Survival ABCTerug naar het overzicht

Jong geleerd is oud gedaan. Kom leren zwemmen bij ZV Haerlem!
Al meer dan 40 jaar leren kinderen vanaf 4,5 jaar zwemmen bij deze Haarlemse zwemvereniging. Inschrijven is al mogelijk vanaf 3,5 jaar. Doe dat vast, dan weet je zeker dat je kind met 4,5 kan beginnen! De lessen vinden plaats op woensdagmiddag, donderdagavond, zaterdagmorgen en -middag. De kids komen één keer per week 50 minuten zwemmen in zwembad De Planeet in Haarlem-Noord.

Zwemmen met een beperking
Ook kinderen die een motorische en of verstandelijke beperking, leer- of ontwikkelingsproblemen of andere uitdagingen hebben zijn hier van harte welkom! Deze ‘club extra zwemlessen’ is bedoeld voor kids van 4 tot 12 jaar en vindt plaats op woensdag van 18.30 tot 19.30 uur. 

Watervrij
Tijdens de eerste reeks lessen van het Survival ABC speelt het watervrij maken een grote rol. In deze belangrijke periode leggen leerlingen de basis voor het zwemmen en voelen ze zich steeds prettiger in het water. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden, elk spel met een specifieke bedoeling.

Zwemslagen
Als een kind kan drijven op borst en rug, is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen. De kinderen leren er vier: de enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Ook doen ze allerlei andere oefeningen in diep water, zoals: erin en -uit gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot.

Veiligheid
Al bij de start van deze cursus is veiligheid een voornaam onderdeel. Er wordt geoefend met vallen en opstaan, in het water springen en uit het water klimmen. Ook met kleren aan in het water zijn, komt regelmatig aan de orde.

Meer informatie
Kijk voor een overzicht van tarieven, lesindelingen, openingstijden en andere leuke watersporten op de website van de vereniging of neem contact op per mail!

ZV Haerlem

Planetenlaan 15
2024 EN Haarlem
Naar de website Direct mailen telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Fantastische speeltuin!

Fantastische speeltuin!

Dé plek waar je niet onder het zomervakantiegevoel uit komt, gewoon op fietsafstand!

Lekker eten, drinken, en vooral; héél veel spelen!

Naar dit paradijsje!