Yes, het is herfstvakantie

8 oktober 2022
Heb jij al bedacht wat je allemaal gaat doen? Naar een museum, zwembad, workshop, film of lekker naar buiten? Wij inspireren je graag met de leukste tips!
Geniet van de herfstvakantie, Maud
Herfstvakantie uittips in 't Gooi

Herfst op het Muiderslot

Beleef bij Kasteel Muiderslot een dag vol avontuur. Leef je creatief uit in het atelier doe mee met de dansworkshop, bekijk de theatervoorstelling, ervaar zelf hoe de ridders leefden en ga op tuinsafari! Alles volgens de regels en dus coronaproof.
Naar het kasteel >>

Twee geheimzinnige weken op Pampus

Bezoek de telegrafisten op Forteiland Pampus en leer alles over geheimzinnige codes! Tijdens de kinderrondleiding ontdek je de geheimen van het fort. Doe de blacklightspeurtocht en los in het Piratenhol de Pampusmysteries op. 
Boek snel >>

Knutselen met bladeren

Het Grafisch Atelier Hilversum biedt in de vakantie een creatieve activiteit geïnspireerd door de herfst! De kids maken zelf monoprints met bladeren en gaan met een prachtige serie naar huis! Meld je snel aan voor een plekje.
Reserveer vooraf

Eten en spelen bij Soesterdal

Breng deze zomer een bezoekje bij café-restaurant Soesterdal! Geniet van heerlijke gerechten en drankjes op een stoer paviljoen bij vliegbasis Soesterberg en naast het Nationaal Militair Museum. Leuk om een bezoekje te combineren!
Er is een groot zonnig terras en je geniet hier heerlijk van fijne gerechten terwijl de kinderen zich vermaken in de naast gelegen speeltuin!

Cinekid Festival Hilversum

In de herfstvakantie vindt bij het Filmtheater Hilversum het jaarlijkse Cinekid Festival plaats. Er draaien weer leuke kinderfilms voor alle leeftijden. Elke dag is de bioscoop extra vroeg open. Plan dus fijn een dagje bios met de kids!
Bekijk het aanbod films >>Zwempret in de vakantie

Tijdens de vakantie zijn er superleuke activiteiten voor de kids in het zwembad van R & A. Doe mee met de trampoline fun, zeemeermin workshop, familiezwemmen en disco zwemmen. Bekijk hier welke dag de activiteiten zijn.
Yes, wij gaan zwemmen

Wat een beestenboel

Neem je hele familie in oktober mee naar de familiemaand in het Rijksmuseum: het is er een grote Beestenboel. Ga op pad met Pim & Pom, ontmoet Clara de Neushoorn en de onderkruipsels of doe een beestachtige leuke workshop!
Naar het programma

Knutselen op de boerderij

Op 22 oktober organiseert Hoeve Ravenstein een gezellige knutselmiddag voor de kids. Het thema is herfst. Geniet ook van de koffie met iets lekkers en loop voor je weggaat even langs de boerderijwinkel, echt een aanrader!
Kom knutselen

Schimmels schoon?

Ontdek de bacteriën, gisten, schimmels, algen en andere microben in ARTIS-Micropia. Doe de body scan en leer over de microben die je helpen gezond te blijven. Op de schimmel route ontmoet je de schimmels die zelfs plastic eten!
Kinderen t/m 12 jaar gratis

The Sleeping Beauty

Laat je vanaf 12 oktober betoveren door het prachtige sprookje over de schone slaapster. Dompel je onder in een adembenemende wereld vol schitterende decors en kostuums. Een magisch familie-uitje bij Het Nationale Ballet!
Bekijk alle speeldata

Pannenkoeken eten

De herfstvakantie is hét moment om weer lekker pannenkoeken te eten en volop te spelen bij familierestaurant Bruis. Keuze uit alle soorten pannenkoeken, wat dacht je van een Spaanse of Egyptische pannenkoek? Dat wordt genieten!
Reserveer vast een tafel

Klimmen bij Fun Forest

Bij klimbos Fun Forest in Almere beleef je een super avontuurlijk uitje! Drie uur lang lekker klimmen en klauteren in de bomen. Via touwen, ladders, bruggen, tokkelbanen en meer. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf!
Durf jij het aan?

Op bezoek bij Rembrandt

Wist je dat je gewoon op bezoek kan bij Rembrandt? Nou ja, in zijn huis dan: Het Rembrandthuis in Amsterdam. Hier ontdek je hoe hij zijn verf mengde én zijn schatkamer! Plus je kunt op 23 okt mee doen met een echte etsworkshop!
Alle herfstactiviteiten

Mobility experience

Een auto zonder stuur, coole games en nog veel meer ontdek je in de herfstvakantie tijdens deze leuke interactieve voorstelling bij Move Amsterdam. Kom jij de uitdagingen en oplossingen voor de toekomst bekijken?
Voor kids 6-14 jaar


Klimmen, klimmen, klimmen

Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche (Baarn) is een unieke beleving voor alle leeftijden (vanaf 7 jaar). Je legt zelf een route af tussen de bomen. Er zijn maar liefst 10 routes die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad, supercool!
Ga de uitdaging aan

Kinderworkshops en meer...

Bij Singer Laren zijn deze vakantie weer volop leuke activiteiten! Doe mee met de verschillende workshops en ontdek van alles tijdens de interactieve familie rondleiding. In het weekend kunnen kids aan de slag in het Open Kinderatelier.
Naar het Singer

Nieuw: Duiker Doris

De lamp van de vuurtoren is weg! Kom je Duiker Doris helpen zoeken? Deze familietentoonstelling (2-6j) is nét geopend in Het Scheepvaartmuseum. Ontdek Duiker Doris, het herfstvakantie-programma en het grote schip in A'dam!
Alle herfstactiviteiten

Oud Hollandse Kermis

Stukje verder weg, maar te leuk om niet te noemen... Deze herfstvakantie is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum éxtra sfeervol met gratis kermisattracties uit de jaren ’20. Kom rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en sla op de kop van Jut.
Reserveer online >>


Wandelen, spelen en eten 

Kijk in onze eropuit categorie voor de leukste plekken om lekker de natuur in te gaan. We hebben mooie wandelroutes, leuke natuurspeeltuinen en fijne hotspots voor koffie en limo voor je op een rij gezet. Filter eenvoudig op 'natuur' of 'speeltuin' voor een fijn overzicht.
Wandelroutes met kinderen >>TIP: check hier kindvriendelijke wandelingen in de regio: 10x boswandeling