• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zomervakantie uitjes in Haarlem e.o | Voor kinderen en gezinnen

1 juli 2024
Wat heeft Haarlem allemaal te bieden deze zomervakantie? Nou: genoeg! Leuke gezins-uitjes, toffe activiteiten voor de kids, leuke musea met een familieprogramma... lees mee en vul de vakantie met allemaal leuke uitjes en activiteiten!

Dagkampen en leuke activiteiten voor kinderen

Ben je zelf aan het werk of heeft jouw kind gewoon zin om iets leuks te doen met leeftijdsgenootjes? Schrijf je kind in voor één of meerdere dagen bij deze leuke activiteiten:

1. SportSupport vindt het belangrijk dat kinderen ook in de vakantie blijven bewegen. Daarom organiseren ze heel veel superleuke sportactiviteiten. Vaak zelfs gratis! Van stormbanen tot suppen, van Jachtseizoen tot voetbaltoernooi!

2. Kras Skeelercursus: In de eerste week van de vakantie is er weer een vakantie-intensief cursus van Kras Sport. Hier leren kinderen in 3 dagen (beter) skeeleren. De lessen zijn op de ijsbaanen ze zijn bewezen super-effectief, én natuurlijk ook heel leuk!

3. Loco Fabriek: In de leukste kinderkledingwinkel van de stad zit de Loco Fabriek. Hier kunnen kids deze vakantie heerlijk met LEGO Bouwen of IJsjes Brouwen terwijl jij even naar je koffie-date in de stad gaat of lekker shopt. Win-win!

4. StuifStuif: Zet 19 t/m 30 augustus alvast groot in de familieagenda: dan is er weer StuifStuif! Aan het programma wordt nog gewerkt, maar zéker is dat kinderen weer kunnen knutselen, sporten, koken, optreden en nog meer, op dit grootse evenement.

5. Playground dagkampen: Ze weten bij Playground Haarlem toch altijd de gekste dingen te verzinnen om te doen tijdens de dagkampen! Wasmachinevoetbal. Kindercocktail-workshop. Bellenblaas Happy Hour. Silent Disco. Mét Tommy Tomato lunch!

6. The Little Gym: Bij de vakantieprogramma's van kunnen kinderen heerlijk hun energie kwijt. In de uitdagende gymruimte verzorgen de ervaren instructeurs sportieve en leerzame activiteiten voor kids van 2,5 t/m 12 jaar.


Gezellige gezinsuitjes in en om Haarlem

Vakantie: eindelijk echt tijd voor elkaar! Doe samen iets leuks, er zijn veel leuke uitjes te doen! Ga bijvoorbeeld naar:

1. Een leuke familiefilm in de bioscoop: Zowel bij Pathé als bij Kinepolis draaien de hele zomer de leukste familiefilms. Van Minions in Verschrikkelijke Ikke 4 tot Dylan Haegens in Superkrachten voor je hoofd: voor elk kind van elke leeftijd is er een leuke film in de bioscoop. Lekker in de airco als het warm is, lekker overdekt als het regent. Altijd een goed uitje!

2. Triceratops in Haarlem: In 2013 otdekte Naturalis een complete kudde Triceratops in de VS. Eén van deze dinoskeletten kun je deze zomer gratis komen bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum! Er zijn ook allerei leuke activiteiten voor kids. Wel even reserveren!

3. Urenlang speelplezier in de Swaan: Spring een gat in de lucht op de mega airtrampoline, ga het water op met het trekvlot of beklim de nieuwe reuze Klimkaas. Speelpark de Swaan heeft maar liefst 5 speeltuinen én een superleuk Liedjesland. Je mag een picknick meenemen en je kunt makkelijk parkeren. Ideaal dagje uit!

4. Artis Zoomeravonden: Tot 1 september is het ARTIS-Park elke zaterdag tot zonsondergang open! Ontdek welke dieren er 's avonds tot leven komen. Er is een een zoek-en-doe tocht, een poppenkast, kinderyoga en meer! Tip: picknick in het Park!

5. Linnaeushof: is in de vakantie elke dag open. Elke dag kans om heerlijk buiten, binnen of in de waterspeeltuin te spelen. Dit seizoen zijn er wel 5 nieuwe speeltoestellen bij gekomen, waaronder een klimpiramide en airtrampoline! Reserveer! 

6. Midget voetgolf: is uniek in Nederland. Een soort minigolf, maar dan met een voetbal en je voet! Naast de 18 uitdagende holes zijn er ook een VoetPool-spel, een snelheidsmeter, Voetbalflipper en meer spellen. Check openingstijden en Reserveer

7. Surfen: Maak bij Surfana eens kennis met surfen! Je kan je kind inschrijven voor een losse les, een cursus, of voor een surfkamp. Wil je als ouder samen met je kind een les volgen? Kies dan voor een privéles!

8. Varen: Heerlijk gezins-uitjes op een mooie dag; varen door Haarlem! Luxe Sloepen Haarlem heeft fijne, stille, elektrische bootjes waarmee je heerlijk kunt varen. Ze hebben ook wat tips voor leuke routes voor als je gaat varen met kids.

9. Midgetgolfen: Kom gezellig midgetgolfen op deze mooie, parkachtige baan naast de Haarlemmerhout. Midgetgolfbaan Haarlem ligt heerlijk beschut van zon, wind én regen dus een perfect familie-uitje voor elke dag van de vakantie.

10. Touren! Ontdek de highlights van Zuid-Holland in een 2 -persoons autootje van Renzy! Verken de Bollenstreek, het Groene Hart of met het familiepakket langs de kust en de duinen. Ondertussen doen de kids een leuke fotopuzzeltocht.

11. Zwemmen: Fijn, een warme dag! Dan wil je zwemmen, spelen, zonnebaden... maar op het strand is het zo druk en de zee is zo zout... Wat dacht je van een plons in een zoet zwemmeertje? Eén van deze 3 in Spaarnwoude Park bijvoorbeeld!

12. Hutten bouwen : In Palènpa Park krijg je je eigen bouwkavel met lekker veel ruimte om je heen. Daar vind je de spullen om -zonder zagen en timmeren- drie hutten en een toren te bouwen. Kinderen kunnen dit heel goed zelf, met maar een klein beetje hulp van ouders! Op iedere plek staat bovendien een partytent en picknicktafel. Eten en drinken mag je meenemen of ter plaatse bestellen. Let op de openingstijden: het park is een aantal weken van de vakantie geopend. 


Kidsproof Musea met een tof kids-programma

Deze zomervakantie zorgen veel musea in Haarlem e.o er weer voor dat er voor de héle familie, dus ook (vooral!) voor kinderen leuke activiteiten te doen zijn. Bezoek bijvoorbeeld eens:

1. Pieter Vermeulen Museum: Deze zomervakantie is de interactieve tentoonstelling 'De Groene Toverboerderij' nog te bezoeken. Echt een aanrader voor jonge kinderen! En wist je dat er bij het museum ook een gaaf natuurpad is? 

2. Zuiderzeemuseum: Doe waterproefjes, stap onder de Waterpoort en leer alles over water deze zomervakantie bij het Zuiderzeemuseum! Nóg meer verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken! Middenin de zomervakantie op zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt het Maritiem Festival plaats in het Zuiderzeemuseum. En dan is er héél veel extra te doen.

3. World of Dinos: Levensgrote dinosaurussen nemen Amsterdam over! Ga als echte avonturier op ontdekkingstocht in deze expo van meer dan 6.000 m2 en leer alles over dinosaurussen, hun leefomgeving en hun gewoontes. Gebruik deze kortingscode om je kaartjes te reserveren! 

4. NEMO Science Museum: Op de compleet vernieuwde tweede verdieping van het museum vind je de nieuwe interactieve familietentoonstelling TECHNIUM. Ontdek welke technologie er allemaal verstopt zit in alledaagse dingen.

5. Zomer in Teylers Museum: Tekenen tussen de schilderijen, rondleidingen naar spannende plekken waar je anders niet komt, workshops, juniorcolleges en locatietheater: alles rondom de fascinerende geschiedenis en collectie van het oudste museum van Nederland. Het bruist in Teylers Museum deze zomer, er is elke dag iets te doen!

6. LAM: Kom kijken, proeven en weer kijken in het LAM museum. Waar smaken de kunstwerken naar? En ontdek je andere details als je proeft? Ontdek meteen ook het mooie Landgoed Keukenhof met kabouterpad en nog veel meer.

7. Verzetsmuseum Junior: Reis deze vakantie terug naar 1940-1945. In het Verzetsmusem Junior leer je hoe het leven van kinderen eruit zag in de oorlog. Ga met het speurboekje op pad, speel het winkelspel en leer over geheime berichten en propaganda!

8. Frans Hals Museum: Ruik een schilderij, doe een quiz, maak zelf een kunstwerk of verkleed je als schutter. De Dikke Doe- en Luistertour is mét kinderen, vóór kinderen gemaakt. Entree én tour zijn gratis voor kinderen.

9. Move Amsterdam: Reis nu mee langs 75 jaar Porsche in Nederland! Bij Move Amsterdam staan unieke exemplaren uitgestald. Met bijzondere feiten, anekdotes en een speurtocht. En natuurlijk de interactieve games in FAST of Formule 1 racen. Vet!

10. Mediamuseum van Beeld & Geluid: Ontsnap aan de hitte en duik in de wereld van media. Er is een (gratis) influencer workshop en een spectaculaire interactieve speurtocht voor kids vanaf 8 jaar en nog veel meer.

11. H'art Museum: Wij zijn dol op Kandinsky. Zijn kunst is zo lekker kleurrijk en vrolijk. Het H’ART museum heeft net een tentoonstelling geopend met zijn werk en leuke video & animaties. Plus toffe familieateliers en speciale kinderspeurtocht!

12. Noord-Hollands Archief: Neem je mooiste bloem, blaadje of veertje mee en maak er gratis een mooi kunstwerkje van met de cyanotype- techniek. Er is ook een leuke kids-speurtocht. Toegang , workshop en speurtocht zijn allemaal gratis! En ouders; voor jullie is er een superleuke nieuwe tentoonstelling; een echte trip down memory lane. Kijk maar snel!

13. Huis van Hilde: is sowieso al een bezoekje waard (lekker koel!) maar in de zomervakantie is het met veel diverse kinderactiviteiten een extra leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin. Leuk om met de trein naar toe te gaan!

14. Scheepvaartmuseum: Beleef een maritieme vakantie in Het Scheepvaartmuseum. Hier stap je aan boord van een echt VOC-schip, leer je waar jij je thuis voelt in de kijktocht en kun je een schip laten varen in de Mini BOOTkamp. Een bomvol programma!