Levende fruitautomaatTerug naar het overzicht

Deze fruitautomaat is wel heel bijzonder. Er zitten namelijk mensen in!
Je weet vast wat een fruitautomaat is: een gokautomaat met drie of meer rollen met daarop verschillende afbeeldingen, meestal van fruit. Als je de hendel aan de zijkant van het apparaat overhaalt, beginnen de rollen te draaien. Als er twee of meer van dezelfde afbeeldingen op een rij komen te staan, win je punten. Bij dit spelletje maken we een fruitautomaat met levende mensen; succes gegarandeerd!

Wat heb je nodig?
Je hebt voor dit spelletje een stopwatch nodig en 4 kinderen om het mee te spelen.

Hoe gaat het in z'n werk?
Drie kinderen gaan naast elkaar in een rijtje staan. Het vierde kind heeft een stopwatch. Als hij 'start' zegt, steken de drie kinderen hun tong uit en beginnen deze te bewegen. Omhoog, omlaag, naar links en naar rechts. Na 15 seconden zegt kind vier 'stop'. Op dat moment houden de drie kinderen hun tong zoals ze hem voor het laatst hadden. Hoeveel van hen hebben hun tong hetzelfde?

Je kunt andere kinderen met deze machine laten 'gokken'. Laat hen bijvoorbeeld een muntje inzetten. Als er geen dezelfde tongen zijn, zijn ze het muntje kwijt. Zijn er twee hetzelfde, krijgen ze twee muntjes, zijn er drie hetzelfde, dan krijgen ze drie muntjes. Degenen met de meeste muntjes, krijgt een prijsje.

Psst...wil je op Koningsdag een beetje geld verdienen? Ga dan met dit spelletje op de vrijmarkt staan. Vraag mensen bijvoorbeeld een euro te betalen en als ze winnen, krijgen ze een prijsje. Bak hiervoor bijvoorbeeld lekkere oranje koeken. Veel plezier!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de mei- en zomervakantie. Kijk snel!

22 x op kamp met en zonder overnachten