Stappen & happen in en om Rotterdam

18 september 2023
Een dagje met de kids eropuit in de regio Rotterdam? En dan gezellig ook een hapje eten voor of na de activiteit? Deze leuke uitstapjes kun je combineren met een gezellig én kindvriendelijk eetadresje, op de locatie zelf of in de directe omgeving!
Dagje met de kids eropuit mét een hapje eten? Dit zijn leuke adressen!
Lekker een dagje in de regio Rotterdam vertoeven in de vakantie of in het weekend, we doen het veel en graag! Om zo'n dagje weg compleet te maken, zoeken we er ook vaak een fijn restaurant op de locatie zelf of in de buurt bij. We hebben hieronder een paar héle toffe combi's voor je verzameld. 

Gooien en genieten
 
Een fijn uitje voor jong en oud is bowlen! Naast een gezellig potje bowlen kun je op een van de mooie banen bij Dok 99 in Rotterdam ook andere spellen spelen met het unieke scoringssysteem. Combineer het met de bowlershap in het sfeervolle restaurant van Dok 99 en jullie familie-uitje is compleet! 

Loungen en lekkerbekken
Schip ahoy! Stap aan boord van het ss Rotterdam en ontdek weetjes en bijzondere verhalen over dit voormalig cruiseschip tijdens een leuke rondleiding! Voor kids is het rondje Uitwaaien & Zwaaien met Kapitein Kaap en zijn vrienden een aanrader. Geniet erna in restaurant Lido van lunch of diner met prachtig uitzicht op de kade en de Euromast.

Klimmen en knabbelen
In het Abel. klimbos in Rhoon kunnen kids al vanaf 4 jaar naar hartenlust klimmen op de diverse klimparcoursen. Liever niet de hoogte in? Je kunt er samen ook een potje footgolf of Pitch&Putt spelen. De allerkleinsten gaan mét puntmuts & knapzak op ontdekkingstocht over het toffe kabouterpad. Trek gekregen? Iedereen vindt iets lekkers in het sfeervolle restaurant Tasman. op het terrein.Struinen en smikkelen
Uitgebreid fietsen, wandelen én spelen kun je in natuurgebied Broekpolder in Vlaardingen. Er zijn mooie fietsroutes te volgen en fijne wandelpaden aangelegd, waar je heerlijk kunt rondstruinen. Kids kunnen zich helemaal uitleven in natuurspeeltuin het Klauterwoud. Plof daarna neer bij het altijd gezellige De Vreemde Vogel voor een hapje en een drankje. Duik voordat jullie gaan nog even met de familie de leuke escaperoom van Prof. Dr. Fügel in!

Snoeten kijken en smullen
Bij Aseal in Stellendam worden zieke en verweesde zeehonden opgevangen. Kom op ziekenbezoek, kijk van heel dichtbij hoe de dieren worden verzorgd tot ze weer terug naar zee kunnen en leer alles over de dieren en hun leefgebied! Een hapje eten kun je vervolgens bij het iets verderop gelegen restaurant Zoet of Zout. Strijk bij mooi weer neer op het fijne terras met uitzicht op het Haringvliet.