9x Leuke zomeruitjes - Loosdrechtse plassen en de Lage Vuursche

19 juni 2020
Ben je op vakantie in de regio ’t Gooi? Dan heb je echt een hele goeie keus gemaakt, want er is zoveel leuks te doen in dit gebied! Onze 9 favoriete regionale dagjes uit voor in de zomervakantie!
Eropuit tips in de zomer

Dagje shoppen in Hilversum

In Hilversum vind je bijna alle grote ketens, met daartussen wat leuke kleinere boetiekjes en winkeltjes. Hier kun je met gemak een hele dag lekker winkelen! Tussendoor drink je koffie bij Your Coffee op het grote kindvriendelijke terras midden in het centum, kun je heerlijk met je kinderen lunchen bij Basz en aan het einde van de middag borrel je op het terras van Foodhal Mout. Hier kun je met je kids ook heerlijk eten.



Op de fiets langs Laren-Blaricum-Eemnes

Geen fietstocht zonder leuke eindbestemming: wij fietsen graag naar IJssalon De Hoop in Blaricum of de Theetuin in Eemnes. Onderweg stoppen we voor poffertjes in Laren. Al fietsend door deze dorpjes kom je langs weilanden, speeltuinen, leuke winkeltjes, oude boerderijen en enorm grote villa’s. Je kijkt je ogen uit!



Bezoek een kasteel

Kasteel Sypestein, Kasteel De Hoge Vuursche, Paleis Soestdijk, keus genoeg in ’t Gooi! De allerleukste om met kinderen te bezoeken is ongetwijfeld Kasteel het Muiderslot. Het prachtige slot ligt aan het water met een grote kasteeltuin rondom en biedt in de vakanties altijd leuke activiteiten voor gezinnen. Check ook vooral wanneer de roofvogelshow gepland staat, een echte aanrader! 

Ook heb je nog Kasteel Groeneveld in Baarn. Je kunt er heerlijk wandelen, en dieren aaien, de pluktuin of een ijsje halen bij Hoeve Ravenstein. Iets verderop ligt het kabouterpad, waar je ook gezellig iets kunt drinken bij Eetcafé de Generaal. 



Ontdek een fort

Naarden is een prachtig vestingstadje dat zó leuk is om te bezoeken. Struin er door de keienstraatjes, wandel over de vestingmuren en breng een bezoekje aan het vestingmuseum. Niet vergeten om daar een eigen (water)kanon af te schieten! Ook Fort Pampus is echt een topuitje! Je vaart vanaf Muiden langst het Muiderslot en kunt op het eiland van alles beleven; speurtochten, zwemmen, eten/drinken, rondleidingen... je komt zeker tijd te kort! Maar er zijn er nog meer: wij hebben de 7 leukste forten voor je op een rij gezet in een andere blog. Trek je mee ten strijde?



Waterpret op de plassen

De Loosdrechtse plassen, de Wijde Blik, de Spiegelplas… je kunt overal genieten van het water. Huur een elektrische sloep bij Greenjoy, een zeilbootje bij Ottenhome of kies voor SUP-boards. Waterpret gegarandeerd!



Fietsroute langs de vecht

Langs de vecht slingert een prachtig fietspad. Weilanden en charmante dorpjes als Loenen aan de Vecht, Nigtevecht en Vreeland wisselen elkaar af. Onderweg kom je talloze terrasjes en speelplekken tegen. Heerlijk op een zonnige dag!

Actief dagje in Huizen

Vlakbij Huizen vind je speelpark Oud Valkeveen. Hier kun je gerust een hele dag doorbrengen, ze hebben er de leukste speelattracties voor kids van 2 tot 13 jaar oud. Er zit een restaurant, een theater en een strandje bij, ideaal voor bij heel mooi weer. Is het minder mooi weer? Dan kun je in Huizen naar de indrukwekkende kartbaan van de broers Coronel!



Genieten op de Lage Vuursche

Prachtige bossen, heel veel keus uit lekkere pannenkoekenrestaurants en natuurlijk even over de hekken gluren bij Huis ten Bosch. Wij wandelen graag vanaf Theehuis ’t Hoge Erf of vanuit Buiten in de Kuil. Fijne buitenterrassen met volop speelruimte voor kids eromheen. Lekker pannenkoeken eten doe je bij Buitengewoon de Bosrand. Leuk na een dagje midgetgolf op een van de mooiste banen van Nederland!


Regendag

Heb je een regendagje in de vakantie? Geen nood. Bekijk hier onze blog vol met tips voor ‘regenproof’-adresjes in ’t Gooi!

 



Nb: Natuurzwembad De Sijsjesberg en Bosbad Lage Vuursche zijn in de zomer van 2020 helaas dicht in verband met de Coronacrisis. Dit geldt ook voor Beeld en Geluid in Hilversum. Pas op 1 september gaan ze weer open.




Zoek je nog een leuk overnachtingsadres in de regio? Lees dan hier onze blog ‘5x Leuke logeeradressen in ’t Gooi’. Wat dacht je van een onbewoon eiland?


Geniet van de zomer!
Liefs Maud


TIP: bekijk hier alle leuke zand strandjes in de buurt! Naar de website