Sinterklaasintochten regio Rotterdam, Gouda en Drechtsteden 2023

23 oktober 2023
Hij komt, hij komt... de intocht van Sinterklaas! Kloppen de harten van jouw kids ook al vol verwachting voor de komst van Sinterklaas? Nog heel even en hij is weer in het land! De landelijke intocht 2023 is in Gorinchem! Wil je weten waar en wanneer je Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar in de regio Rotterdam, de Drechtsteden en Gouda nog meer kunt begroeten? In onderstaand overzicht hebben we de sinterklaasintochten voor 2023 op een rijtje gezet.
Sinterklaasintochten 2023 in de regio. Foto: sinterklaasgouda.nl
We proberen onderstaand lijstje zoveel mogelijk up tot date te houden, maar er wil nog wel eens iets in het programma wijzigen. Check daarom voor de meest recente informatie altijd de organisatie zelf door door te klikken op de link.  


Landelijke intocht 2023 Gorinchem

De landelijke intocht op zaterdag 18 november 2023 vindt plaats in Gorinchem

Vanaf maandag 13 november 2023 18:00 uur kun je al een heleboel voorpret beleven, want dan begint het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok al! 

SINTERKLAASINTOCHTEN IN DE REGIO ROTTERDAM 2023


Intochten zaterdag 18 november


Intocht Rotterdam Centrum

In het centrum van Rotterdam kun je de stoomboot vol cadeautjes zien aankomen aan de kade van het Willemsplein. Het belooft weer één groot feest te worden op het plein, vol pepernoten en vermaak! Daarna volgt er een tocht te paard door de stad, je kunt de route alvast bekijken!

Intocht Rotterdam Hillegersberg

Sinterklaas doet op 18 november natuurlijk ook weer Hillegersberg aan en maakt weer een rondtour door de straten. Het exacte programma is nog niet bekend, hier vind je meer info.  

Intocht Rotterdam Overschie

Sinterklaas komt ook aan in Overschie! Om 10 uur begint het feest al met een Pietendisco. Om half 11 komt de boot met sint en de pieten aan, waar de kinderen hem op de kade een handje kunnen geven. Daarna barst een groot feest los in Theater In de Lugt.    

Intocht Berkel en Rodenrijs

Kom Sinterklaas begroeten in Winkelcentrum Berkel! De tocht per oude brandweerauto gaat van Rodenrijs naar Berkel, waarna sint rond 14:00 uur feestelijk wordt ontvangen door de burgemeester. Daarna bezoekt sint de winkeliers in Berkel Centrum. Ook is er daar van tevoren een leuk programma voor de kinderen!

Intocht Capelle aan den IJssel

Zodra de brug opengaat kun je in Capelle de stoomboot met sint en de pieten vaanf 09:50 uur al horen aan komen varen. De boot meert aan op het Vuijkterrein. Van tevoren is er een spetterend optreden van Waterpiet en ook de Ballon Pieten, de Stelt Pieten en de Jongleur Pieten vermaken de wachtende kinderen! Er is warme chocolademelk voor iedereen. Na de aankomst gaat de rijtour van start.
 

Intocht Schiedam

Groot feest op het Stadserf in Schiedam, waar sint en piet worden verwelkomd door de burgemeester. Vanaf 11:30 uur gaat het Sinterklaasplein open, om 12:00 uur komen Sinterklaas en de pieten per stoomboot aan op het Hoofd. Rond 12:50 uur vertrekt het gezelschap naar de Lange Haven voor een groot feest. Ook doet sint de Grote Markt nog aan.

Intocht Vlaardingen

Sint heeft een drukke dag want ook Vlaardingen doet de sint op 18 november aan. De stoomboot komt aan bij de sluizen, waarna de sint verschillende winkelcentra en de woon- en autoboulevard bezoekt. En vieren jullie op het Veerplein het Super Sint Festijn weer mee? Dat wordt een gezellige boel! 

Intocht Gouda

De goedheiligman zet ook voet aan de Goudse wal, daarna volgt een feestelijke tocht door de binnenstad van Gouda die eindigt bij het oude Stadhuis op de markt.

Intocht Sliedrecht

De sint zet ook weer voet aan wal in de Haven van Sliedrecht. Vanaf 9:00 uur wordt het al een gezellige boel met Kelly. De burgemeester heet de sint welkom in de haven, waarna de stoet langs het raadhuis naar de Kerkbuurt loopt. In sporthal De Stoep is daarna een leuke show te zien (wel van tevoren online tickets reserveren)! 

Intocht Maassluis

Rond 10:00 uur meert de stoomboot af in de haven van Maassluis. Na de ontvangst door de burgemeester begint het gezelschap aan een tour door Maassluis, die eindigt in Theater Koningshof. 
 

Intocht Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk

Om 10:00 uur kunnen de kinderen Sinterklaas en de pieten verwelkomen op het terrein van NMC in Nieuw-Lekkerland, waarna hij en zijn gevolg een bezoek brengt aan het Kleijburgplein. Daar is ook de uitreiking van de kleurplatenwedstrijd. Daarna bezoekt het gezelschap het Planetenplein en reist dan door naar Kinderdijk.

Intocht Alblasserdam

Een vrolijke boel is het al in Alblasserdam als Sinterklaas en zijn Pieten aankomen in Alblasserdam! Vanaf 13:45 uur is er het leuke voorprogramma in het Amphitheater. Om 14:30 uur komt Sinterklaas aan, waarna hij met zijn gevolg een rijtour maakt door het dorp. 

Intocht Dordrecht

De intocht in Dordrecht belooft weer een groot feest te worden! Om 12:00 uur komt hij en alle pieten aan in de Wolvershaven/Kuipershaven, waarna vanaf 12:15 uur het feestelijke programma begint!
 



Intocht Spijkenisse

Met zijn Pakjesboot vol cadeaus komt sint ook naar Spijkenisse. In de sfeervolle haven kunnen jullie hem samen met de burgemeester komen begroeten. Daarna gaat het gezelschap met de koets en Pietentrein naar het winkelcentrum.

Intocht Rockanje

Muziekvereniging Ons Genoegen haalt Sinterklaas en de pieten op bij Stuifakkers, waar ze rond 14:45 uur instappen voor een rondrit door het dorpscentrum van Rockanje. Op het Dorpsplein barst daarna een muzikaal feestje los.

Intocht Zwijndrecht

Onder begeleiding van een DJ en luid gejuich van de kinderen worden Sinterklaas en alle pieten rond 10:15 uur binnengehaald op het Veerplein in Zwijndrecht. Na het welkomstwoord van de burgemeester en een rondje langs het publiek vertrekt sint richting Spektakel.

Intocht Papendrecht

Als de sint en pieten de jachthaven van Papendrecht binnenvaren, worden ze welkom geheten door de burgemeester en een heleboel zingende kinderen. Er is een superleuk programma samengesteld, met onder andere sintdisco, Flybird Piet en de Knotkids! Daarna vertrekken sint en piet voor een tocht door Papendrecht.

Intocht Krimpen aan den IJssel

Bij de aanlegsteiger van de Waterbus in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel kunnen jullie Sinterklaas komen begroeten, Vanaf 10:300 uur begint hier het programma, om 11:00 uur komt de boot aan.

Intocht Krimpen aan de Lek

Een mooi feest wordt het ook in Krimpen aan de Lek! Het programma start om 13:30 uur op de kade Rijdijk, waar Sinterklaas om 14:00 uur aankomt. Vanaf 14:45 uur barst het feest los in het Culltuurhuis. Vroeg in de avond is er ook een lampionnenoptocht!

Intochten Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard zijn op 2 data de intochten: op 18 november in Numansdorp en Oud-Beijerland en op 25 november in Heinenoord, Maasdam, Puttershoek en Strijen. Check hier alle info.


Intochten zondag 19 november


Intocht Brielle

Rond 12:30 uur komen Sinterklaas en de pieten aan bij de kade van Maarland Noordzijde, waarna een gezellige wandeltocht door de winkelstraten van Brielle volgt. De tocht eindigt bij het oude stadhuis.


Intochten zaterdag 25 november


Intocht Schiebroek

Sinterklaas en alle pieten komen ook op bezoek in het Rotterdamse Schiebroek! De feestelijke intocht begint om 14:00 uur. De pieten delen pepernoten uit, ook kunnen de kids met piet opo de foto. De Pietenband en dj komen gezellig mee voor de vrolijke muzikale noot. 

Intocht Oostvoorne

Sinterklaas komt ook dit jaar weer naar het gezellige centrum van Oostvoorne! En hij neemt weer veel pieten mee! Om 10:30 uur komt Sint aan bij De man, waar de Volharding sinterklaasliedjes speelt en iedereen lekker kan meezingen. Daarna is er een vrolijke stoet naar de Meander, waar vanaf 11:15 uur 3 x de show van het Pietencircus te zien is (je moet je daarvoor wel van tevoren aanmelden).

Intocht Bleiswijk

Sinterklaas komt met de boot naar Bleiswijk, daar arriveren hij en de pieten om 11:00 uur bij restaurant Meerenbos. Na ontvangst door de burgemeester vertrekt sint en zijn gevolg richting Kranenburgplein, waar allerlei leuke activiteiten te beleven zijn! 

Hardinxveld-Giessendam

Het belooft weer een gezellig sinterklaasfeest te worden in Hardinxveld-Giessendam, met ook een leuke sinterklaasmarkt in Boven-Hardinxveld! Het programma vind je hier

Hendrik-Ido-Ambacht

Vol verwachting wachten wij op het programma van de intocht van Hendrik-Ido-Ambacht.  

Ridderkerk

Sinterklaas doet ook op 25 november Ridderkerk aan met zijn stoomboot. Het programma is nog niet bekend, nadere info volgt hier.

Rotterdam Charlois

Ook een feestelijke intocht in Rotterdam Charlois! Hoe het programma er precies gaat uitzien is nog niet bekend, maar als het rond is, wordt het hier bekendgemaakt. 

Intocht Rozenburg

Tijdens een sfeervolle lampionnenintocht wordt sinterklaas welkom geheten in Rozenburg. Hij maakt met zijn paard Ozosnel een tocht langs een mooie route, met verlichte voertuigen en muziek!

Intocht zondag 26 november

FutureLand

Sinterklaas en zijn pieten brengen ook een bezoek aan FutureLand! Rond 14:00 uur komen ze aan bij de FutureLand steiger en kun je aan boord stappen voor een ontmoeting en een rondvaart samen met sint en alle pieten! Hoe leuk is dat?! Vanaf 11:00 uur kunnen de kinderen bij FutureLand ook een gratis pietenmuts of stoomboot maken


Veel sint- & pietenpret!

Naar de website