Spelen met wiskundeTerug naar het overzicht

Rijksmuseum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Openingstijden Alle dagen tussen 10.00 en 17.00 uur (buiten de vakanties is het museum gesloten op maandag) Prijs Kosten: deze afdeling is gratis, je hebt wel een entreekaartje voor het museum nodig Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Superleuke activiteiten die te maken hebben met wiskunde in Rijksmuseum Boerhaave!
Terug van weggeweest in Rijksmuseum Boerhaave de Wiskunderoute!

De Wiskunderoute gaat door het hele mu­seum. Met een koffer vol replica’s van museumvoorwerpen ga je aan de slag. Zo verklein je bijvoorbeeld met een tekenaap een tekening.

Voor wie?

Speciaal voor jonge kinderen is er de Wiskunderoute Junior. Deze route is voor kinderen van 8 t/m 13 jaar en heeft naast de gewone vragen ook de iets moeilijkere ‘plusvragen’. Voor ieder­een van 14 jaar en ouder (havo/vwo) is er de Wiskunderoute Senior. Deze heeft naast de gewone vragen ook de iets moeilijkere ‘plusvragen’.

Praktische informatie
De Wiskunderoute duurt ongeveer 2 uur
Kosten: gratis, je hebt alleen een entreekaartje van het museum nodig
De Wiskunderoute plus koffer zijn bij de entree te verkrijgen
Alle dagen tussen 10.00 en 17.00 uur (buiten de vakanties is het museum gesloten op maandag)

Reserveren kan niet. Er zijn zes wiskunde­koffers, mochten ze allemaal uitgeleend zijn, dan moet je even wachten tot er weer één teruggebracht wordt
Meer weten? Klik dan op de roze button om naar de website te gaan!

Tip: dit leuke uitje combineren met ergens een hapje eten? Kijk verder op onze website voor een overzicht van kidsproof restaurants in Leiden en omgeving!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs