• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zwemmen in natuurwater: de zes leukste plekjes in en om Utrecht!

5 juni 2023
Buiten zwemmen en lekker afkoelen in een meertje of een plas. Dat wil toch iedereen met dit zomerse weer?! Daarom zocht Kidsproof Utrecht de zes allerfijnste buiten zwemplekjes voor je uit waar je gezellig met je kinderen naartoe kunt. En waar je ook heerlijk kunt chillen op een strandje. Veel van de adresjes hebben ook horeca erbij zodat je ook nog iets lekkers kunt eten (op het terras). Fijne stranddag!
Lekker naar een strandje met je kinderen!

6x Buiten zwemmen in Utrecht in natuurwater - strandjes

Heerlijk, lekker buiten zwemmen in een meertje of een plas. Zo fijn, het kan weer! We hebben hele fijne plekjes voor je verzameld waar je soms ook nog iets te eten en drinken kunt kopen. Zomerser kan het niet worden!

1.    De Haarrijnse Plas (Utrecht)
Net een echt strand, maar dan compacter (en dus een stuk overzichtelijker, fijn met kleine kindjes!). Een schepje en een emmertje mee en urenlang vermaak gegarandeerd. In het afgeschermde deel van de plas kun je veilig zwemmen. Toegang is gratis. Leuk extraatje: om het strandgevoel helemaal compleet te maken kun je bij Key West Beachhouse terecht voor een heerlijk hapje en/of drankje!

Harrijnse plas Utrecht

2.    Down Under (Nieuwegein)
Fijn zwemwater, een ligweide met speeltoestellen, een zandstrandje, ligbedjes te huur, spectaculair uitzicht op de Laagravense plas en de watersporters: op het strand van Down Under hoef je je geen moment te vervelen! Voor lunch en diner kun je terecht bij het restaurant en daarnaast zijn er snacks en ijsjes te koop voor de lekkere trek. Tip: je kunt hier ook suppen, superleuk!

Down Under zwemmen kinderen natuurwater

3.    Strandbad de Maarsseveense Plassen (Maarsseveen)
Nog zo’n leuke plek om buiten te zwemmen in natuurwater! Hier vind je, naast ruime speelweiden en het zandstrand, een fantastisch speeleiland middenin het water. Roetsj van de hoge glijbaan en leef je eindeloos uit op de vele andere (water)speeltoestellen. Snacks en ijsjes zijn verkrijgbaar. Extra tip: ga na het zwemmen lekker pannenkoeken eten bij het naastgelegen restaurant De Pannekoekenbakker. De perfecte afsluiting van een heerlijk dagje weg!4.    Zwembad de Kikker (HELAAS AL HELEMAAL VOL VOOR DIT SEIZOEN)
Puur natuur zwemmen in het water van de fortgracht van Fort Ruigenhoek, dat is waar zwembad de Kikker voor staat. Geniet van de zon op de ligweide of plons in het water via één van de grote steigers of vanaf de duikplank. De allerkleinsten kunnen terecht in een afgezet badje met speelattributen. 5.    De Zeven Slootjes (Utrecht)
Een heerlijk zwemplekje in Utrecht stad, vooral voor iets jongere kinderen. Je moet het maar net weten te vinden, maar als je de Zeven Slootjes (ook wel Zeven Stroompjes) hebt ontdekt is het echt genieten op dit mooie plekje! Het water is niet heel diep, ideaal dus voor wat kleinere kinderen. Naast het stromende water zijn de wiebelbruggen en de vlotten een echte hit. Toegang is gratis. Vergeet niet je eigen eten en drinken mee te nemen, je kunt hier niets kopen. Gebruik van zwemluiers bij kinderen wordt verzocht.

Let op; de waterkwaliteit is hier soms slecht. Check voor vertrek de actuele status. 6.    Honswijkerplas (Tull en ’t Waal)
In en om dit zwemwater (in de uiterwaarden van de Lek) is het super fijn vertoeven! Er zijn picknickweides, diverse speeltoestellen en ruime zandstranden. Wat wil een mens nog meer met dit heerlijke weer? De plas is vrij toegankelijk en (niet geheel onbelangrijk!) er staat een toiletunit.Door Krissie van den Broek (35), getrouwd en pleegmoeder van Vera en Thomas. Meer van Krissie’s blogs zijn te lezen op pleegmamakloek.blogspot.nl.

Ben je benieuwd naar andere ervaringen van Kidsproof? Kijk dan eens bij alle blogs!

Check ook onze blog met leuke strandtenten: de fijnste stadsstranden en strandtenten in Utrecht met kinderen