Natuurspeelweide Brediuspark Woerden

29 april 2024
Ben je op zoek naar een leuke natuurspeeltuin waar de kinderen lekker kunnen spelen en maakt het niet uit dat ze daarbij een beetje vies of nat worden? Dan ben je helemaal op je plek bij de Natuurspeelweide in het Brediuspark in Woerden!
Op de natuurspeelweide van het Brediuspark kunnen kinderen zich uitleven met water, zand, takken, tunnels en leuke oversteekjes over het water. Je vindt er geen speeltoestellen, maar alleen natuurlijke speelelementen. En dat maakt het ook meteen zo leuk.



De kinderen rennen de speelweide op en beginnen meteen de spelen met wat alles wat er is en wat er in ze op komt!



Natuurlijk spelen
Voor de waaghalzen zijn er leuke oversteken naar de eilandjes in de plas. Je kan met stapstenen naar de overkant, maar ook met de touwbrug. Wie houdt het droog? Aan de overkant kan je weer verder spelen in de bosjes.



Ook zijn er tunnels te vinden op het terrein, bosjes met omgevallen bomen en heuvels waar je heerlijk verstoppertje kan spelen of toffe hutten bouwen! In het voorjaar is het in dit gedeelte een waar bloemenparadijs.



Aan de zijkant van de speeltuin is een klein strandje en een waterpomp. Vooral in de zomer is het hier druk met kinderen in zwemkleding die heerlijk aan het spelen zijn met water of dammen bouwen in het stroompje. Voor ouders zijn er bankjes en boven op de heuvel een picknicktafel.



Schone kleren
Een bezoekje aan de natuurspeeltuin betekent wel altijd schone kleren, laarzen of zwemkleding mee. De kinderen gaan gegarandeerd vies en nat worden. Maar dat is extra leuk als dat gewoon een keer mag!



Toch even spelen op speeltoestellen? Dat kan ook! Naast de natuurspeeltuin is een groot veld om te spelen en te sporten. Daar vind je ook een glijbaan, een schommel en een klimhuisje.





Horeca
Zin om je uitje af te sluiten met een lekker drankje of ijsje? Vlak naast de natuurspeelweide vind je Parkcafé Bredius. Een sfeervolle plek met een heerlijke kaart!



Parkeren

Het makkelijkste is om op de fiets te komen. Je fiets kan je parkeren voor de natuurspeeltuin. Met de auto kan je het beste parkeren op de parkeerplaats aan de Kievietstraat in Woerden. Dat is achter het Parkcafé Bredius en daar loop je makkelijk het Brediuspark in. Parkeren is gratis.

Op zoek naar meer info over deze prachtige plek in Woerden? Klik dan door naar de site via de roze button!

Kidsproofblogger Marjolein woont samen met haar man en twee kinderen in Woerden. Stil zitten kan ze niet, ze gaat er dan ook graag opuit met het gezin. Er is altijd iets leuks te doen! Het liefst zoeken ze de buitenlucht op en gaan ze naar speeltuinen of op avontuurlijke wandelingen. Kidsproof gebruikt ze voor de laatste tips en de leukste plekjes die te bezoeken zijn!  Naar de website