kids krijgen een cadeautje van Pampus, dus boek snel!
Ga mee op avontuur >>


Naar buiten
Herfst is hét seizoen om met kinderen extra vaak de natuur in te gaan. De grond ligt vol kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten: perfect voor kleine verzamelaars. Check hier onze 19 herfst tips voor thuis!
Bekijk alle 19 tips >>
Cinekid Festival
In de herfstvakantie vindt bij het Filmtheater Hilversum het jaarlijkse Cinekid Festival plaats. Er draaien weer leuke kinderfilms voor alle leeftijden. Elke dag is de bioscoop extra vroeg open. Plan dus fijn een dagje bios met de kids!
Bekijk het aanbod films >>


Klimhelden gezocht
In de herfstvakantie is Fun Forest elke dag open! Ga als een echte natuurninja door het bos en zoef over de langste ziplines en maak een vrije sprong naar beneden! Je vindt het klimpark op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere.
De boom in >>


14x favoriete musea
Wij hebben 14 favoriete musea in Nederland met activiteiten, workshops én rondleidingen voor kinderen op een rij gezet. Alle musea houden zich aan de coronarichtlijnen, reserveer dus vooraf alvast een kaartje.
Reserveer kaarten >>Jumpen in de herfstvakantie
Ga je uitleven in de kerk! Flight Deck 53 is namelijk de coolste locatie voor een trampolinepark, waar je absoluut geweest moet zijn. Spring in de herfstvakantie naar grote hoogtes en oefen al je tricks in een veilige omgeving!
Boek online je tijden >>


Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen!
Ontdek alle activiteiten >>


Halloween tip!
Op 23 en 30 oktober zal Sportcentrum de Zandzee omgetoverd worden tot een spannend griezelbad, waar je kunt zwemmen, swingen en griezelen! Het schijnt zelfs zo te zijn dat er een spook uit het oude zwembad rondzwerft. Durf jij?
Bestel kaarten >>Zwieren en zwaaien
Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
Reserveer online >>


Peuter/kleuter beweegfestijn
Kan jouw peuter of kleuter niet stilzitten? Wil hij of zij lekker bewegen en ontdekken? Kom dan samen naar het Peuter- en kleuterbeweegfestijn op donderdag 15 oktober in Naarden, speciaal voor de kleintjes.
Meer informatie  >>


Wandelen, spelen en eten 
Een absoluut favoriete plek van ons hele gezin is Café Restaurant Brambergen! Met de prachtige natuurspeeltuin, de bossen en het geogamepark is dit de perfecte plek voor alle leeftijden. Geniet van de herfst en de heerlijke menukaart!
Restaurant mét speeltuin >>Poppenhuis
In het Frans Hals Museum in Haarlem kun je allerlei creaties bewonderen, zoals dit 18e- eeuwse poppenhuis. Het bevat maar liefst 1000 handgemaakte kleine voorwerpjes. Er woont zelfs een huisdier! Ontdek jij waar 'ie zit?
Bezoek ’t museum >>


Laatste kans
Nog t/m 16 oktober kun je in de Hermitage Amsterdam de prachtigste juwelen bewonderen. Speur samen met je kinderen langs alle bling bling en vind de verstopte dieren! Een top-uitje voor in de herfstvakantie.
Gratis speurtocht >>TIP: voor meer buitentips, check hier kindvriendelijke wandelingen in de regio: 10x boswandeling