6x Restaurants met terras en speelplek!

15 mei 2023
Zonnetje, cappuccinootje, kletsen met vriend(inn)en, kindertjes die lekker spelen én daar anderen niet teveel bij in de weg zitten; Kidsproof terrassen!

1. Museumcafé Thuys 

Een verborgen pareltje in Haarlem Noord, maar vlakbij het station, is het museumcafé van het Museum van de Geest. Oók als je niet van plan bent het museum te bezoeken is het café met het fijne terras een aanrader! De kinderen kunnen lekker spelen op het grasveld (het ligt wel aan het water, houdt daar rekening mee als je met erg jonge kinderen komt) of op het nabijgelegen klimrek. Lekkere rustige plek, net uit het centrum! 



2. De Smaeckkamer

Je moet er Haarlem even voor uit, maar wat is dat de moeite waard! Bij de Smaeckkamer in Beverwijk zit je zowel buiten als binnen heerlijk met je kinderen. Binnen is een speelkamer, maar buiten een geweldige natuurspeelplek waar je vanaf het terras zicht op hebt. En, niet onbelangrijk; het eten is hier zó goed! 



3. Tuincentrum de Oosteinde

Je zal er misschien niet meteen aan denken om af te spreken bij een tuincentrum, dat ook nog eens een stukje de stad uit ligt, maar jemig, wat zít je toch fijn op het terras van Koffiehoek Tuincentrum de Oosteinde!  En naar je kinderen heb je geen omkijken meer hoor, die zijn druk met de diertjes, de trampoline, glijbaan en schommels! 



4. Gestrand - Camping de Lakens

Op een heerlijke plek in Bloemendaal ligt de populaire camping De Lakens, met hun restaurant Gestrand. Ook voor niet-campinggasten is dit een heerlijke plek. De natuurspeelstuin is groot en mooi afgebakend; je hebt goed uitzicht op je spelende kinderen (moeten ze natuurlijk niet in de lange buisglijbaan of in de binnenspeeltuin onder het terras zitten) 



5. Onder de Platanen

Op het terrein van Informatieboerderij Zorgvrij en de leuke speeltuin die daarbij hoort vind je ook restaurant Onder de Platanen; een pannenkoekenrestaurant met terras. Er wordt gekookt met streekproducten en waar mogelijk worden porties aangepast op kleine kindermaagjes. 



6. Duincafé de Kennemerduinen

Midden in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland ligt Bezoekerscentrum De Kennemerduinen met daarnaast het Duincafé Op de biologische menukaart tref je verse sandwiches, soepen en pannenkoeken, maar ook cakes en appeltaart. Vanaf het terras heb je uitzicht op de leuke natuurspeeltuin.



Staat jouw favoriete terras met speelplek er niet tussen en vind je echt dat deze in dit rijtje thuis hoort? Laat het ons weten! >> Haarlem@kidsproof.nl