De leukste carnavalsoptochten in en om Zwolle

22 januari 2024
Alaaf...Alaaf...De verkleedkleding kan weer uit de kast en je haar mag in de gekste kleuren gespoten worden, het is namelijk weer tijd om mee te feesten met de leukste carnavalsoptochten in en om Zwolle!
Carnavalsoptochten in en om Zwolle
Zaterdag 3 februari 2024

Wijhe
(Iesseldonk) De grote optocht van Wijhe vindt plaats op zaterdag 3 februari 2024. Deze grote optocht zal beginnen om 14:30 uur. De eerste Sallandse carnavalsoptocht in Wijhe.

carnaval optocht

Zaterdag 10 Februari 2024

Zwolle (Sassendonk) om 13.30 uur
De grote Sassendonkseoptocht door Assendorp en het centrum. Start om 13:30 uur en vanaf ongeveer 14:45 uur in het centrum. Met op de Grote markt de grote Sassendonkse optocht tribune.

Route/Omloop: Hortensiastraat, Assendorperstraat,Sassenpoort, Wilhelminasingel, Gasthuisplein, Grote markt,Lutekkestraat, Eekwal, Jufferenwal, Rodetorenpolein.


Heino (Stoppersgat) Op zaterdag 10 februari zal er weer een grandioze Carnavalsoptocht zijn in het mooie Stoppersgat! De optocht zal starten om 13:00 uur vanaf het industrieterrein. De route is als volgt: LJ.Costerstraat—C.Huygensstraat—Molenweg—De Weerd—Grote Beukelaer—Vogelzang—Kruzebrink—Brinkweg—Dorpsstraat—Stationsweg—Van Sonsbeeckstraat—Bannierstraat—Brinkweg—Brinkweg ontbinding optocht ter hoogte van de Sporthal (Residentie).

Olst De grote optocht van Olst vindt plaats op carnavalszaterdag. Deze grote optocht zal beginnen om 15:00 uur. Deze grote optocht heet Heuidarper Optocht Olst. De optocht zal worden gehouden in het centrum van Olst. Start is bij het Holstohus.
Raalte jeugd De optocht van Raalte vindt plaats op carnavalszondag (11 februari 2024). Deze optocht zal beginnen om 13:00 uur. Deze optocht heet Grote Sallandse Carnavalsoptocht.

Lemelerveld (Sprokkeldorp) De grote Lemelerveldse optocht van 2024 vindt plaats op Zaterdag 10 Februari. In Lemelerveld dus de zaterdagmiddag met de grote optocht. Naderhand als vanouds de prijsuitreiking in de Residentie. Het feest wordt het hele weekend georganiseerd. Dus ook de zaterdag avond en de zondag. De route is als vannouds: De start is bij Residentie Reimink. De vilsterse straat in, vervolgen de Ds C. Keerstraat in, Hoogeboomstraat, Wederom de Ds C. Keersstraat, daarna de Kerkstraat op richting de residentie waar de ontbinding van de optocht zal zijn.

Dedemsvaart (Kloetendonk) De kleine optocht van Dedemsvaart vindt plaats op carnavalszaterdag op 10 februari. Deze kleine optocht zal beginnen om 13:11 uur. Deze kleine optocht heet Avereester optocht. Route/Omloop: Moerheimstraat, Magnolia, Langewijk, Schuttevaer, Hoofdvaart, Wisseling, Julianastraat.

Slagharen (Turfgat) De grote optocht van Slagharen vindt plaats op carnavalszaterdag 10 februari 2024. Deze grote optocht zal beginnen om 13:31 uur. De route van de optocht is het volgende: Start 13.31 uur is aan het Anton, Geerdersplein / Veenstraat, Hierna Linksaf Herenstraat, 2e weg rechts Irenelaan, 2e weg rechts Pr Marijkelaan, Aan het einde rechts en direct weer links Pr Marijkelaan vervolgen, Aan het einde rechts Witmanweg, Herenstraat oversteken Kronkelweg, 2e weg rechts Turflaan overgaand in Dokter Willemslaan, Einde van de weg rechts Herenstraat, Aangekomen bij het Anton Geerdesplein eindigt de optocht.

carnaval Zwolle

Dinsdag 13 februari 

Lemelerveld om 19.30 uur. Kom op 13 feb kijken naar de verlichte optocht die door Lemelerveld gaat. De rijk verlichte wagens trekken door het dorp. Een geweldig gezicht. De grootste en mooiste wagens uit de hele regio zijn hier allemaal in één optocht te zien. Het Sprokkeldorp wordt donker en de wagenbouwers zetten hem weer in het licht, dit mag je niet missen! 0m 19.00 uur gaat de straatverlichting in de route van de optocht uit. Rond 19.30 uur presenteert de eerste wagen/groep zich op het Kroonplein. De optocht duurt ca. 1,5 uur en de entree is vrij.

Start Dorpstraat - Vilstersestraat - Waterinkweg - Ds. C. Keerstraat - Kerkstraat (langs kanaal) - Einde Dorpstraat

Heel veel (kijk)plezier en heb je tips nodig voor toffe carnaval schminck? Ontdek ze hier! Naar de website