• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De leukste kerstmarkten in en om Zwolle

4 december 2023
Warme chocomel, fijne kerstmuziek, een dik pak sneeuw en alvast verse oliebollen van de Stadsbakker! Ons gezin is dol op de kerst! En nee, het is niet te vroeg om erover te beginnen en het is al helemaal niet te vroeg om inkopen te doen. Daarvoor hoef je ook echt niet de grens over of naar een andere grote stad! Regio Zwolle heeft genoeg te bieden! Op deze plekken rondom Zwolle vind je dit jaar een kerstmarkt:
Alle kerstmarkten op een rij!

Kerstmarkten en meer kerst plezier


Woensdag 7 december

Mini kerstmarkt de Eemhoeve
Kom naar de mini-kerstmarkt op de Eemhoeve. Voor de kinderen is er een leuke speutocht en er zijn kraampjes met allerlei lekkere boederijproducten. Ook kan je een duurzame kerstboom aanschaffen bij de Eemhoeve.


Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december 


Kerstmarkt Kasteel Cannenburch
Kom naar de sprookjesachtige kerstmarkt in Vaassen. Op het plein van Kasteel Cannenburch vind je meer dan 100 kramen met leuke spullen, er zijn optredens van koren én de Kerstman is er ook! Klik op de link voor meer info!
Locatie: Kasteel Cannenburch 
Tijd: vrijdag 8 december van 13.00 - 22.00 uur
zaterdag 9 december van 11.00 - 22.00 uur
zondag 10 december van 11.00 - 17.00 uur


Winter in de Vesting Elburg
Voor een magische kerstbeleving waan je op 8 & 9 december in de vesting Elburg. Waarbij de tijd rond 1900 weer tot leven komt. 
De gemoedelijke sfeer van honderd jaar geleden wordt volmaakt nagebootst.
Locatie: Binnenstad Elburg
Tijd: 15.00 uur - 20.00 uur

Kerst in Kampen
De historische binnenstad van de Hanzestad Kampen staat op 10 en 11 december helemaal in het teken van theaterfestival Kerst in Oud Kampen. De stad verandert in een decor voor allerlei creatieve, uitzinnige en soms ontroerende theateracts die zich binnen en buiten afspelen.
Locatie: Binnenstad Kampen
Tijd: Zaterdag 9 en zondag 10 december 16.00 uur - 21.00 uur


kerst in Zwolle


Woensdag 13 december

Kerstmarkt Wesentholte
Op het Petuiniaplein in Westenholte kan je samen met de kids genieten van een fijne kleine kerstmarkt. Vele kerstartikelen, maar ook oliebollen van Excelsior, kniepertjes van de Carnavalsvereniging, erwtensoep van De Weste en kerststollen van de Verwennerij worden verkocht.
Locatie: aan het Petuiniaplein
Tijd: 15.00 uur - 20.00 uurZaterdag 16 december

Kerstmarkt Binnenstad Zwolle
In Winterwarmte komen Midwinter Spooktocht, Kunst- en Kerstmarkt en livemuziek samen. Drie dagen, van vrijdagavond tot en met zondagavond is er livemuziek. Ook vertrekken de spooktochten vanaf deze locatie. Maar Winterwarmte is meer! Het is een kunstzinnige kerstmarkt en een grote circustent met daarin een heerlijk knappend haardvuurtje, warme chocolademelk en glühwein. Kom opwarmen en laat je trakteren op aanstekelijke livebands. Een fijne plek voor een goed gesprek of een dansje. De circustent is gratis toegankelijk. E
en heerlijke plek om te landen.
Locatie:Grote kerkplein, Zwolle

Tijd: Divers zie website 

Kerstmarkt Stadshagen, de Wade
Van 10:00 tot 17:00 staan er gezellige kraampjes in de Wade, is er live muziek én er is ook een tent om te zitten met een gratis bekertje warme chocolademelk. Bovendien zijn er deze dag leuke prijzen te winnen!

Kerstfair wijkboerderij Schellerhoeve
Van 13.00 tot 16.00 uur voor jong en oud. Van verschillende activiteiten, muziek en lekkernijen. 


Zaterdag 23 december


Kerstevent Stadshagen
Een gezellig kerstevenement in en rondom het winkelcentrum! Kom schaatsen en geniet van live muziek in het winkelcentrum. Of beklim een spannend parcours! Van 10:00 tot 17:00 is er een hoop gezelligheid in het winkelcentrum.


Hebben wij er eentje over het hoofd gezien? Laat het ons weten en mail gerust je kersttip door! Naar de website