• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zwemmen in natuurwater: de zes leukste plekjes in en om Utrecht!

1 mei 2023
Wie had dat nou gedacht? Ineens wordt het weer zomer! Daarom zocht Kidsproof Utrecht de zes allerfijnste buiten zwemplekjes voor je uit waar je met je kinderen naartoe kunt!
Buitenzwemmen in natuurwater met je kinderen
Met zoveel zonneschijn is er natuurlijk niets heerlijker dan een verkoelende duik in écht natuurwater. Daarom zocht Kidsproof Utrecht de allerfijnste plekjes uit waar je in natuurwater (en dus lekker buiten) kunt zwemmen met je kinderen. Fijne stranddag!

1.    De Haarrijnse Plas (Utrecht)
Net een echt strand, maar dan compacter (en dus een stuk overzichtelijker, fijn met kleine kindjes!). Een schepje en een emmertje mee en urenlang vermaak gegarandeerd. In het afgeschermde deel van de plas kun je veilig zwemmen. Toegang is gratis. Leuk extraatje: om het strandgevoel helemaal compleet te maken kun je bij Key West Beachhouse terecht voor een heerlijk hapje en/of drankje!2.    Down Under (Nieuwegein)
Fijn zwemwater, een ligweide met speeltoestellen, een zandstrand, ligbedden en een spectaculair uitzicht op de Laagravense plas en de watersporters; op het strand van Down Under hoef je je geen moment te vervelen! En krijg je trek tijdens je stranddag? Geen probleem! Speciaal voor de strandgasten is er in het complex van Down Under een snackluik aanwezig. Hier kan je lekkere snacks, ijsjes en verkoelende drankjes kopen.

Natuurwater zwemmen kinderen Down Under

3.    Strandbad de Maarsseveense Plassen (Maarsseveen)
Nog zo’n leuke plek om buiten te zwemmen in natuurwater! Hier vind je, naast ruime speelweiden en het zandstrand, een fantastisch speeleiland middenin het water. Roetsj van de hoge glijbaan en leef je eindeloos uit op de vele andere (water)speeltoestellen. Snacks en ijsjes zijn verkrijgbaar. Extra tip: ga na het zwemmen lekker pannenkoeken eten bij het naastgelegen restaurant De Pannekoekenbakker. De perfecte afsluiting van een heerlijk dagje weg!4.    Zwembad de Kikker - 2022: Ledenstop (Groenekan )
Puur natuur zwemmen in het water van de fortgracht van Fort Ruigenhoek, dat is waar zwembad de Kikker voor staat. Geniet van de zon op de ligweide of plons in het water via één van de grote steigers of vanaf de duikplank. De allerkleinsten kunnen terecht in een afgezet badje met speelattributen. 5.    De Zeven Slootjes (Utrecht)
Een heerlijk zwemplekje in Utrecht stad, vooral voor iets jongere kinderen. Je moet het maar net weten te vinden, maar als je de Zeven Slootjes (ook wel Zeven Stroompjes) hebt ontdekt is het echt genieten op dit mooie plekje! Het water is niet heel diep, ideaal dus voor wat kleinere kinderen. Naast het stromende water zijn de wiebelbruggen en de vlotten een echte hit. Toegang is gratis. Vergeet niet je eigen eten en drinken mee te nemen, je kunt hier niets kopen.

Let op, check vooraf de waterkwaliteit.6.    Honswijkerplas (Tull en ’t Waal)
In en om dit zwemwater (in de uiterwaarden van de Lek) is het super fijn vertoeven! Er zijn picknickweides, diverse speeltoestellen en ruime zandstranden. Wat wil een mens nog meer met dit heerlijke weer? De plas is vrij toegankelijk en (niet geheel onbelangrijk!) er staat een toiletunit.Door Krissie van den Broek, getrouwd en pleegmoeder van Vera en Thomas. Meer van Krissie’s blogs zijn te lezen op pleegmamakloek.blogspot.nl.

Ben je benieuwd naar andere ervaringen van Kidsproof? Kijk dan eens bij alle blogs!

Check ook onze blog met leuke strandtenten: de fijnste stadsstranden en strandtenten in Utrecht met kinderen