icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2
icon-closeLandelijk Natuurmonumenten Oerrr 2

De leukste carnavalsoptochten in en om Zwolle

13 januari 2020
Alaaf...Alaaf...De verkleedkleding kan weer uit de kast en je haar mag in de gekste kleuren gespoten worden, het is namelijk weer tijd om mee te feesten met de leukste carnavalsoptochten in en om Zwolle!
Carnavalsoptochten in en om Zwolle
Vrijdag 21 Februari

Vilsteren om 13.30 uur
In het Parochiehuis van Vilsteren brandt de Kindercarvaval los.

Olst om 13.11 uur
De jeugdoptocht van Olst vindt plaats op carnavalsvrijdag. Deze Kabaaloptocht zal beginnen om 13:11 uur. Kinderoptocht, waarbij de jeugd zoveel mogelijk kabaal maakt onder leiding van de Jeugdprins der Iesselzotten. Organisatie i.s.m. de Kath. Basisschool St. Willibrordschool. Opgave is niet nodig, alle jeugd is van harte welkom!

carnaval optocht

Zaterdag 22 Februari

Zwolle (Sassendonk) om 14.00 uur
Op zaterdag 22 feb is de grote Sassendonkse carnavalsoptocht. Het startschot zal worden gegeven door Prins Balg I, Stadsprins van Sassendonk, aan de Wethouder Alferinkweg om 14:00 uur. In 2020 heeft de optocht ook weer een slogan: “Maak oe stärk veur een bont meesterwärk“

Wijhe (Iesseldonk) om 14.30 uur
Op 22 feb gaat de optocht om 14.30 uur van start. Route: langs Tankstation Dul vanaf de Wengelerafweg!

Heino (Stoppersgat) om 14.00 uur
Zaterdag 22 feb om 14:00 uur staat Heino weer in het teken van het Carnaval en maakt de nieuwe Prins der Sökkestoppers met zijn Adjudant zijn rondgang door het dorp.

Olst (Heuidarp) om 15.00 uur
De grote optocht van Olst vindt plaats op carnavalszaterdag 22 Februari. Deze grote optocht zal beginnen om 15:00 uur. Deze grote optocht heet C.V. de Iesselzotten.Raalte jeugd om 14.00 uur
De jeugd van carnavalsvereniging de Stoppelkaters trekt door de straten van Raalte. Kom jij ook kijken naar de stoet met praalwagens? De optocht begint om 14:00 u. vanaf de Grote Markt.

Lemelerveld (Sprokkeldorp) om 13.00 uur Kom op 22 februari kijken bij de carnavalsoptocht in Lemerlveld. Zaterdagmiddag start om 13.00 de grote optocht door Lemelerveld Route: Start bij Reimink, Kerkstraat, Ds. Keerstraat, P. Buismanstraat, Waterinkweg, Ds. Keerstraat, Hogebomstraat, Vilstersestraat en Dorpstraat

Dedemsvaart (Kloetendonk) om 13.11 uur
Voor veel Kloetendonkers begint het pas op de zaterdag van de optocht. De optocht start om 13.11 uur in Dedemsvaart.

Slagharen (Turfgat) om 13.31 uur Carnavalsvereniging 'de Turftrappers' uit
Slagharen houdt op zaterdagmiddag 22 februari weer een grandioze optocht. De optocht wordt gehouden van 13.31 uur tot ongeveer 16.00 uur en start aan het Anton Geerdsplein te Slagharen.

carnaval Zwolle

Zondag 23 Februari

Raalte (Stoppelburcht) om 13.00 uur De optocht van Raalte vindt plaats op carnavalszondag 23 februari. Deze optocht zal beginnen om 13:00 uur. Deze optocht heet Grote Sallandse Carnavalsoptocht Route: Almelosestraat – Kanaalstraat Oost – Botermakerstraat – Schapenstraat – Schoolstraat – Varkensmarkt – Kerkstraat – Westdorplaan – Munstersestraat – De Plas – Grote Markt – Marktstraat – Kortestraat – Brugstraat

Vilsteren (Piepenplas) om 13.30 uur De start van de optocht is om 13:30 uur vanaf de parkeerplaats bij de kerk. De optocht zal muzikaal worden opgeluisterd door muziekvereniging Salland uit Liederholthuis. En om 16.00 uur start de familiecarnaval in het Parochiehuis.

Dinsdag 25 februari 

Lemelerveld om 19.00 uur Kom op 25 feb kijken als de spektaculaire optocht door Lemelerveld gaat. De rijk verlichte wagens trekken door het dorp. Een geweldig gezicht. De grootste en mooiste wagens uit de hele regio zijn hier allemaal in één optocht te zien. Het Sprokkeldorp wordt donker en de wagenbouwers zetten hem weer in het licht, dit mag je niet missen! 0m 19.00 uur gaat de straatverlichting in de route van de optocht uit. De stoet gaat vanaf het sportpark door de Nieuwstraat naar het Kroonplein. Rond 19.30 uur presenteert de eerste wagen/groep zich op het Kroonplein. De optocht duurt ca. 1,5 uur en de entree is vrij.Heel veel (kijk)plezier en heb je tips nodig voor toffe carnaval schminck? Ontdek ze hier!