Scones met bosbessenTerug naar het overzicht

Lekker bij de thee of bij het ontbijt!
Wat heb je nodig?
500 g bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 150 gram boter, 150-200 ml karnemelk, 100 gram blauwe bessen of bosbessen, een snufje zout en eventueel slagroom.

Hoe maak je de scones?
Verwarm de oven voor op 210 °C. Kneed deeg van het bloem, het bakpoeder, boter, karnemelk en het zout. Dit kun je met de hand of met de mixer doen. Als het deeg soepel is, meng je er voorzichtig de bessen doorheen. Laat het deeg een half uur rijzen (leg een doek over de schaal of verpak het deeg in aluminiumfolie). Maak daarna bolletjes van circa 5 cm van het deeg. Bak ze vervolgens in 10-15 minuten tot goudbruine scones. Serveer de scones eventueel met slagroom. Eet smakelijk!

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Het is lente! We zien lammetjes in de wei, overal narcissen, het zonnetje komt steeds vaker door... In onze Uitagenda vind je fijne lentetips, geniet ervan!

Lente in en om Leiden