7x 'Toffe speeltuinen'!

30 april 2018
Nu het lentezonnetje weer voorzichtig doorbreekt hebben je kids vast weer zin om lekker de speeltuin in te gaan. Dit zijn onze favorieten!
Onze top 6 van fijnste speeltuinen in en om Haarlem zijn deze, kende jij ze al?

1. Speeltuin Burcht ter Cleeff
In de Kleverparkbuurt ligt deze mooie, ruime, groene speeltuin. Om een fijn grasveldje waar je heerlijk met een bal kunt spelen of kunt picknicken  vind je voor iedere leeftijd leuke speeltoestellen. Kleine kindjes vermaken zich in de zandbak en op een klein klim- en glij torentje. Voor de iets grotere kinderen is er onder andere een prachtig houten klimvliegtuig, voor de oudere kids een gaaf, uitdagend klimtoestel. Gezellig; je kunt hier in een kringetje schommelen! 
Als de beheerder aanwezig is (6 dagen per week) zijn de toiletten en het winkeltje open. Neem op mooie dagen droge kleding mee, er kan met water gespeeld worden!
Niet-leden betalen €0,50 per persoon.

2. Speeltuin Groenendaal
Het fijnste aan deze speeltuin is volgens ons de ligging; je kunt zomaar een hele dag bezig zijn met een wandeling in het Groenendaalse bos, een bezoekje aan de kinderboerderij, lekker spelen in de speeltuin en afsluiten met een pannenkoek in het nabijgelegen restaurant.
De speeltuin zelf is ruim opgezet en heeft veel ouderwetse, maar daardoor juist zo leuke, speeltoestellen. Je betaalt €2,50 entree maar krijgt daarvoor ook meteen een consumptiebon voor een ijsje of drankje uit de snackbar. Neem nog wat losse euro's mee want er zijn wat toestellen waar je kids vast in willen maar waar een muntje in moet, en de kleintjes kunnen voor €0,50 een ritje in het treintje maken! Update; In 2018 heeft de speeltuin een prachtig nieuw speeltoestel gekregen!3. Speelterrein Meermond
Niet zo'n speeltuin met een wip, schommel en klimrek, wél te gek om hier je kinderen een middagje los te laten! Deze speelplaats is gebouwd op een voormalige vuilnisbelt (dat klinkt viezer dan het is hoor!), is enórm uitgestrekt en méga- uitdagend voor kinderen van alle leeftijden.
Er is een kabelbaan, een lange glijbaan en soort van touwladder, maar verder is het vooral de bedoeling dat je kinderen hier hun fantasie en creativiteit gebruiken. Ze kunnen hutten bouwen, verstoppertje spelen en naar hartenlust ravotten. Als je met kleine kinderen komt pas dan even op bij het water. Neem een picknickmand en een wc rol mee (er is geen winkeltje of toilet)  De toegang is gratis! 

4. Speeltuin Santpoort
Fijn, voor maar €0,70 cent per persoon vermaak je je hier een hele dag, de speeltuin is gróót! (Maar gelukkig wel heel overzichtelijk).
Ons testpanel waande zich hier prinsessen in de middeleeuwen... hier staat namelijk een kasteel; het kasteel van Brederode! Met daarbij ook nog een koets, een paard en een huisje met een ophaalbrug begrijp je wel dat dit het ideale terrein is voor rollenspellen waarbij ridders tekeer gaan en prinsessen flaneren. Zijn ze er moe van geworden? Dan kun je bij het winkeltje een lekker ijsje halen. Op mooie dagen kan hier ook lekker met water gekliederd worden!5. De Glasblazers
Wij hebben hier ooit een verjaardag van onze kinderen gevierd (want, heel handig, deze speeltuin is buiten de reguliere openingstijden af te huren voor feestjes) en wat heeft iedereen het naar z'n zin gehad zeg! De ligging aan het Spaarne is al geweldig, heerlijk bootjes kijken. De nieuwste klimtoestellen zijn fantastisch en de trampoline een echte trekker. Met een beetje geluk is het zwembad ook nog gevuld! Let op; de speeltuin ligt in een woonwijk, in een doodlopend straatje. Het is dus wel zeer aan te raden op de fiets te komen! En nog een tip; check de website even voor actuele openingstijden, die wisselen per periode, niet leuk als je voor een gesloten deur staat!

6. Informatieboerderij Zorgvrij
Inderdaad, dit is een boerderij. Maar dan wel een met een hele grote speeltuin voor de deur! Heb je de koeien, de geiten en de kippen even gedag gezegd, dan kun je heerlijk gaan spelen. Voor de kleinere kinderen is er een hele grote zandbak met daarin verschillende toestellen, erachter een wat uitdagender terrein voor grotere kinderen. Tijd voor wat afwisseling? Doe dan een van de speurtochten door het spinnen- of egelbos. (tegen betaling). En als je trek hebt gekregen strijk je neer op het terras van restaurant 'Onder de Platanen'. Meer speeltuinen: Natuurlijk zijn dit niet de enige speeltuinen, en misschien is een andere wel de favoriet van jouw kids. Een compleet overzicht van speeltuinen in en om Haarlem vind je hier! Mis je er nog een? Laat het ons weten!

Update: 
Inmiddels hebben wij al een paar heerlijke middagen bij Gestrand in Bloemendaal doorgebracht. En hoewel we dachten dat ons 'favorieten' lijstje compleet was móeten we deze nummer 7 er toch echt aan toevoegen, niet alleen omdat de combinatie strand/ speeltuin zo geweldig is voor kids, maar je zit er zelf ook zo héérlijk! Spelen je kids vandaag liever binnen? Deze 5 indoor speeltuinen zitten vind je in Haarlem of in de directe omgeving!