• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

MeijendelTerug naar het overzicht

Meijendel is een groot duingebied in Wassenaar. Er is genoeg te doen, ontdekken en beleven!
Uitwaaien in de duinen, spelen in de natuurspeeltuin, speuren of wandelen naar het strand of door de bossen. En dat allemaal in één natuurgebied!

Meijendel is het grootste natuurgebied binnen het Nationaal Park Hollandse Duinen en leuk in elk seizoen. Je kunt hier fijn wandelen met het gezin. Er zijn drie prachtige gemarkeerde wandelroutes in Meijendel. Ze variëren van drie tot viereneenhalve kilometer en starten bij Bezoekerscentrum De Tapuit van Dunea.

De Tapuit, bezoekerscentrum Dunea, is hét vertrekpunt voor je bezoek aan Meijendel. In het interactieve bezoekerscentrum is van alles te beleven. Je kunt hier terecht voor wandel- en fietsroutes. Ook kom je meer te weten over de verschillende dieren die hier wonen, test je jouw kennis over waterwinning en zoek je leuke waterdieren in het aquarium. In de winkel kun je leuke souvenirs kopen.

Uitkijkpunten
Dunea heeft twaalf uitkijkpunten in Meijendel heringericht. Vijf van de twaalf locaties hebben informatiepanelen en een observatiekijker gekregen. Met de nieuwe observatiekijkers worden ook de plekken waar je niet bij kunt komen meer toegankelijk. Op de informatiepanelen wordt uitleg gegeven over planten en dieren, maar ook over de waterwinning in de duinen.

Speurroutes en speeltuin voor kinderen
Met kinderen zijn de speurroutes van de Duincampus een aanrader! Er zijn speurboekjes voor kinderen van 6-12 jaar met drie thema's. Voor de allerkleinste is er de Vossentocht. Het duingebied staat daarnaast bekend om het ‘Monkeybos' een grote natuurspeeltuin midden in het bos. Regelmatig zijn er excursies met de duinwachters van Dunea.

Klik op de roze button voor meer informatie.De Tapuit Bezoekerscentrum Dunea

parkeerplaats Meijendelseweg 40-42
2243 GN Wassenaar
Openingstijden Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Welk vakantiekamp wordt het?

Welk vakantiekamp wordt het?

We hebben zoveel te gekke vakantiekampen voor je verzameld, in de regio én in de rest van Nederland! Met en zonder overnachten. In de zomervakantie. Kijk snel!

Op kamp met & zonder overnachten