icon-closeMuziekwedstrijd wk 18
icon-closeMuziekwedstrijd wk 18

Tips voor leuke uitjes in de meivakantie!

8 april 2021
Hoera, het is weer meivakantie in de regio Utrecht! Heb jij al plannen om leuke dingen met je kinderen te doen? Lees hier onze tips voor leuke kinderuitjes en kinderactiviteiten in de meivakantie van 2021!
Heerlijk, meivakantie! Alle tijd voor leuke activiteiten.
De meivakantie is een fijne tijd om samen met je kinderen vrij te zijn. Op Kidsproof vind je heel veel leuke tips om er een heerlijke vakantie van te maken in en om Utrecht!

Uitagenda | Tips voor meivakantie-uitjes in en om Utrecht

Zoek je naar leuke uitjes die ook in deze coronatijd gewoon kunnen in de meivakantie? Check dan de Uitagenda met tips voor de meivakantie!


Op zoek naar thuis-tips voor de meivakantie? Tijdens de coronacrisis wordt de meivakantie anders dan normaal. Toch willen we graag leuke dingen met onze kinderen doen. Kies daarom in de meivakantie voor elke dag één echte highlight. Zo maak je toch samen leuke herinneringen! Bekijk onze 25 tips voor de meivakantie in corona-tijd!

Corona 25 tips meivakantie kinderen

HELAAS ZIJN DOOR DE CORONACRISIS ONDERSTAANDE KINDERUITJES AFGELAST
Klik via de link hierboven door als je op zoek bent naar inspiratie voor een thuisblijfvakantie met kinderen. We hebben volop leuke ideeen voor je om er met het gezin een leuke meivakantie van te maken. Check dus snel onze 25 tips!

In het Universiteitsmuseum Utrecht is deze meivakantie een hoop te beleven. Voer experimenten uit in het Jeugdlab of doe zelf mee aan echt wetenschappelijk onderzoek. In het onderzoeksstation ontdek je alles over drijven en zinken. 

Bij Museum Speelklok kun je komen plakken, tekenen, knippen en lijmen deze meivakantie. Hier maak en versier je namelijk je eigen muziekrobotje. Ook de speurtocht met Orgelaapje Toon behoort tot één van de favorieten. Vanaf 5 jaar.

Ook leuk, Kunstenfestival Tweetakt. Tweetakt laat zien dat kunst voor alle leeftijden hartstikke tof is. Bekijk op Fort Ruigenhoek de kunstwerken die speciaal voor kinderen zijn gemaakt, duik in de ballenbak of scheur rond op skelters over de heuvels van het fort. Dat is nog eens een leuk vakantie-uitje in Utrecht! In het Nationaal Militair Museum word je ondergedompeld in de wereld van militairen en is er ook een hoop te beleven. Stap in een NMM minitank, scheur door het zand in de tankarena op een amfibisch voertuig of beklim de toren. Stoere kids kunnen zich uitleven op de stormbaan. Wie daag jij uit?

In de Jaarbeurs Utrecht kan je deze meivakantie meer dan zestig levensechte, bewegende dino’s op ware grootte bewonderen. Volg een speurtocht, maak een ritje op een dino of graaf fossielen op. Koop je een kaartje via Kidsproof? Dan krijg je ook nog eens korting! 

Boerderij de Boerinn organiseert de Lenteboerderij, een vrolijk familiefestijn voor jong & oud! Er is van alles te doen, van leuke workshops tot de tofste spellen. Bewonder de dieren op de boerderij en misschien mag je zelfs wel even met ze knuffelen? Er is ook een Foodplein waar je geniet van een verse kop koffie, poffertjes of een lekkere hamburger.Een dagje bioscoop mag niet ontbreken in de schoolvakantie. Bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht hebben ze weer een leuk programma voor alle leeftijden! Ga mee op avontuur met Masha en de Beer of kom erachter of June een pretpark van de ondergang kan redden in de nieuwe animatiefilm Wonder Park.

Bij Boulderhal Energiehaven klim en klauter je er deze vakantie lekker op los. Een heerlijk actief uitje, geknipt voor kinderen die gek zijn op klimmen. In de meivakantie krijg je via Kidsproof ook nog eens een leuke korting.

Ook leuk, bezoek GeoFort om een dag te speuren! Dwaal buiten rond in het Minecraft doolhof, leef je uit in de vleermuisspeurtuin of red het digitale GeoFort van de overstroming. Doe de spannendste proefjes in het GeoLab en leer van alles over de geschiedenis van het forteiland met InstaFort. Daarnaast zijn er ook nog hele leuke dagkampen voor kids. Een superleuk uitje voor de kinderen en praktisch voor de ouders. Zo kan je een dagje paardrijden bij Stal van Brenk of een skicursus volgen bij Skipiste Nieuwegein. Volg een workshop zeefdrukken, musical of theater bij het UCK of leer de gaafste trucjes tijdens de Skateweek in Skatepark Utrecht. Er is zoveel leuks te doen!

Nog meer uitjes voor de meivakantie? In onze Uitagenda hebben we talloze leuke vakantie-uitjes en kinderactiviteiten op een rijtje gezet. Van sportieve kinderactiviteiten tot culturele uitjes voor het hele gezin.

Zin in een dagje thuis? Neem eens een kijkje in onze DIY tips. Hier vind je allerlei leuke knutselideetjes, kinderrecepten en spelletjes om er een heerlijke dag thuis van te maken. Ga bijvoorbeeld lekker koken of knutselen met je kinderen, dat vinden ze vast super!

Fijne meivakantie!

P.S. Nieuw op onze site? Klik dan eerst even naar onze homepage om een goed beeld te krijgen van wat je hier allemaal vindt. Volg ons ook op Facebook en Twitter en meld je aan voor onze nieuwsbrief: zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste en nieuwste tips om eropuit te gaan met je kinderen!