Maak een Ninja maskerTerug naar het overzicht

Maak je eigen Ninja masker. Leuk voor een thema-feestje of op een creatieve middag.
Voor het verjaardagsfeestje van onze jongste maakte ik een Ninja masker. Hij is namelijk groot LEGO Ninjago fan! Het hele feest stond in het teken van Ninja's en dit masker was een groot succesnummer. En... makkelijk te maken.

Wat heb je nodig:
- viltband (rood) voor het masker. In elke gewenste kleur, wij maakten bv ook een groene.
- knutselvilt (geel en zwart)
- schaar
- lijmpistool

Bij een hobby-knutselwebsite bestel je deze materialen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Aduis. Viltband is een lange rol vilt, dat precies breed genoeg is voor 1 masker. Knutselvilt zijn stukjes vilt waar je onderdelen uit kunt knippen.

Je begint met de band en meet deze op de juiste lengte voor het hoofd van het kind. In het midden knip je een gat. Achter dit gat plak je het gele vilt, waarin twee ronde gaten voor de ogen zitten. Het zwarte vilt gebruik je om wenkbrauwen uit te knippen.

Met een lijmpistool (vanaf 3 euro verkrijgbaar) lijm je alle onderdelen aan elkaar. Even laten drogen en ..klaar! Maak ook een blauwe, groene, witte of zwarte Ninja.
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de mei- en zomervakantie. Kijk snel!

22 x op kamp met en zonder overnachten