• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Rijksmuseum BoerhaaveTerug naar het overzicht

Rijksmuseum Boerhaave is een heel leuk museum met kinderen over de wetenschap. Met waterspeeltuin!
In het superleuke Rijksmuseum Boerhaave kijk je je ogen uit, én er is van alles te doen vooral voor kinderen! Wat zijn de belangrijkste ontdekkingen uit onze Nederlandse wetenschapsgeschiedenis? Welke onderzoekers zaten daarachter en hoeveel impact hebben hun ontdekkingen op ons leven van vandaag? Ontdek meer over hun uitvindingen en denk mee over grote vragen van nu.

De introductiefilm in het Anatomisch Theater laat je al zien waar het in de wetenschap én in dit museum om draait: nieuwsgierigheid, lef, creativiteit en doorzettingsvermogen. Steek je handen uit de mouwen en ga op ontdekkingsreis in de Gouden Eeuw, luister als een echte arts door de eerste stethoscoop, en stap in de wereld van de ingenieur en kom erachter hoe ultrasnel de snelste computer is.

Rijksmuseum Boerhaave heeft veel kinderactiviteiten en is daarmee een echt familiemuseum. Ontdek Schateiland, speel met wiskunde, doe de speurroute over de Canon van Nederland en ga op pad met de dokterstas. Ook fantastisch leuk is de wetenschappelijk waterspeeltuin van Boerhaave! Even genieten van wat lekkers doe je in het museumcafé en loop zeker even langs de museumwinkel.

Veel plezier in Rijksmuseum Boerhaave! Klik door via de roze button voor alle informatie en kinderactiviteiten.

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje naar Den Haag... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes