Stoer lunchen op Fort de Gagel

7 mei 2024
Aan de rand van Utrecht Overvecht vind je een stoer en kindvriendelijk restaurant: Fort de Gagel. Via een loopbrug betreed je het eiland met het oude fort. Kom je eten binnen in het fort of zoek je plek tussen de bunkers op het terras met speeltuin? Zo midden in de natuur met een heerlijke kaart is dit een top locatie voor ouders en kinderen!
Prachtig restaurant
In het oude fort zit een prachtig, modern restaurant. Wat meteen opvalt is de gezellige aankleding bij Fort de Gagel. Binnen vind je tafeltjes onder een prachtige muurschildering van twee vossen of kijk je door de grote ramen naar buiten over het fort. Op het terras bevind je je tussen de bunkers en kijk je uit over de weilanden. De sfeer is knus en gezellig.

Op het menu
Het restaurant is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Je kunt hier met je kinderen goed terecht voor een lunch of avondeten.Op de menukaart vind je een speciale kids lunch en een kids diner met o.a. pannenkoeken met chocopasta, gewone bolletjes, pasta en natuurlijk frietjes. Voor de volwassenen is er ook een uitgebreide en lekkere keuze met bovendien veel vega opties. Zo is er dus voor iedereen wel iets lekkers te vinden!

Lekker spelen
Bij aankomst gaan wij zitten op het terras en de kinderen duiken meteen de speeltuin in. De speeltuin ligt net iets hoger dan het terras met rondom gras en bunkers. Het ziet er allemaal heel stoer uit.In de speeltuin vind je een leuke waterpomp en een speelhuisje. Ook binnen is er een speciaal hoekje waar de jongste kinderen kunnen spelen.Voor de grotere kinderen is het ook leuk om de plekjes rondom het fort te ontdekken. Maar ook binnen kun je een stukje door de gangen lopen om de geschiedenis van het fort te ervaren.Leuke speurtocht
Als we zijn uitgegeten en uitgespeeld, mogen we de fotospeurtocht lopen die de fortbewoners hebben gemaakt. We moeten opzoek naar de met foto’s aangegeven plekken op de kaart. Al snel belanden we in het naastgelegen Gagelbos. Een fantastische speelplek die je ook los van het restaurant kunt bezoeken.Tijdens het rondje door het Gagelbos kunnen we nog meer stoere dingen doen. Er is een trekpontje (altijd favoriet!), een mega klimtoestel in het bos en er zijn een aantal spannende oversteken met touwbruggen.Aan het einde weten wij de oplossingen van het raadsel en leveren we de speurtocht in. De kinderen krijgen nog iets leuks als beloning!

Echt een aanrader!
We hebben een geweldige middag gehad met een lekkere lunch op het terras van het restaurant. En ook de fotospeurtocht met de vele stoere speeltoestellen viel bij de kinderen in de smaak. Wij vinden deze plek daarom zeker een aanrader!Extra info
Parkeren kan bij Fort de Gagel voor de deur, maar je kan natuurlijk ook op de fiets komen. Honden zijn ook welkom en het restaurant is goed toegankelijk voor invaliden. In de vakanties zijn er vaak extra activiteiten voor kinderen dus hou de agenda in de gaten!Veel lunch-, speur- en speelplezier!

Op zoek naar meer info over een bezoek aan Fort de Gagel? Klik dan door via de roze button.

Kidsproofblogger Marjolein woont samen met haar man en twee kinderen in Woerden. Stil zitten kan ze niet, ze gaat er dan ook graag opuit met het gezin. Er is altijd iets leuks te doen! Het liefst zoeken ze de buitenlucht op en gaan ze naar speeltuinen of op avontuurlijke wandelingen. Kidsproof gebruikt ze voor de laatste tips en de leukste plekjes die te bezoeken zijn! 
Naar de website