21x de leukste vakantiekampen

30 maart 2023
Onze categorie 'Op kamp' staat bomvol leuke kampen. Voorproefje? In deze blog vind je een aantal toffe vakantiekampen, voor overdag of iets verder weg met overnachting. We helpen je ook met het kiezen van een kamp, want dat is nog best een uitdaging met zoveel leuke opties!
Sport, zang, Engels leren en nog veel meer! Welk kamp past het beste bij jouw kind?

Een kamp vol wetenschap!



Coole proefjes en experimenten staan centraal bij de toffe zomerkampen van Mad Science. Drie dagen lang leer je hier van alles over de wereld, met iedere dag een eigen thema. Het kamp vindt plaats op verschillende data en locaties in Utrecht/Amersfoort. Leren door te doen.

Deze zomer de lucht in?



De dagkampen van JUMP Freerun in de zomervakantie draaien volledig om freerunnen, plezier & community. Er worden volop activiteiten georganiseerd, maar er blijft natuurlijk ook genoeg tijd over om vrij te kunnen trainen. Voor beginners en gevorderden! Ren en spring erop los tijdens een zomerkamp in de buurt!

Voor kleine aapjes


Monkey Moves biedt niet alleen apetoffe sportlessen aan, maar organiseert ook sportdagen in alle vakanties, dus ook in de zomervakantie. Tijdens de sportdag gaan de kinderen op jungle avontuur, ontdekken ze superveel nieuwe sporten én leren ze apetoffe vaardigheden. Verder hebben ze veel lol met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Een superleuk een-, twee- of driedaags kamp!

Dagkampen programmeren


Leer bij het zomerkamp van Revenge of the Nerds Academy spelenderwijs animaties en spellen programmeren. Een gezellige omgeving, professionele begeleiding en wisselende activiteiten zorgen voor een fantastische week! Aanmelden voor het dagkamp.

Vakantie op 4 benen


Heb jij de zomer al in je bol? Geef je dan op voor één van de ponykampen bij Stal van Brenk tijdens de zomervakantie! Tijdens het ponykamp rijden kinderen elke dag paard. Daarnaast zullen ze ook bezig zijn met veel andere leuke activiteiten met en zonder paarden. Leuk voor kids vanaf 6 jaar. Geen rijervaring nodig!

Acteren? Filmen? Zingen?



Xapp ZomerKamp biedt de hele vakantie door verschillende vakantiekampen aan voor kinderen vanaf 8 jaar. Kies voor het MusicalKamp, FilmKamp of ZangKamp. Bekijk de mogelijkheden voor een onvergetelijke week en schrijf je kind voor een van deze vette kampen in.

Zwemles op vakantie



Wil je dat je kind nog leert zwemmen voor de zomer? Dat kan tijdens een 2-weekse zwemcursus van 123Jump tijdens je meivakantie in Italië. Hoe lekker, zwemles in de ochtenden en de middagen eropuit! In de zomervakantie ook in Frankrijk. Bekijk hier de mogelijkheden en boek een zwemcursus.

Sportief op kamp



Tijdens de schoolvakanties zijn er superleuke sportkampen bij SimonSPORT in Vught. Padel, hockey, tennis, voetbal of een combi. Een sportief (dag)kamp met allerlei creatieve spelvormen en toffe activiteiten. Ontdek alle ins & outs van deze sportieve kampen.

Supergaaf SnowCamp | 6-16 jr



Het SnowCamp van SnowWorld is een 5-daags kamp voor zowel beginnende als gevorderde kids van 6 - 16 jaar. Een week vol met sneeuw, sport, nieuwe activiteiten en vooral véél plezier. Skiën, snowboarden en meer. Het SnowCamp is op 5 locaties in Nederland.

Summer Camp | 4+



Engels voor Bengels biedt een leuk en leerzaam zomerkamp, met veel sport, dans, creativiteit en alle lessen geheel in het Engels. Het is een dagkamp met diverse locaties, van 9:00-16:00u, pre- en aftercare is optioneel. Echt tof! Klik voor meer informatie of om je kind aan te melden

Avontuurlijke zomerkampen



Is je kind dol op actie, avontuur en outdoor? Dan zijn de zomerkampen van Club Adventure (5 t/m 13 jaar) echt een aanrader! O.a Outdoor Kids, Game & Reality Camp en Crea Girls Camp. Ook mogelijk zonder overnachting. Bekijk hier het hele aanbod van avontuurlijke zomerkampen.

Junior Camp | 10+



Met het Junior Camp van Engels voor Bengels verblijven kids van groep 7 & 8 vijf dagen geheel verzorgd op Landhuis Rhijnauwen. Super stoer! Een week met coole Engelse lessen, volop activiteiten en een gezellig avondprogramma. Bekijk alle informatie en meld je kind aan voor een leerzame, avontuurlijke kampweek.

Kamp voor Sterren | 7-16 jaar



Veel plezier maken én werken aan het zelfvertrouwen. Dat kan tijdens de mei-, zomer- en herfstvakantiekampen van De Ster. Kinderen leren hier met activiteiten en spelletjes hoe je vrienden maakt, 'nee' kunt zeggen en je weerbaarheid vergroot. Bekijk hier de kampweken.

Lente Musicalweek | 5+



Van 1 t/m 4 mei is het dansen, zingen, toneelspelen en knutselen geblazen bij Dansstudio Amber. In vier dagen maken de kids een mooie voorstelling die ze op donderdagmiddag presenteren. Leuk voor kinderen met en zonder ervaring! Inschrijven voor deze musicalweek kan hier.

Zeilkamp Vinkeveen



Een zeilkamp is voor kinderen de ideale eerste stap in het leren zeilen. In de mei- en zomervakantie kun je spelenderwijs leren zeilen tijdens één van de toffe zeilkampen bij Zeilschool de Vinkeveense Plassen. Wij zijn fan! Check hier het onvergetelijke zeilkamp.

Cool, skateboarden | 6+



In de meivakantie rollen kinderen over de grote baan van Skatepark Utrechttijdens de Skateweek! Dat betekent vrienden maken, grenzen verleggen én plezier hebben. De lessen zijn mogelijk voor alle niveaus van 1 tot 9 dagen! Hier vind je meer info over dit sportieve kamp.

In Je Makie | 8+



In deze kunstwerkplaats van Cultuur19 toveren kinderen in de zomervakantie kartonnen tentjes om tot fantasiewereld. Op het Leidsche Rijn Festival beluister je vervolgens hun zelf bedachte verhalen en kun je de tentjes van binnen bewonderen! Heerlijk zelf kunst maken in de zomervakantie.

Apetoffe sportdag

Gun jij je kind een leuke dag sporten in de vakantie? Bij Monkey Moves staat er op 3 mei een sportdag op de planning waar balvaardigheden, balanceren én samenwerken centraal staan. Volop fun voor alle kinderen! Hier vind je meer info voor deze sportdag voor echte aapjes!

Op theaterkamp



Ontdek in de mei- of zomervakantie de magische wereld van theater tijdens het Toverknol Theaterkamp. Doe mee met afwisselende activiteiten of maak je eigen theatervoorstelling. Een unieke belevenis voor creatieve en fantasierijke kids!

Volop theater in de vakantie

Een echte voorstelling maken en spelen? Dat kan bij Theaterschool Utrecht in de mei- en zomervakantie. Voor kids vanaf 6 jaar; duik in nieuwe rollen en ontmoet andere kinderen. In één dag of vier dagen maak je een voorstelling voor het publiek! Bekijk hier de data van de theaterdagen.

Summerschool Junior



Nieuwsgierige kinderen verzamelen! In de zomervakantie heeft Universiteit Utrecht twee keer een Summerschool Junior gepland. Dat betekent twee weken vol onderzoek, wetenschap, gave weetjes en een hoop nieuwe vrienden.

Met SamenStoer op pad



Ouder en kind leren elkaar pas echt goed kennen tijdens een stoer avontuur in de natuur! Met SamenStoerbrengen jullie samen twee of drie dagen vol sportieve activiteiten door in de buitenlucht. Tip! Er zijn ook Dagjes Stoer voor ouder en kind. Stoere herinneringen maken kan hier.

Multi Sportkamp | 4+



Zoek je nog een leuk vakantiekamp voor je kind(eren)? Sportivun biedt kampen vol sport, spel en fun voor kids van 4-12 jaar. Zeker zijn van een plekje? Meld je kids dan tijdig aan voor een van de kampen in Utrecht.

Tips: hoe kies je een vakantiekamp?

Een week vol leuke activiteiten, plezier met andere kinderen en weer een stapje dichter bij zelfstandigheid. Maar hoe kies je nou een kamp dat écht bij jouw kind past? Waarvan je weet dat je zoon of dochter een fantastische week heeft? Lees het in onze blog: Zó kies je een leuk vakantiekamp voor je kind.

Op zoek naar meer leuke kampen bij jou in de buurt? Neem een kijkje in onze categorie 'Op kamp'. Deze staat vol leuke vakantiekampen voor je kind!