Muzikale Escape Game bij Museum Speelklok

10 januari 2023

Nieuw! Laat bij Museum Speelklok op een muzikale manier je hersens kraken. Bij deze gloednieuwe Speelklok Escape Game maak je een reis door de tijd en leer je de muziekmachines uit het museum beter kennen. Natuurlijk wilden wij deze game graag testen! Zal het ons lukken op tijd de game op te lossen?

Op de fiets vertrokken we (mijn man en onze drie meiden) naar ons gezinsuitje in het centrum van Utrecht. In het hart van Utrecht vind je namelijk Museum Speelklok. Dit museum maakt ons altijd al blij, maar nu hebben ze een mooi ingerichte escaperoom in het museum als extra activiteit. De meiden verheugden zich er enorm op, want ze zijn dol op escaperooms en zijn heel nieuwsgierig hoe deze variant zal zijn.

Speelklok Escape Game

In de Escape Game maak je kennis met Bobby en Jip. Voor school moeten zij een uitvinder interviewen en zo stuiten ze op een tijdmachine. Deze zal het toch niet echt doen? Voordat ze het door hebben, belanden ze in een tijd héél lang geleden. Oh nee, hoe komen ze nu weer terug naar onze tijd? We gingen snel aan de slag om Bobby en Jip weer terug te krijgen. Je hebt maximaal 60 minuten de tijd om het spel op te lossen, maar wie weet lukt het ons wel eerder?


Muzikale insteek

We begonnen met de eerste opdracht. Steeds als we een opdracht goed hebben volgebracht, komen we een stapje verder. Elke geheime code brengt ons weer op weg naar de nieuwe opdracht. Jasmijn vond het geweldig om de codes in te voeren, want elke keer is het spannend of de code juist is.

De opdrachten zijn superleuk met een muzikale insteek. Bij elke opdracht wist iemand anders van ons gezin ons verder te brengen. Samenwerken is de beste methode en elkaar vooral op weg helpen, want als team kun je deze escaperoom echt het beste oplossen. 

Hoe sneller we het spel uitspelen hoe hoger je eindigt in het klassement, dus we deden hard ons best om steeds weer naar de volgende opdracht verder te kunnen gaan. We eindigden uiteindelijk op de tweede plaats, maar het ging natuurlijk vooral om het samen bezig zijn en de lol die we daarin hadden.


Terug in de tijd

De Escape Game bestaat uit zes verschillende spellen en opdrachten. Bij elk spel kom je in een andere tijdperiode met andere muziekinstrumenten. Spelenderwijs kom je van alles te weten over de instrumenten; een stukje geschiedenis en hoe ze werken! Van een grote koekoeksklok tot een klokkenspel. Je kunt het allemaal uitproberen.

De escaperoom is supergaaf om, net zoals wij, als gezin te spelen. Maar het is ook leuk om de game erbij te boeken met een feestje of als uitje met een groepje kinderen. Doordat de vragen heel afwisselend zijn, is de game echt geweldig voor alle leeftijden!

Sophie mocht de laatste code invoeren en de blijdschap was groot dat we weer terug in de tijd van nu zijn. Sophie: “Wow, we hebben er maar 40 minuten over gedaan, dat is echt snel”. Vol trots sluiten we het af, de volgende groep staat alweer te wachten.

Nog meer te doen in Museum Speelklok

Je kunt lekker zelf ronddolen tussen alle prachtige, zelfspelende muziekinstrumenten. Ook worden er iedere dag gratis Muzikale Rondleidingen gegeven, leuk voor volwassenen en kinderen! Voor kleinere kinderen is de speurtocht met orgelaapje Toon ook echt een aanrader. Verder kun je terecht in de Muziekfabriek om je eigen muziekje te componeren, programmeren en spelen. Vergeet ook niet om zelf op onderzoek te gaan in de Museum Expeditie!Muzikaal café

Uitgespeeld, uitgedanst en uitgekeken? Strijk dan even neer in het muzikale Museumcafé. Je kunt hier van diverse soorten drankjes genieten; van een frisje tot warme chocolademelk. En ze hebben volop lekkers erbij. Wij gingen op deze gure dag voor de warme chocolademelk, met een lekkere dot slagroom erbij. Héérlijk!


Praktische informatie

De Speelklok Escape Game heeft op 2 januari haar deuren geopend en blijft staan tot eind 2023. De game kan gespeeld worden door families en groepen met kinderen vanaf 8 jaar. Per game mogen er maximaal 6 spelers naar binnen. De Escape Game is de komende paar weken nog inbegrepen bij de entreeprijs, met een Museumkaart kun je dus momenteel gratis de Escape Game spelen. Tip: reserveer vooraf een tijdslot.

Klik voor meer info over de Escape Game via de roze button door naar de site van Museum Speelklok.

Kidsproofblogger Mandy woont samen met Martijn en haar drie dochters in de wijk Oog in Al in Utrecht. Haar dochters Merel, Sophie en Jasmijn zijn dol op het ondernemen van activiteiten. De weekenden zijn naast hockey en zwemles, dan ook altijd gevuld met gezelligheid. Mandy ervaart het soms als een uitdaging om voor alle meiden iets leuks te organiseren, omdat de leeftijden toch wel uiteen liggen. Daarom bezoekt ze regelmatig Kidsproof locaties, om zo te ontdekken wat geschikt is voor andere gezinnen.

Naar de website