De leukste kidsprooftips bij recreatiegebied Berendonck

7 juli 2022
Bij tropisch zwemweer weet je wellicht de weg naar Recreatiegebied Berendonck al te vinden. Wist je dat er naast zwemmen zoveel meer te beleven is voor het hele gezin bij dit prachtige recreatiegebied van Leisurelands? Wij delen onze favoriete tips met je!
De leukste kidsprooftips bij recreatiegebied Berendonck
Op die mooie zomerdagen ga je vast ook graag naar recreatiegebied Berendonck, niet ver rijden vanaf Nijmegen. Je kunt hier heerlijk genieten op de fijne ligweides en het grote lange zandstrand (met kiosk voor kleine snacks) aan het water. Berendonck is één van de 19 prachtige recreatiegebieden van Leisurelands waar het fijn toeven is met het gezin, mét activiteiten voor jong en oud. Maar niet alleen voor een dagje zwemmen, er is namelijk nog veel meer te beleven.

Sport en spel

Een bal is bij ons een van de dingen die altijd meegaat naar een uitje aan het water. En dat komt goed uit, want bij recreatiegebied Berendonck heb je een mooi basketbalveld en genoeg grasveldjes om te voetballen.

Berendonck basketbalveld - Leisurelands

Zowel op het strand als op de grasweides staan op verschillende plekken leuke speeltoestellen waar kinderen kunnen klimmen en klauteren, schommelen, glijden van de glijbaan en meer.

Berendonck speeltuin - Leisurelands

Ook kunnen kinderen lekker kliederen met zand en water op het strand bij de waterpomp. Welk kind vindt dat nou niet leuk! Dus neem ook bij een minder tropische dag die handdoek en droge kleren mee in de tas.

Berendonck waterspel - Leisurelands

Wandelen

Heb je zin in een wandeling? Een rondje rond de recreatieplas is ongeveer 3 à 4 km en binnen een uurtje ben je dan helemaal rond gewandeld. Deze wandeling is ook voor de jongere kinderen goed te doen. De paden zijn verhard en daardoor is het ook mogelijk om met de kinderwagen mee te wandelen. Onderweg kun je altijd even pauze nemen met een gezellige picknick en genieten van het uitzicht.

Wandeling Berendonck - LeisurelandsTerwijl je wandelt rondom het water, geniet je hier van de groene omgeving. Wedden dat je kinderen tussendoor even willen blijven kijken naar de watersporters van het Waterskicentrum die voorbij razen op het water?

Berendonck wandeling pauze - Leisurelands

Watersporten

In dit recreatiegebied kun je bij De Berendonck Sports | Food | Fun SUPs en kano's huren om de plas op te gaan. Zo kun je samen het gebied op het water goed verkennen. Natuurlijk kun je ook met een eigen sup of rubberbootje het water op gaan.

Wist je dat kinderen vanaf 10 jaar kunnen waterskiën of wakeboarden (vanaf 12 jaar) bij de waterskibaan? Zó cool! Durf je het als ouder zelf ook aan, ga dan lekker met je waaghalzen mee het water op! Kijken naar al die watersporters alleen al is zó leuk!

Waterskibaan Berendonck - Leisurelands

Hier kunnen de kinderen uren naar kijken, zeker wanneer ze ook nog vette tricks doen, zoals salto's.

Berendonck waterski - Leisurelands

Eten & drinken

Na al die activiteiten kijg je vast zin in een lekker hapje en drankje. Bij Berendonck Sport | Food | Fun vind je een heerlijk terras aan het water met een geweldig uitzicht op de waterskibaan. Je kunt hier terecht voor een lunch, ijsjes, borrelhapjes en lekkere drankjes. Er is daar ook een beachvolleybalveld.

Berendonck eten en drinken - Leisurelands

Wedden dat je kinderen hier het liefst helemaal vooraan willen zitten om naar de watersporters en wakeboarders te kijken en je meteen het vakantiegevoel krijgt?

Terras waterskibaan Berendonck - Leisurelands

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor een familiedag, dan kun je hier leuke groepsactiviteiten, zoals obstakelrun, vlotbouwen en watersportactiviteiten combineren met een strandbbq.

Handige tips

Er zijn meerdere toiletgebouwen bij Berendonck die ook beschikken over openluchtdouches om het zand lekker weg te spoelen.

Een bezoek aan recreatiegebied Berendonck is gratis. Kom je met de auto? Dan betaal je parkeergeld. Ga je vaker naar deze recreatieplas, dan is het voordelig een Leisurepas (parkeerkaart) te kopen. Met deze Leisurepas kun je een jaar lang onbeperkt parkeren op 17 van de 19 recreatiegebieden van Leisurelands.

Wist je dat dit recreatiegebied beschikt over een mooi naturistenstrand?

Toiletgebouw Berendonck - Leisurelands

Nog meer te ontdekken

Wil je nog andere recreatiegebieden van Leisurelands ontdekken? Ga dan eens een dagje naar recreatiegebied Bussloo bij Apeldoorn of recreatiegebied Zeumeren bij Amersfoort! Fijne tip voor een dagje uit buiten de regio!

Geniet van de zomer!
Groetjes, Esther Naar de website