• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Vakantie met kinderen in Nederland!

2 juni 2024
Zoek jij de leukste plek voor een weekendje weg of een vakantie in Nederland met kinderen? Op Kidsproofvakantie.nl vind je adressen voor overnachten met kinderen in Nederland die 100% kidsproof zijn!
Kidsproofvakantie.nl
Dat Nederland als vakantieland veel te bieden heeft, weet Kidsproofvakantie.nl als geen ander. Of je nu lekker door het bos wilt struinen, wilt relaxen aan de kust, de kinderen wilt laten banjeren op de boerderij, een leuke stedentrip wilt maken of bijzonder wilt overnachten in unieke accommodaties; op Kidsproofopvakantie.nl staan alle adressen overzichtelijk in categorieën ingedeeld. Zoek jij een leuke familiecamping, een kindvriendelijk vakantiepark of een mooie groepsaccommodatie voor een weekendje weg of vakantie met je gezin? Bij Kidsproofvakantie.nl ben je aan het juiste adres! 


Logeren bij de boer

Is jouw kind dól op dieren? Of woon je in de stad en wil je graag eens iets van het boerenleven meemaken? Vier vakantie op de boerderij! Logeren bij de boer kan op veel plekken in Nederland. Vaak slaap je in een mooie glampingtent op het boerenerf. Er zijn actieve boerderijen waar kinderen de boer mogen helpen, of boerderijen in ruste waar je kids lekker kunnen spelen en knuffelen met de dieren.Enkele pareltjes in de categorie 'Logeren bij de boer' zijn;

De Weerd's Hertenboerderij: Zoals de naam al doet vermoeden leven er op deze boerderij roedels herten. Ook kun je er met alpaca's wandelen en er zijn een pauw, ganzen, eenden, poezen en koeien. Een dolle beestenboel dus! 

Hoeve Meskenwier: Op deze koeienboerderij in Friesland slaap je in een compleet ingerichte glampingtent. Kinderen kunnen er naar hartenlust knuffelen met geitjes, kalfjes en konijnen. Ook vind je op het erf een pony die geknuffeld en geborsteld mag worden. Achter de tenten is een speelveld met een reuzen wipwap, zandbak, waterpomp en trampoline.

Bekijk deze én nog veel meer logeeradressen 'Bij de boer' op Kidsproofvakantie.nl 

Vakanties aan de Nederlandse kust

Zeelucht is gezond! En je slaapt er zó lekker op! Gelukkig heeft Nederland kílometers kust waar je heerlijk vakantie kunt vieren. Kies voor een mooi strandhuisje of een leuk vakantiepark in de duinen voor jouw weekend weg met gezin of vakantie met kinderen in Nederland!Enkele pareltjes in de categorie 'Aan de Kust' op Kidsproofvakantie.nl zijn:

Camping de Lakens:  Verscholen tussen de Bloemendaalse duinen, midden in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, ligt Camping de Lakens. Binnen 100 stappen sta je op het strand van Bloemendaal. Kamperen met de voetjes in het zand; in je eigen caravan of tent óf in één van de te gekke huuraccommodaties die deze populaire camping rijk is!  

Strandpark de Zeeuwse Kust: Denk je strand, dan denk je Zeeland... 
Renesse is één van de bekendste badplaatsen van Nederland en dat is niet zo gek; het heeft ook één van de schoonste en veiligste stranden van ons land. Op slechts 250 meter van dat strand ligt 5-sterren familiecamping 'de Zeeuwse Kust', met geweldige faciliteiten, mooie kampeerplaatsen en sfeervolle glamping accommodaties.

Bekijk deze én meer campings en vakantieparken aan de kust 

Overnachtingsadressen in de natuur

Wil je tijdens je gezinsvakantie of mini-break even helemaal tot rust komen? Wakker worden met het geruis van de bomen, hertjes spotten en lekkere boswandelingen maken? Overnachten in de natuur kun je op een camping of vakantiepark, in een tent of in een luxe vakantiehuis. Welke accomodatie in het groen kies jij?Enkele pareltjes op de pagina 'natuur' op Kidsproofvakantie.nl zijn:

Vakantiepark Molenwaard: Kies je voor een vakantie op dit oer-Hollandse vakantiepark in het Groene Hart dan gaat er een wereld van avontuur open voor je kind! Kinderen beleven in dit in juni 2021 te openen vakantiepark leuke parkactiviteiten, vrolijke, educatieve minishows, ze gaan op pad met de boer en op natuur-ontdekking met hun 'polderpaspoort'. 

Vakantiepark Witterzomer: Vlakbij Assen, in Drenthe, ligt een eeuwenoud natuurgebied, dat garant staat voor veel wandel- en fietsavonturen. Het Drents-Friese Wold is, na de Hoge Veluwe, het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. 

Bekijk deze natuurhuisjes én meer in de categorie 'in de natuur'! 

Bijzonder overnachten in originele accommodaties! 

Houden jullie van uniek en bijzonder? Wil je eens iets anders dan anders? Bekijk dan eens de gave unieke plekken op Kidsproofvakantie.nl! Heb je wel eens gelogeerd in een tipi, in een vliegtuig of in een XL boomhut? Dat zal een ervaring zijn die je kind nooit meer vergeet!Bekijk alvast deze pareltjes in de categorie 'Uniek' op Kidsproofvakantie.nl:

Camping de Wildhoeve: Op deze camping op de Veluwe kun je slapen in een waar kunstwerk; de 'Artcamp', bestaande uit 3 tenten waar totaal wel 6 personen kunnen slapen. Voor kinderen worden er vanuit de camping heel gave aciviteiten georganiseerd de vooral gericht zijn op het ontdekken van de natuur.

Camping Torentjeshoek: Het Treehouse XXL is niet het enige bijzondere aan deze familiecamping in Drenthe; klik ook eens door naar hun website om de gave legertruck te zien waar je in kunt slapen! Ook de ligging van de camping aan het Nationaal Park Dwingelerveld is adembenemend. Op de camping zijn superveel speelmogelijkheden voor kinderen. AL met al beleef je hier een vakantie om nooit meer te vergeten!

Bekijk bovenstaande én meer bijzondere overnachtingsadressen op Kidsproofvakantie.nl
 

We wensen je veel inspiratie voor je volgende vakantie met kinderen in Nederland!


Tip: Behalve 'Bij de boer', 'Aan de kust', 'In de natuur' en 'Uniek' vind je op Kidsproofvakantie.nl ook nog inspiratie voor overnachtingsadressen 'Bij het water' 'Nabij een pretpark' en 'In de stad'. Op Kidsproofvakantie.nl vind je inspiratie voor overnachtingsadressen voor je voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie of kerstvakantie in Nederland. En natuurlijk ook voor lange weekenden met Pasen, Pinksteren, Hemelvaart of studiedagen, de ideale momenten voor een weekendje weg met het gezin! Naar de website